SWEET POTATO FRIETJES

Zoete aardappel frietjesAls je vraagt naar mijn lievelingseten kan ik heel chique antwoorden -wat écht iedereen tegenwoordig zegt: sushi. Of een ingewikkelde pasta. En dat vind ik ook lekker. Maar mijn lievelingseten blijft toch iets heel gewoons: frietjes. Misschien merkte je dat twee weken geleden al toen ik liet zien hoe ik zelf de lekkerste frietjes maak! Maar, wat ik sinds kort ter afwisseling van die frietjes eet – ja ik eet echt teveel frietjes- zijn “zoete aardappel frietjes”. Zoete-aardappel-frietjes zijn gezond, zacht, licht krokant en vooral: lekker zoet. :)

DSC_4074Als je dit wilt proberen, moet je geen frietjesverwachting hebben. Ze zien er wel uit als frietjes, maar smaken écht heel anders. Ze zijn iets taaier en hebben veel meer smaak van zichzelf. Het is vooral een hele leuke afwisseling als je veel aardappelen eet en de zoete aardappel eens op een andere manier wilt proeven.

Verwarm de frituur voor op 160 graden. Maak de zoete aardappel schoon (schil hem eventueel) en snijd dit naar wens in dunne of dikke frieten. Maak ze goed droog met een theedoek en bak ze in 5 minuten. Terwijl je ze uit laat lekken verhoog je de temperatuur van het frituurvet naar 180 graden. Vervolgens bak je ze in 6-7 minuten krokant en bruin. Wat zout of rozemarijn erover en kláár! Zoete aardappel frietjes friturenÉcht gezond is het natuurlijk niet om zoete aardappel frietjes te frituren, maar in de oven kan natuurlijk ook! Bak de zoete aardappel frietjes met wat olie op de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden. Wel heb je daar wat meer geduld voor nodig, want pas na 45-60 minuten zijn ze klaar. zelf frietjes bakken, zoete aardappel, zoete aardappel frituren, zoete aardappel ovenVeel plezier! Liefs, Shifra

Comments

 1. Hm ik ben benieuwd hoe dat smaakt. Ik hou niet van gewone frietjes, die eet ik dan ook nooit. Maar als deze variant meer smaak heeft, is het misschien de moeite van het proberen waard.

 2. Ik eet ook supergraag frietjes, maar heb sinds kort de zoete aardappel ontdekt. Oh god, wat is dat lekker! We hebben ze al eens in schijfjes gefrituurd (ook heel lekker), maar ik ga het nu ook zo eens proberen :)

  • Shifra

   Ja, je kunt echt zoveel met de zoete aardappel! Twee jaar geleden leerde ik deze aardappel in Amerika kennen, waar ze dus niet echt een andere aardappel eten:) Zoete aardappelchipjes zijn ook een aanrader!

 3. Wat een super lekker recept zeg! Wat voor soort zoete aardappel gebruik je hiervoor? Ik vind zelf Koreaanse zoete aardapel (Goguma) het lekkerste. Beterschap overigens!

 4. Dit ziet er lekker uit! Maar wij hebben geen frituur (uit zelfbescherming meer haha) en we hebben een oven met gebruiksaanwijzing (ook na 5 jaar).. Maar misschien, als ik eens in een creatieve bui ben, kan ik een keer zoete aardappelfrietjes maken met de oven. Succes met herstel van je operatie!

 5. Ooeh ik heb volgens mij nog nooit sweet patatoes gegeten, maar lijkt me heerlijk! Zeker met dit recept. Wat een leuke blog heb jij trouwens, ik volg je! :)

 6. Wat een lekker recept! Denk dat mijn vriend, die echt gek is op frietjes, hier heel blij van wordt. Hoop trouwens dat je operatie goed is gegaan!

 7. Wij maken ook al-tijd zelf friet! Super lekker! Ga het ook eens met zoete aardappel proberen!
  Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award, omdat ik je blog zo leuk vind :) Meer info vind je op mijn blog!

 8. Hey Shifra! Ik ga ook bloggen voor vriendinnenonline.nl en zag je blog dus net in de mailingslijst staan. Wat ziet hij er fantastisch uit, ik bleef maar doorklikken naar alle leuke DIY dingen. En recepten met zoete aardappel zijn altijd goed :) Liefs Diane

 9. monique

  ik heb zoete aardp voor het eerst gegeten op vakantie op een cruise als roomservice nou heerlijk heb nog nooit zon lekkere frietjes gegeten echt een aanrader maar hier moeilijk te krijgen

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.