Tegels voor de nieuwe keuken (TGIF!)

a cup of life tegels uitzoeken budgetAfgelopen week heb ik heel veel designwise-keuzes gemaakt! En dat vind ik het allerleukste. Ik vind het heel tof dat we alles kunnen kiezen in ons huis (hoever moet de gootsteen uitsteken, waar wil je een lade enz.), maar het zijn ook de ‘saaie keuzes’ die straks niet meer zo opvallen. Dus ik vind het leuk in de fase te zijn dat ik kleuren en bijvoorbeeld tegeltjes kan uitzoeken.
DIY metrotegels-6Herinner je nog de badkamer van 1 jaar geleden?  Ik kocht mijn tegels toen bij een tegeloutlet en ik krijg er nog regelmatig vragen naar. Hij zit in Zetten, het is echt een outlet met restpartijen, maar ze hebben wel standaard dingen in hun assortiment. Zoals bijvoorbeeld metrotegels. (Metrotegels zijn een hele goede keuze als je voor cheap wilt gaan en toch stylish. Ze staan altijd goed.)

In onze (oude) badkamer gebruikte ik metrotegels met een handgemaakte uiterlijk. En het liefste gebruik ik nu weer iets anders, maar die tegels vind ik nog steeds zo mooi. Als het licht erop valt, zie je dat de tegel niet helemaal recht en strak is. Zonder dat je wand gelijk rommelig wordt. Het lijkt daardoor ook gelijk een stuk luxer dan de standaard metrotegel.

In de winkel zag ik deze tegels ook nog in een langer formaat (10 bij 30), maar die waren in de handgemaakte versie duur (ik dacht 40 euro per m2?). Deze zijn 10 bij 20 cm (deze) en zijn 18,50 per m2. In totaal kostte het ons voor de keuken 130,-. We tegelen tot de helft, dus niet de hele achterwand van de keuken.

Andere dingen die ik (we;-)) hebben besloten:

– Ik ontdekte op Etsy zóveel mooie behangetjes voor de babykamer. Ik zocht iets origineels, iets magisch, iets waar ze een beetje bij kan wegdromen. AND I FOUND IT! Het is zo mooi. Ik kan niet wachten om haar kamer te behangen en te laten zien! (Maar het duurt een paar weken voordat het hier is.)
– Een groot deel van de apparatuur in de keuken is uitgekozen. Op de apparatuur hebben we geprobeerd te besparen, maar niet al teveel. Ik bespaar liever op een andere dingen in de keuken, zodat we apparatuur hebben waar wee echt blij mee zijn.
– Ik heb een ledikantje uitgekozen voor de babykamer! Ik twijfelde of ik hem niet wilde DIYen, maar er zijn zoveel goedkope opties te vinden (and so less time!!).  Maar no worries, er komen andere baby DIYs aan!
– “De bovenkant” van de keuken, dus alle bovenkastjes en/of planken zijn besloten. Geen planken!! Haha! Wie had gedacht dat ik dat ooit zou gaan zeggen? Ik houd van planken. Maar ik heb het nu in twee keukens gehad (nu een jaar in deze ‘oude keuken’) en ik ben toe aan het iets anders. Het worden bovenkastjes mét glas (aan de rechterkant) en bovenkastjes zonder glas (naast de afzuigkap). Ik ben hier heel enthousiast over! Al het glas is al besteld en het frame van de bovenkastjes hangt al.
– De kleur van de keuken: blauw!

Dit weekend krijgen we weer 2 dagen hulp met klussen en dat is fijn, want we lopen iets achter op onze planning.
Wat zijn jouw weekendplannen? :) Tot maandag! X Shifra

Comments

 1. Martine

  Ja, tegels vond ik ook het leukste om uit te zoeken maar ook het moeilijkste.
  Omdat het zo permanent is.
  Een geverfde muur kun je nog makkelijk oververven en ook behang verwijder je gemakkelijk maar tegels haal je er niet zomaar uit/af.
  Een tip: wanneer je geen budget hebt om bv een groot deel van de vloer/muur met mooie maar dure tegels te betegelen denk dan eens aan de vloer van bv de toilet.
  Wij hebben in onze toilet beneden dure tegels gebruikt op de vloer maar omdat het zo’n klein oppervlak was kostte het bijna niets.
  Verder nog een shopping tip voor mooie tegels: Den Otter in St Michielsgestel (Halder).
  Vanuit Zaltbommel misschien 15/20 minuten rijden.
  Hele mooie, aparte tegels.
  Daar hebben wij de tegels voor de toiletvloer gekocht en de tegels voor de spatwand in de keuken.

  • Shifra

   Ja, dat is inderdaad een goeie. Dat hebben wij ook gedaan in de badkamer (van ons vorige huis!). Daar lagen vrij dure tegels op de grond, maar het kostte nog steeds weinig. Nu gaan wij toevallig voor goedkope tegels van de vloer het toilet waarschijnlijk. En Den Otter ken ik niet, ik ga hem onthouden! :)

 2. Femke van der Land

  Die tegels zijn zo prachtig! Ben benieuwd wat voor behang je hebt uitgekozen voor de babykamer. Hier het weekend weer rustig aan doen, aangezien mijn lichaam niet meer wil. En hopelijk meld de baby zich 😍

 3. Deze tegels hebben wij ook in onze badkamer nu. Ook in Zetten gekocht op jouw aanraden :) Foto’s staan op m’n blog mocht je het leuk vinden om te kijken.

 4. Femke

  Die tegels zijn mooi! Als je met ‘saaie tegels’ nog iets bijzonders wil doen, kun je ze in een bijzonder motief tegelen. Wij hebben voor een visgraat motief gekozen. Benieuwd naar de keuken!

 5. Oh ja, die metro-tegel blijft gewoon een hele mooie. In het vakantiehuis in Zweden waar we nu zitten hangt ‘ie ook, en het staat gewoon zo netjes! Leuk dat je er uit bent wat je wilt in de keuken qua kastjes en kleur, ben erg benieuwd hoe het wordt!
  En ben ook super benieuwd naar de babykamer. Soms is kopen zoveel makkelijker dan zelf maken! Met een zwangerschap heb je helaas geen energie voor 2…

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.