TGIF!

hoe kies je de juiste zwangerschapskleren-13Deze week hebben we voor de állerlaatste keer de hele woonkamer leeggehaald en het even een nog grotere puinhoop laten worden. Al maanden hoor ik het cliché ‘het moet eerst een nóg grotere troep worden, voordat het netjes wordt’ in mijn hoofd, maar die gaat bij ons inmiddels niet meer op. We gaan heen-en-weer tussen troep en een opgeruimd huis, maar nu kan ik voor het eerst met meer zekerheid zeggen dat we na gisteren voorlopig geen stof en troep meer maken. En alleen maar werken aan een schoon en net huis. And it feels good! Zeker als ik bedenk dat ik nog maar minder dan 5 weken heb. ‘5 weken’ voelt als ‘2 weken’ en ‘2 weken’ voelt als héél snel, dus éigenlijk… ben ik dit weekend al uitgerekend. Toen ik gisteravond online nog even op zoek ging naar een commode (ik deelde gisteren mijn babykamer plan!) kreeg ik het benauwd van de levertijd van sommige spullen. En dat wist ik wel. Maar nu vind ik het vervelend. Alle kleertjes en dingen staan in dozen en ik leef al zolang uit verhuisdozen. En ik wil het gewoon ingepakt en gewassen hebben voordat ze komt. Dus misschien ga ik een beetje voor ‘settle for less’ op de commode, om hem sneller in huis te hebben.

Gisteravond hadden Hans en ik de laatste avond van onze bevallingscursus. Het was fijn om even te focussen op het allerbelangrijkste: GETTING THIS BABY OUT OF ME. Ja, sorry dat ik het zo schreeuwend schrijf, maar het voelt zo. Ik ben er aan toe. Hoe gezellig het ook soms is. Ik had de post van afgelopen woensdag zelfs per ongeluk helemaal in de verleden tijd geschreven en nog snel voor publicatie aangepast.
Ik ben er klaar mee. “Voor” bedoel ik. Ik ben er klaar vóór.
En zeker na deze cursus! Ik vond het eerst onzin. Zoveel vrouwen hebben toch een kind op de wereld gezet zónder cursus, maar ik denk dat het ons heel erg gaat helpen. Ik weet beter hoe ik -totdat de verloskundige- komt zelf met de pijn om kan gaan, wat ik het beste in die uren kan doen en wat mij allemaal te wachten staat. En misschien doe ik het allemaal wel niet, maar het geeft me nu al rust. Hans en ik leerde ook heel veel over elkaar! Dingen die ik stiekem heel irritant vind, of hij. Onze verwachtingen naar elkaar zijn een heel stuk duidelijker en we weten beter hoe we er straks voor elkaar kunnen zijn.

Het was wel een beetje raar om aan het einde van de avond het echte persen te oefenen. Ik was zo bang dat er iets anders uitvloog. Want ze wilde je écht zien persen. Ha. But it didn’t happen.

Ik hoop dat je een geweldig weekend hebt! Een heel herfstig weekend, maar dat je er van geniet. Met pepernoten (jaja kruidnoten, whatever) en thee. Want dat lijkt iedereen te doen om mij heen. Ik ga deze post snel afronden en alle mails beantwoorden. Ik kreeg deze week plotseling zoveel mails binnen alsof iedereen aanvoelt dat ik er bijna tussen uit ga knijpen en dus nog even snel alles geregeld wil hebben. Maar dat voelt ook wel weer lekker, alsof ik dingen ga afronden. En meer en meer naar die break toe werk!

Liefs en tot maandag!! X Shifra

Comments

 1. Rianne

  Kun je de baby niet nog even een paar jaar binnen houden? Mijn eierstokken kunnen de schattigheid nu al niet meer aan en ze is nog niet eens geboren…

  • Haha SAME! Mijn eierstokken moeten ook nog een paar jaar wachten en door al die zwangere bloggers/vloggers én al helemaal Shifra sta ik nu te kwijnen bij elke baby en alle babykleertjes. HELP.

   OT: Ik hoop voor je dat de bevalling snel is, maar niet zó snel dat de spulletjes er zijn en jij rust hebt. Veel geluk in de bubbel de eerste paar weken!

   • Madebyuna

    Hahaha kunnen ze dan ook allemaal nog even stoppen met trouwen en huizen kopen, ik kan het niet meer aan alles gaat rammelen.

    • Shifra

     Hahaha, hier moest ik zo om lachen. BABYFEVER!!! Ik stop niet totdat jullie allemaal getrouwd zijn en kinderen hebben. Muwhaha.🙊

 2. Yvon

  Ja, het schiet nu aardig op met de gehele zwangerschap, en zo’n cursus kan soms heel leuk en nuttig zijn. Zelf heb ik dat toen niet gedaan.

 3. Jenny

  Shifra! Gevonden!
  Na de cursus kunnen we nu ‘prettig’ bevallen ;) Ik vond het ook best even heftig om zo lijfelijk te ervaren wat er straks op ons bordje ligt. Maar wel erg goed, ik ben er nu geestelijk ook steeds meer klaar voor. Vorige week dacht ik, ojee, daar gaat het gebeuren maar nu is alles weer rustig… Afwachten dus. Nog 9 dagen tot de uitgerekende datum… Geniet van je verlof, lekker rustig aan en toitoitoitoi

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.