TGIF + extra lang Paasweekend!

a cup of lifeHi! Eerder deze week hadden Hans en ik het tijdens het avondeten over de vorderingen in ons huis en het gesprek veranderde in iets interessants. Iets waar ik in de toekomst vast nog wel een keer een uitgebreidere blogpost over schrijf.

We kwamen erachter dat door het renoveren we letterlijk in een blinde renovatie-stand zijn gekomen. We denken alleen nog maar in termen van renoveren en breken, als we het hebben over het opknappen van een kamer. Onze hobby (die we in de vorige twee huizen zo goed hebben geoefend) om met een klein budget op een huurvriendelijke manier ons huis aan te pakken zijn we een beetje uit het oog verloren. Zoals bijvoorbeeld het toilet beneden; dat is niet de plek waar ik graag kom. Hij is gewoon niet af, kaal en ongezellig. In het vorige huis heb ik daar nog iets leuks van gemaakt (zie hier!) zonder te breken of veel geld uit te geven. En nu wil ik niets meer aan het toilet doen en wacht ik totdat we gaan breken. Tegen de tijd dat we het toilet breken zitten we waarschijnlijk sowieso al een jaar in dit huis, dus waarom niet iets tijdelijk, budgets ‘huurvriendelijks’ ervan maken? Ik ben enthousiast om die instelling weer een beetje terug te krijgen en ondertussen iets van de tijdelijke kamers in ons huis te maken!  (En dat is ook de hele reden dat ik deze foto aan het begin van de ze post zette en waarom ik in de eerste instantie deze post begon: ik ben langzamerhand in de tuin begonnen! En het voelt zo goed om niet te wachten op the big reno, volgend jaar. )A-cup-of-life-36Deze week voelde als een race tegen mezelf met veel werk en te weinig energie. Dit weekend komt dus zooooo van pas. En ik kijk er naar uit om alleen maar te slapen (en ik maak geen grapje. I will!). Ik neem het weekend vrij t/m maandag, dit betekent dat er pas dinsdag weer een blogpost online komt met Snapshots! Al een half jaar geleden had ik dit zo gepland in mijn agenda, in het kader dat ik mezelf af en toe moet remmen en rust moet nemen (volgens mij heb ik dat gepland nadat ik was flauwgevallen, ha.). BEST IDEA EVER!  In dit huis zit ik nooit echt stil (wie wél natuurlijk, maar alles ligt hier nog in stof en puin.), maar het geeft iets meer rust en vrijheid dat ik zondag niets hoef te schrijven voor maandag. En pas maandag weer echt hoef te beginnen met werken.

Ik ben nog even mijn archieven ingedoken om wat Paasinspiratie te geven van de afgelopen jaren!
Butter buns. My all time favorite bread. Deze zijn zó goed en echt een crowd pleaser. Perfect voor het ontbijt/lunch of bij het diner.
Regenboodbrood. Deze is natuurlijk perfect voor Pasen met al die kleuren.
Geroosterde cherrytomaten en ricotta op toast om de lunch wat extra speciaal te maken. Ik maak dit standaard als vrienden komen lunchen.
– Van alle leftovers uitgeblazen eieren, maak je deze courgette frittata! Ik heb geen leftovers eieren, maar ik overweeg sterk om deze dit weekend te maken.

En alle creatieve dingen om je bezig te houden dit weekend: 
DIY bunny cake toppers (+ witte chocolate cakejes recept!)
– Inspiratie nodig om je eieren te verven? <klik hier>   (HA, voelt deze manier van schrijven niet heel oldskool?)
– Zet bloembolletjes in je eieren!
– Maak ice cream paaseieren.
Deze kaarsenstandaard maak je binnen 10 minuten en is heel leuk voor de Paastafel!

Fijne Pasen! Liefs! X Shifra

Comments

 1. Goed idee om de ruimtes nu al gelijk gezellig aan te kleden! Ik ben zelf ook altijd geneigd te wachten totdat iets perfect / af is. Maar volgens mij is het nooit af, haha.

 2. KouweKleren

  Hoe leuk ik je verbouwposts ook vind, ik ben ultiem fan van je budget-opknapposts. Vooral nu ik zelf net ga verhuizen naar een huurhuis. Natuurlijk moet je het vooral doen omdat je je huis er meer om gaat waarderen, maar mij maak je er in elk geval heel blij mee. Fijn, paasslaapweekend!

 3. Ja, ik vind je budgetvriendelijke opknaptips altijd erg leuk, dus kom maar op met al die nieuwe inspiratie!
  Oh en trouwens, ik had jou getipt als workshop/spreker voor mijn school (Cibap Zwolle) en hoorde van mijn docent dat je ook enthousiast bent. Dus hoop je snel eens in het echt te ontmoeten :)

 4. Herkenbaar. Wij wonen indertussen al 10 jaar in ons compleet gerenoveerde huis en nog altijd zijn er sommige ruimtes ronduit lelijk omdat we wachten op nieuw (groot) budget Dus die instelling van jou zou ik ook beter gebruiken ! Ik vrees dat ik teveel alles of niets denk.
  Geniet van je paasweekend ! Het is het gevaar van wie thuiswerkt : altijd doorwerken !

 5. Ha ja, wat kan er dan veel veranderen in je mindset he.. Maar inderdaad: gewoon doen hoor, zo’n ‘tijdelijke’ aanpassing. Dat maakt het toch net een stukje leuker! Fijn dat je even vrij neemt komend weekend. Dat heb je ook verdiend. Geniet er lekker van en fijne paasdagen!

 6. Wat heerlijk dat je even vrij neemt, verdiend! En wat goed dat je inderdaad gewoon lekker bezig blijft. Je kunt al zoveel energie krijgen van tijdelijke opknappingen :)

 7. Je budget opknap tips zijn altijd leuk, ook al ben ik niet zo creatief haha
  Goed dat je even vrij neemt, dat is ook weleens nodig en goed voor een mens!
  Hopelijk hebben jullie een leuke pasen

 8. Groot gelijk dat je maandag pas terug begint te werken! Geniet even van de rust! Fijn paasweekend! Ik begin seffens te werken met een nachtdienst. Voelt dus niet echt aan als een zaterdag vandaag en al helemaal niet als paasweekend. Geniet je dus ook een beetje in mijn plek? ;-) X

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.