De tijdelijke make-over van het TOILET

hoiHi! Zoals je misschien al was opgevallen was er gisteren geen blogpost. Het was zo’n rare week, dat het me niet meer lukte om deze post af te maken voor gisteren. En daarom vandaag: mijn designplannen voor het toilet.

Het toilet is de meeste klein en minst fijne kamer in ons huis om te komen. Het is daar letterlijk heel kil en koud en ik ren vrijwel altijd naar boven voor het toilet (in de badkamer). In eerste instantie wilde ik wachten totdat we veel verder zijn met de verbouwing (weet je nog dat ik zei in dit huis te willen focussen op één kamer tegelijkertijd?), maar dat duurt allemaal nog zo lang. En daarom heb ik besloten de toiletkamer op een huurhuis-achtige manier, lekker budget & verwijderbaar (like the old days!) te gaan opknappen. Gewoon voor tijdelijk. Totdat we écht het toilet gaan breken en renoveren. a cup of life 2-2Het toilet is gewoon normaal klein. Deze foto’s zijn grauw, omdat ik ze op een hele regenachtige dag ‘s ochtends heb genomen. Maar ‘s middags en vooral ‘s avonds komt er veel licht door dat kleine raampje daar. We hebben echt niets aan dit kleine kamertje gedaan. Er hangt een plantje aan de muur die geloof ik één van de verhuizers daar heeft opgehangen, omdat daar al een haakje hing. Hetzelfde geldt voor de spiegel. (die allemaal uit ons vorige huis komen)
a cup of life 1-2In de vloertegels zit een grote barst over de hele breedte, de voegen zijn vergeeld en eigenlijk moeten er gewoon helemaal nieuwe tegels in.
Maar op dit moment hebben we de tijd en het geld (voornamelijk het tweede) niet om ook nog eens in het toilet te investeren. Dus ik wilde wachten totdat de keuken en woonkamer klaar zijn en dan het hele toilet in één keer opknappen, maaaaaar waarom niet tussendoor een kleine, budget make-over? In the end kost het natuurlijk extra geld (alle tegels gaan er straks toch uit en dan wil ik weer iets anders), maar ik baal er ook van dat het nu zo’n ongezellig, kil plekje is. PLUS, ik blog over dit soort dingen en jullie vonden de budgetvriendelijke, huurhuis-make-overs altijd erg leuk. Genoeg reden om de make-over niet uit te stellen. Toilet tijdelijke mini make-over
Behang – boven de tegeltjes wil ik dit donkerblauwe behang plakken. Ik vind dit zó chique en mooi behang, zéker voor de prijs. Het is niet heel origineel behang en daarom de enige reden waarom ik niet mijn hele huis zou behangen met meer van deze winkel.  Maar ik vind het echt een hele goede score.

Gouden wc rolhouder – de gouden wc-rol houder kocht ik een tijdje geleden al hier. You know how I love gold, sparkly things. 

Vintage lamp & spiegel – die probeer ik nu nog te vinden. Ik had gehoopt al iets gevonden te hebben en daar een foto van de te kunnen plaatsen. Maar in plaats daarvan heb ik deze plaatjes random van het internet heb gehaald. Dit is wel het idee dat ik in mijn achterhoofd houd tijdens het afstruinen van kringlopen en markten.

Het is dus echt een mini mini make-over, maar ik denk dat het veel verschil maakt. Vragen? Tips? Iets wat je anders zou doen? Fijn weekend!  X Shifra

Comments

 1. Goed idee! Wij hebben eigenlijk hetzelfde nu, ik ga ook altijd boven naar het toilet ;)

  Blauw en goud vind ik altijd een heel erg chique uitstraling hebben. Leuke keuze!

 2. Martine

  Snap je helemaal!
  Een ongezellig toilet is zo vervelend.
  Ook al is het de kleinste kamer van het huis, je moet er wel graag komen ;-)
  Daarom hebben wij ook tijdens de verbouwing ervoor gekozen daar hele mooie vloertegels neer te leggen (onze toilet is bijna de helft zo klein als die van jou, dus ook al waren het dure tegels, we hadden bijna niets nodig) en de bestaande ouderwetse toilet te vervangen door een hangtoilet.
  Verder wil ik nog een grote foto ophangen met een Italiaanse sfeer om het geheel wat aan te kleden.
  Dat alles maakt dat ik nu ook graag beneden naar de toilet ga :-)

 3. Handig zo’n tijdelijke make over, ziet het er toch net iets beter uit! En kan je nog even sparen (of nadenken) over je nieuwe toilet :). Gerjanne de Kock

 4. Eline

  Ik weet niet of ik het zou doen eigenlijk. Je kunt het vast aan het nu niet te veranderen , en uiteindelijk echt goed te doen.

 5. Caro

  Badmat op de tegels? Stat gezellig, minder koud, minder zichtbare scheur. Ideeën klinken leuk!

 6. Eline

  Oeh, ziet er erg leuk uit ! Je kan ook de voegen opnieuw doen met zo’n voegenstift, ik weet niet hoe dat precies heet… Dat heb ik in mijn vorige huurhuis gedaan en is echt perfect. Zo’n stift kost hooguit een tientje, het is heel snel gedaan want je ‘stift’ echt de voegen over, en het geeft oon heel mooi fris resultaat, alsof alles een stukje nieuwer is.

 7. Lies

  Ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Ik zou witte tegelverf halen en dectegels wit verven zodat het behang nog mooier uitkomt en de accessoires ook ;)
  Leuke stijl heb je!

 8. Linda

  Ben benieuwd naar het resultaat! Mijn ouders hebben de tegels over geverfd met speciale verf. Misschien is dat ook wel wat voor tijdelijk? Ze waren zon 60 euro voor een potje kwijt maar konden daarmee de hele wc doen.

  • Shifra

   Hele goede tip! Ik heb daar ook over nagedacht, maar mijn plan is het om het echt heel low-budget op te knappen (zeg maar onder de 30-40 euro!). Omdat er eind dit jaar al weer nieuwe tegels komen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.