VANILLE-AARDBEI CUPCAKES

DSC_0602 Nog nooit, nee echt nog nooooit, heb ik cakejes hélemaal “from scratch” gemaakt. Dus zonder al die snelle bakmixen of die nóg makkelijkere kant-en-klare-dr-oetker-pakketten. Cakejes uit een pak zijn natuurlijk ook heel lekker, maar ik houd juist wel van de uitdaging zonder die hulpmiddelen te bakken.DSC_0595En eigenlijk zijn die cakejes “from scratch” helemaal niet zo lastig. Een super leuk projectje en ik genoot met iedere hap nog meer van mijn cakeje.DSC_0478Vanille cakejes voor 12-13 cupcakes  (gebaseerd op basisrecept cupcakes van cupcakerecept.nl)
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
4-6 eetlepels aardbeien jam

Mix allereerst de boter en suiker met elkaar. Vervolgens voeg je meel, melk, eieren en vanille toe. Klop het net zo lang totdat het lekker luchtig is. Giet het beslag in de cupcakes vormpjes tot ongeveer 2/3 vol. Bak ze in het midden van de oven op 170 graden in 20 minuten af, of totdat je met een tandenstoker er in hebt geprikt en deze er droog uit komt.
DSC_0522 (1) Je ziet het inmiddels niet meer, maar ze kwamen er bij mij een beetje bol en puntig uit. Helemaal niet erg. Als ze uit de oven komen, leg je er gelijk iets zwaars op (ik gebruikte een andere bakplaat) en na 2 minuutjes zijn ze plat. DSC_0530Veel foodlovers maken een gaatje met een appelboor. Zoals je ziet had ik al een lepeltje klaar liggen, want ik vind dat stiekem veel makkelijker. Misschien iets schever, maar met een frosting erop zie je daar straks niets meer van. Naar smaak vul je het gaatje op met jam. DSC_0628 Vanille frosting
200 ml slagroom
125 gram poedersuiker
112 gram roomkaas
1/2 theelepel vanille extract (een zakje vanillesuiker mag ook)
12 kleine aardbeien

Klop de slagroom op totdat het lekker dik is (ga niet te lang door, zoals ik. Dan wordt het een soort boter. Gelukkig was mijn man zo lief om snel naar de winkel te gaan voor nieuwe slagroom). In een andere kom meng je de roomkaas met de poedersuiker en vervolgens mag het vanille extract erbij. Voeg vervolgens de slagroom bij het mengsel en klop alles nog even op. DSC_0585Versier de topping met aardbeien. Of frambozen. Of kersen. Of ieder ander fruit dat gezellig is. En dan lekker genieten! xxxx Shifra

Comments

  1. Mmmm, lekker! Ik houd persoonlijk niet van allerlei aparte etenswaren, dus vanille en aardbei gaat er nog wel in! Dit is zeker een recept die ik ga onthouden! En wat heb je een leuke blog! <3

  2. Jannieneke

    Zo leuk! Af en toe lees ik weer een “oude blogpost” van jou terug en dan denk ik ”ohjahh.. dat ga ik nog maken!”

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.