Verbouwingsupdate #2

a cup of lifeIk heb al een tijdje geen update van de verbouwing gegeven hè? Terwijl het hier allemaal nog wel heel erg door gaat. Het gaat niet meer zo vlot als gepland, maar eigenlijk vinden we dat wel prima. Het was heel leuk geweest om met oud & nieuw op onze nieuwe vloer te zitten, maar waarschijnlijk vielen we dan al om 9 uur in slaap van alle stress en drukte die achter de rug hadden.  Ik moest even de vorige verbouwingsupdate (deze!) teruglezen om te weten wat ik al wel en niet had laten zien. En toen pas zag ik hoeveel er alweer veranderd is.

a-cup-of-life-21Maar eerst even een kleine throwback. Dit was de kamer zoals hij was! (excuseer mij voor de troep, we woonden er toen nog niet zo lang.)
De linker muur haalden we eruit, maar we hebben het nooit echt open gezien. Terwijl hij werd doorgebroken hing in onze woonkamer een stuk zeil, dat daarna gelijk weer is vervangen met dichtgetimmerde planken. 4 weken lang keek ik naar dichtgetimmerde planken en ik kon er niet eens even snel een foto van vinden. (hoe is dat mogelijk?)
a-cup-of-life-19a-cup-of-life-22En daarna kwam de opbouwfase. En hoewel afbreken het leukste is om te doen, voelt opbouwen natuurlijk pas echt als vooruitgang. Dit is dus de nieuwe buitenmuur! We hebben de garage 3 meter verlengd naar de voorkant, dus er gaat een stukje van onze oprit af. En ja… dat grote gat wordt opgevuld met alleen maar raam! Ik wilde een zo groot mogelijk keukenraam. a-cup-of-life-23De hele garage (dus inclusief uitbouw) kreeg een nieuw dak, dus het oude bestaande dak moest eraf.
a-cup-of-life-24a-cup-of-life-25En dit was eigenlijk de enige tegenslag die we tot nu toe hebben gehad: de cementvloer in de garage bleek hoger te liggen dan de vloer in de woonkamer. In eerste instantie dachten wij (en ook de aannemer) dat het precies gelijk was. Dus onverwachts hebben we 4 volle dagen extra moeten werken om de vloer eruit te hakken en al het puin op te ruimen.

(oh en nu zie je rechts op de foto wel het zeil!)

a-cup-of-life-26 En daarna moest er natuurlijk weer een nieuwe vloer gestort worden. Qua kosten viel dat wel mee, maar het was vooral heel veel extra werk waar we niet op hadden gerekend.
a-cup-of-life-27Na twee weken kreeg ik eindelijk het telefoontje van de aannemer dat het kozijn klaar was! Het kozijn is helemaal op maat gemaakt en daardoor duurde het een paar weken extra. Het was zo fijn om echt de buitenkant van het huis af te zien! En hoe! Ik vind de ramen zó ontzettend tof. Ik heb nog even getwijfeld of ik niet nog een extra verdeling wil maken in de vierkanten (dus 24 ruitjes, in plaats van 6), maar ik denk dat dit beter past bij het huis.
(De grijze lat aan de bovenkant geven we in de lente een andere kleur!)a-cup-of-life-31En toen kwamen we met het géweldige plan (hoor mijn sarcasme) om de tussenwand er spontaan uit te halen. We waren het zat om de hele tijd tegen planken aan te kijken, we waren stiekem ontzettend nieuwsgierig hoe de hele ruimte erbij elkaar uit zou zien en oké.. misschien had ik ook wel te grote kerstboom gekocht, dat we de extra ruimte nodig hadden.
Maar wat was het leuk om eigenlijk de hele ruimte te zien! En whoa, wat wordt ons huis een stuk groter!!

a-cup-of-life-29Maar het was wel heel koud. Het plan was daarom om meteen te isoleren, maar daarna ben ik dus ziek geworden (letterlijk 2 dagen later!) en veranderde ik een oude miep, die overal last van had. En daardoor heeft de verbouwing een paar weken stil gelegen. Hans heeft ondertussen wel kleine dingen gedaan en vooral vanaf half december is hij weer steeds meer gaan doen (samen met wat hulp af en toe). Hij heeft de hele uitbouw geïsoleerd (dat zie je op deze foto), gipsplaten tegen de muur aangebracht en riolering en elektra aangebracht. Ik was ZO blij dat hij eindelijk ging isoleren. We hadden natuurlijk veel te vroeg de tussenwand eruit gehaald en daardoor was het bijna niet warm te stoken in huis. Ik had niet verwacht dat dat dunne tussenwandje zoveel warmte zou vasthouden!

Dan nog een paar vragen die veel worden gesteld:

Hoeveel achtertuin zijn jullie nu kwijt door de verbouwing?
Geen! We hebben enkel de garage wat langer gemaakt, maar dat is aan de voorkant van het huis. We missen dus een stukje oprit aan de voorkant, maar er is nog steeds genoeg plek om een auto neer te zetten. (zie hier de tekeningen van onze uitbouw)

Hoe combineren jullie de verbouwing met jullie werk?
De eerste twee weken hebben we een aannemer gehad die de buitenkant van het huis uitbouwde. En ik ben veel thuis, dus ik heb toen veel overlegd met de aannemer over dingen. Hans heeft een paar dagen vrij genomen om hem te helpen; om bijvoorbeeld de muur door te breken en het dak eraf te halen. Daarnaast heet Hans tussen kerst en oud & nieuw een week vrij genomen om even wat door te klussen. Ik help vooral in de weekenden (zoals bijvoorbeeld met uithalen van de vloer, het wegscheppen van puin enz.) En nu is het vooral de avonden en de weekenden. En we krijgen hulp van familie!

Wanneer wordt de keuken geplaatst?
Het plan was ergens in januari, maar we hebben nu eigenlijk geen echte deadlines en plannen meer. Eigenlijk hebben we niet echt budget voor een keuken meer, omdat we wat extra dingen aan het huis hebben gedaan. En daardoor moet de keuken wat later moet komen. Dus we proberen deze maanden extra te sparen en als het goed is zit hij er wel voor april/mei in! a-cup-of-life-17

Hebben jullie veel ruzie door de verbouwing?
Zoveel mensen hebben ons hiervoor gewaarschuwd! Haha. Maar het valt best mee! Allebei communiceren we best goed hierover, we wisten allebei waar we aan toe waren en we zijn heel erg open minded. Het scheelt ook dat we beiden heel erg houden van verbouwen en klussen, dus niemand ergert zich bijv. echt aan de stof/de troep. Maar de afgelopen maand (december) veranderde dat omdat de verbouwing een beetje stil kwam te liggen. En doordat we uit onze workflow werden gehaald, moesten we allebei zoeken naar een nieuwe balans. We hadden allebei weer hele andere verwachtingen en plannen gekregen, dus het duurde een paar ruzie’s/discussies voordat we echt weer op één lijn zaten. Maar nu zitten we weer op één lijn en merk ik dat echt weer een stuk beter gaat!

Ik vond het leuk weer een update te geven van de verbouwing! Aankomend weekend komen er gipsplaten tegen het plafond (we gaan het plafond wat verlagen voor spotjes) en de week daarna worden er nieuwe deuren/kozijnen in de woonkamer geplaatst. Oh, shit daar heb ik geen foto meer van gedeeld! We hebben hele mooi houten, openslaande deuren voor de woonkamer die veel sfeer en warmte gaan brengen in ons huis. Ik deel over een paar weken weer een update als we hopelijk een stuk verder zijn! Bedankt voor het lezen! X Shifra

Comments

 1. Gaaf zeg! Ik kan me goed voorstellen dat je blij bent met die extra ruimte. Heel veel plezier en succes met de’ laatste dingetjes’ zoals de keuken. Dat soort dingen vond ik het leukste aan onze verbouwing: eindelijk zien hoe het er uitziet.

 2. Jullie hebben toch een heleboel voor elkaar gekregen in relatief korte tijd; knap hoor! Vind je het niet vervelend dat de keuken nu pas heel laat komt? Je kunt misschien niet anders, maar ik zou echt niet drie maanden in de rotzooi kunnen zitten haha.

 3. Wauw, wat is er veel gebeurd zeg! Enne geen keuken? Hoe koken jullie nu dan? Of is dat een blonde vraag, haha.

  • Shifra

   De keuken komt straks op een hele andere plek (op het uitgebouwde deel met de grote, witte ramen). De huidige keuken staat er dus nog gewoon. :)!

 4. Oh, wat zullen jullie veel ruimte krijgen!! Dan weet je straks amper wat je met al die ruimte moet doen. Gaaf hoor!

  • Shifra

   Ja precies dat!! Haha. De woonkamer wordt straks zo groot, ik heb niet eens zoveel meubels! Hihi.

 5. Ilse

  Leuk om weer een update te krijgen! En ben echt benieuwd naar het eindresultaat!

 6. Gaaf om te zien! Heel veel succes met het verdere klussen. Het zal nog wel even bikkelen worden. You got this!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.