Verf je eieren creatief (op 4 manieren!)

Verf je eieren creatief 4 manieren (12)Zoals je weet ben ik dól op feestdagen! Ik ben dan ook heel blij dat we niet lang zonder hoeven, want Pasen komt er al aan! Nog 32 dagen. Ik tel heus de dagen niet af. Pasen wordt steeds populairder; in de afgelopen jaren zijn mijn dagen inmiddels standaard gevuld met paasontbijten en diners. Het is zo’n blije, spring-in-de-lente-feestdag! Ik verzon vier makkelijke manieren om je eieren leuk te versieren om nu al als decoratie neer te leggen. Ik bedoel, de kerstboom staat er ook al een paar weken van tevoren. Precies! Haal die eieren maar tevoorschijn.  Verf je eieren creatief 4 manieren (1)Kate Spade is een géweldige ontwerpster uit New York! Love her brand. Gebaseerd op haar glamour- en retrostijl, versierde ik deze eieren! Verf je eieren creatief 4 manieren (3)“KATE SPADE” EGG
Teken met zwarte en gouden stiften streepjes, strikjes, stippen en oogjes á la Kate op de eieren.
Ik gebruikte hiervoor zwarte stiften in verschillende maten van 0,5 mm tot 2 mm en een goude stift (ik gebruik ze allemaal van het merk HEMA). Verf je eieren creatief 4 manieren (7)Deze eieren voelen echt écht als Pasen! Verf je eieren creatief 4 manieren (8)HAPPY EGGS
Gebruik stiften (dit werkt makkelijker en preciezer dan verf!) en teken alles erop wat maar aan Pasen doet denken. Ik koos voor een kuiken, een konijn, kleine eitjes (stipjes) enz. Kies voor pastelkleuren of echte Paaskleuren zoals paars, roze en oranje. Verf je eieren creatief 4 manieren (4)Gebruik eieren als naamkaartjes voor het paasontbijt/diner.  Schrijf op elk ei de naam van de gast en zet dit op een eierdopje bij het bord. Verf je eieren creatief 4 manieren (10)Schrijf in een schuin handschrift de namen van de gasten op de eieren. Gebruik een dikke(re) zwarte stift van 1 mm; met een dunne stift zie je de oneffenheden van het ei het sneller.Verf je eieren creatief 4 manieren (11)OMBRE EGGS
Deze eieren zijn heel makkelijk en snel te maken en ze staan zo leuk! Ik heb er voor gekozen om de ombre op élk ei toe te passen, maar ook heel leuk: verspreid het kleurverloop over meerdere eieren (verf elk ei iets donkerder verven) en leg het in een schaal. Verf je eieren creatief 4 manieren (9)OMBRE EGGS
Benodigdheden
Kleurstof voor voedsel
Een glas/schaaltje (diep en breed genoeg)

Vul het glas met een klein laagje water, voeg de kleurstof toe totdat je de gewenste donkere kleur hebt. Ik koos voor een laagje van ongeveer 1 cm en voegde 10 druppels kleurstof toe. Maar het ligt heel erg aan de sterkte van de kleurstof, de hoeveelheid water die je gebruikt en de kleur die je wilt bereiken. Hoe meer druppels kleurstof, hoe meer contrast. Voor pastelkleuren gebruik je dus minder kleurstof. Dip het ei zover mogelijk in het water en houdt het vast voor ongeveer 20-30 seconden. Haal het ei eruit, vul het glas met meer water (roer even door) en dip het ei nog verder in de vloeistof. Ik schonk er een halve cm wat bij. Herhaal deze stap nog een keer totdat het ei helemaal gekleurd is. Laat het ei drogen.Paint your eggs with these creative ways!

** Vergeet de eieren vooraf niet even te koken tot hardgekookte eieren (15 minuten). De eieren zijn na de bewerking helaas niet meer eetbaar, gebruik ze dus enkel ter decoratie. Tenzij je zeker weet dat de verf (bijv. kleurstof voor voedsel) niet giftig is.

There you go! Vier makkelijke en creatieve manieren om eieren te versieren! Welke optie is het meeste jouw ding?  xx Shifra

 

Comments

 1. Hanny

  Wat een leuk idee! Helaas zit ik in Zuid Afrika met pasen, dus kan ik thuis geen lekker paas ontbijt/lunch met versierde eieren maken, maar ik ga deze ideeën zeker gebruiken voor komende jaren ;-)

  • Shifra

   “Helaas”. Haha! Wat heerlijk dat je daar zit, geniet ervan! Pasen is gelukkig elk jaar. ;-)

 2. Oh wat een mooie, creatieve eieren! Die met ombré vind ik heel erg leuk! Ik wist niet dat je dit kon doen met kleurstof voor voedsel. Dit wil ik zeker een keertje gaan proberen binnenkort :)

 3. Paasdecoraties zijn naar mijn mening nu ook toegestaan. De chocolade eieren lagen immers al eind januari in de winkel (wat ik wel te vroeg vind). Je eitjes zijn heel leuk geworden :D. Vooral de Kate Spade versie en de naambordjes vind ik heel leuk.

 4. Leuk gedaan! De Kate Spade eieren zijn ook hier favoriet! Ik ben ook alweer druk bezig aan de paasprintables voor dit jaar. Ik hou van pasen!

 5. Leuk gedaan! Tip: als je de eieren toch wil eten kun je er ook voor kiezen om ze uit te blazen. Klein gaatje aan de boven en onderkant en dan blazen. Nadeel is wel dat er dan een gaatje in het ei zit, maar zo kun je ze gebruiken als decoratie, zonder het ei te ‘verspillen’, die kun je namelijk gewoon gebruiken voor een omelet of lekkere wentelteefjes :D
  Of gewoon waterverf gebruiken, die is niet giftig dus dan zijn ze na het kleuren nog wel eetbaar.

  • Shifra

   Ohja! Goeie! Dat was ik helemaal vergeten. Ik vind uitblazen wel een heel gedoe en daarom sla ik het vaak over, maar wat je zegt: je kunt ze dan inderdaad daarna nog wel eten. Goed dat je het even toevoegt!:) Thanks!

 6. Oeh ziet er super leuk uit! Kate Spade als favoriet!
  Ik heb al zoveel leuke ideeën voor de paas, helaas komen mijn examens er al aan dus heb ik er dan niet heel veel tijd voor.. :(
  xxx

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.