VICTORIA SPONGE

Victoria sponge recept, zelf taart maken bruiloft, zelf taart verjaardag, verjaardagstaartreceptGisteren was ik jarig en ondanks dat ik niet echt groots vierde, moest en zou er natuurlijk zelfgebakken taarten zijn. Nu is er één ding (oké, wel meer..) waar ik niet goed in ben en dat is het maken van eigen taartrecepten. Ja echt! Ik denk dat ik nog te weinig taarten in mijn leven heb gebakken om de truc van een perfecte taart onder de knie te krijgen. Ik heb het afgelopen jaar welgeteld twee taartenrecepten zelf bedacht en gemaakt. En ze waren lekker, maar niet bijzonder lekker om een plekje te verdienen op deze site. In tussentijd probeer ik zoveel mogelijk taartenrecepten uit en droom ik van een pérfect zelfbedacht recept. Vandaag deel ik mijn verjaardagstaart!Victoria sponge recept, zelf taart maken bruiloft, zelf taart verjaardag, verjaardagstaartreceptNu heb ik twee taarten gemaakt voor mijn verjaardag! De Bramen-Kaneeltaart (de achterste), want die doet het gewoon áltijd goed, en de Victoria Sponge (de voorste). De Bramen-Kaneeltaart deelde ik al eerder mijn site (vind je hier!), dus vandaag deel ik het recept van de Victoria Sponge. Dit is een hele klassieke Engelse taart en is ook echt vernoemd naar Koningin Victoria! Het was haar favoriete taart:) Een échte Victoria Sponge bevat frambozenjam, maar wees vrij om het recept aan te passen met andere vruchten of jam!DSC_9735Victoria sponge recept, zelf taart maken bruiloft, zelf taart verjaardag, verjaardagstaartrecept

Victoria Sponge (originele recept van BBC Good Food, ietsje aangepast)
200 gram boter
200 gram basterdsuiker
1 tl vanille extract
4 eieren
200 g zelfrijzendbakmeel
5 el frambozenjam
250 g slagroom
handje frambozen
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet en bebloem twee bakvormen (mijne waren 2 x 25 cm). Meng de boter, suiker en vanille extract met elkaar in een kom totdat er een romige massa ontstaat. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Gooi ook het bloem erbij en mix alles goed door elkaar. Verdeel het beslag tussen de twee bakvormen (weeg eventueel de hoeveelheid) en bak het in de midden van de oven voor 20 minuten totdat het goudbruin is. Laat de cakes afkoelen in de bakvorm. Klop ondertussen de slagroom lobbig, totdat er softe pieken ontstaan.  Smeer de frambozenjam en daarna de slagroom op één cake en leg er vervolgens frambozen bovenop. Plaats de tweede cake erboven op en bestrooi met poedersuiker. Versier eventueel nog met chocoladeswirls (die kun je heel makkelijk zelf maken! Ook heel leuk om te doen!) en wat verse frambozen. Deze laatste stap (vanaf de poedersuiker) voer ik uit vlak voor serveren; dan zien het er nog het mooiste uit!Recept Victoria sponge, Victoria sponge recept, zelf taart maken bruiloft, zelf taart verjaardag, verjaardagstaartreceptServeer deze taart bij een goed kop thee, and you have a winner! Liefs, Shifra

 

 

 

Comments

  1. mmm die ziet er echt heel erg lekker uit! De foto’s die je ervan hebt gemaakt zijn al om op te eten! Leuk met die frambozen en witte chocola op de bovenkant!
    x

    • Shifra

      Het is echt een súper easy taart! Daarom vind ik het heel fijn om voor verjaardagen te maken, dan ben ik er niet zoveel tijd aan kwijt. :)

  2. Oh van de week was er ‘s avonds op 24kitchen een programma met Jamie Oliver over toetjes! Toen gingen ze ook een Victoria Sponge cake maken en die zag er ook zo goed uit, ik bedacht me dat ik er ook een wilde maken (ooit), nou het recept is gevonden hoor :D

  3. Marije

    Wat een prachtige foto’s Shifra! :D Ik houd niet zo van spongecake, maar door deze foto’s zou ik er toch bijna een gaan maken haha. Houd het toch bij je bramen-kaneeltaart, oh wat is die lekker.

  4. Trudy

    Dat ziet er echt superlekker uit! Zo lekker, dat ik em binnenkort wil bakken als mijn vriend jarig is! Wat ik me nog wel even afvroeg: hoe bewaar je de taart? Het lijkt mij dat ie in de koelkast moet vanwege de slagroom, maar worden de taartlagen dan niet zompig?

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.