Waarom-daarom: bak cake in een ei

Cake in ei voor pasen3Sinds het regenboogbrood heb ik de dromerigste fantasieën over eten. En de meeste daarvan lijkt op het eten van unicorns: sprinkles + regenboogkleuren. Het zijn dingen die je waarschijnlijk maar één keer maakt, gewoon puur voor de fun zonder reden. Dus daarom roep ik een nieuwe serie in het leven: “waarom-daarom”.  Voor alle FUN recepten! Vandaag cake in een ei!
Cake in ei voor pasen2 (2)En wat is leuker dan cake in ei? Birthday cake in ei! Leuk voor feestjes en voor Pasen natuurlijk! Plus, je hebt geen speciale spullen nodig. Enkel ei en cake! Het werkt eigenlijk op dezelfde manier als het beverven van een ei!

Cake in ei voor pasen1 copy> Prik een gaatje in het ei met een dikke naald of het puntje van een kurkentrekker.
> Maak het gaatje wat groter en laat het ei leeglopen. Prik eventueel met een cocktailprikkertje het eigeel kapot om het er makkelijker uit te krijgen. (Maak van het ei dat over blijft wentelteefjes, gebruik het in de cake of zet het in de koelkast om later omelet van te maken)
> Vul een spuitzak met cakebeslag (zie hieronder het recept dat ik gebruikte) en vul het ei voor 2/3 met beslag. Bak in de oven op 175 graden voor 20-30 min en klaar! (Bij mij zat het echt tegen de 30 minuten aan, maar check af en toe even met een prikkertje of de cake gaar is!) Er zullen waarschijnlijk een paar eieren uitgelopen zijn en rare bulten cake krijgen. Snijd ze er gewoon af en eet ze op (dat laatste wordt van waarde onderschat).

Recept cake met sprinkles

2 eiwitten
180 ml melk
1 tl vanille extract
150 cakemeel
2 tl bakpoeder
125 g suiker
1/2 tl zout
2 el olie
80 g boter
optioneel: sprinkles of confetti*

Mix in een kom de eiwitten, de helft van de melk en vanille extract met elkaar en zet apart. Mix in een andere kom het cake meel, bakpoeder, suiker en zout met elkaar. Voeg de boter en olie toe en meng met een elektrische mixer erdoorheen totdat het helemaal is opgenomen. Voeg de andere helft van de melk toe en mix op middelde matige snelheid voor ongeveer 2-3 minuten. Giet voorzichtig het eiwittenmengsel erbij en mix nog een minuutje door. Spatel de sprinkles of confetti door het beslag.

* Let erop dat je goede kwaliteit confetti/sprinkles gebruikt, die niet smelten in het beslag of naar de bodem zakken. Ik gebruikte de verkeerde spinkles en daardoor heb ik dit recept meerdere keren moeten proberen. (en heb ik een week lang ALLES met ei gegeten. Haha!) De confetti zakte bij mij naar naar de bodem, omdat ze te zwaar waren en daardoor ontstond er een soort vieze gelly onderin het ei. De sprinkles smolten te snel waardoor ik gekleurd beslag kreeg. Wat uiteindelijk hielp: sprinkles even kort bestuiven met bloem, zodat ze een laagje krijgen die beschermt tegen het smelten. En ik ga op zoek naar betere sprinkles voor een volgende keer.

Cake in ei voor pasen1 (2)Je kunt het ei op z’n kop neer zetten zodat je het gat niet ziet, maar het is ook heel leuk om het ei voor de helft al open te breken. Of zoals op onderstaande foto, hem juist hélemaal uit zijn schil te halen.

Cake in ei voor pasen4Je kunt het ei vullen met alles wat je maar wilt natuurlijk. Wat dacht je van brownie, red velvet cake, allerlei verschillende kleuren cake of nog meer out of the box: wentelteefjes óf crème bruléê! Oh mmmm.

Laat me in de comments weten wat je vindt van deze nieuwe serie! Het is niet iets dat ik elke week ga doen, want ik ben nog steeds groot voorstander van echt bruikbare DIYs en recepten. Maar eens in de paar maanden lijkt het mij leuk om wat meer onzinnige FUN toe te voegen aan ons leven! X Shifra

Comments

 1. Ik zag dit weleens voorbij komen op Pinterest en vroeg mij al af hoe ze zoiets maakten. Ziet er echt ontzettend leuk uit!

 2. Haha, wat een geniaal idee! Lijkt me leuk om straks met Pasen eens te maken.

  Lijkt me leuk als je hier een serie van maakt! Soms hoeven dingen niet per se zin te hebben en gaat het eventjes om de lol.

 3. Het ziet er echt heel gaaf uit. Of het mij gaat lukken, dat betwijfel ik. Ik ben behoorlijk onhandig en ik denk dat weinig van die fragiele schalen het zullen overleven.

 4. Dit lijkt mij zo tof om te maken. Alleen ik ben bang dat ik heel veel eitjes breek voor ik er één heb die ik goed kan vullen, haha.

 5. Hahaha, wat een verrassing moet dat zijn als dit ineens uit je gepelde eitje komt zonder dat je er vanaf weet. Super leuk bedacht! Ik vier Pasen eigenlijk nooit, maar misschien ga ik dit evengoed maken. Vind het zo tof!

 6. Puck

  Leuk zeg! Hoe lang heb je de eieren nog in de oven gezet? En hoe warm? Want ik neem aan dat het minder lang moet dan cupcakes?

 7. Yvon

  Een zeer leuk idee voor de Pasen, want we willen weer eens gaan brunchen. Dat gekleurde cake waar je het recept van had gaan we ook maken…..;-D

 8. Ahh wauw, dit is echt briljant! Maar je je eitje open en… SURPRISE een cakeje! Hihi, hier wil ik m’n familie echt eens mee verrassen… :)

 9. Lol, altijd leuk die onzinnige fun! Wel een gedoetje lijkt mij (al valt dat vast mee ;p), maar leuk is het idd wel!

 10. OMG! dit is zó schattig!

  Nu hoef ik niet meer eindeloos op pinterest zitten zoeken voor een leuk en creatief ideetje voor Pasen. ;)

  Ik ga het zeker en vast deze vakantie eens uittesten

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.