Wat staat er op jouw travel bucketlist?

California-verslag-A-Cup-of-Life3Of je nu wel of niet op vakantie gaat, dromen over alle mooie landen in de wereld geeft al zoveel vrijheid. Fantaseren over welke landen je allemaal nog zou willen bezoeken en wat er allemaal zo mooi aan is. Terwijl je stiekem gewoon heel ‘saai’ achter de computer of -nog erger- aan het stofzuigen bent (Ha, yes that’s me. tot 1 minuut geleden) Dit jaar ga ik naar Amerika op vakantie en dat is tot nu toe mijn ultieme vakantiebestemming. Maar er zijn ook nog een hoop andere landen en plaatsten die ik dol-graag zou willen bezoeken! Ik deel mijn travel bucketlist met 5 landen en daarna ben ik heel benieuwd naar de jouwe! Laten we samen lekker dromen, daar heb ik zin in vandaag!

travel naar ijslandtravel naar ijsland (bron)

1. IJsland. Die staat al jaren op mijn lijstje, maar sinds ik er afgelopen jaar zoveel verhalen over heb gehoord staat hij bovenaan. Wat lijkt me het landschap mooi, de geisers, de heuvels, de meren. En natuurlijk wil ik de Blue Lagoon heel graag bezoeken! (2e foto) Ik heb zelfs nog geprobeerd om op de heenweg naar Amerika even te stoppen in IJsland (je hebt best aantrekkelijke ‘Iceland layovers’), maar we vonden hele goedkope vliegtickets die die mogelijkheid niet hadden. Maar hij blijft on top of my list.

Travel naar canada(bron)
2. Canada (ja, als ik landen mag opnoemen dan ga ik all out hoor!;-))
Nadat mijn vakantie vorig jaar heb ik nog meer ontdekt hoe erg ik van natuur houd. Ik kon maar niet stoppen met verwonderen over de mooie natuur in Amerika. Kun je nagaan in Canada waar het allemaal nog veel mooier schijnt te zijn. Ik kan uren naar foto’s kijken van Canada.

travel naar noorwegenreis naar Noorwegen(bron)
3. Noorwegen Haha! Ik noem tot nu toe alleen nog maar ‘koude’ landen op, terwijl ik juist zo houd van de zon. Maar het is de natuur. Noorwegen, dezelfde reden waarom ik de vorige twee landen opnoemde. Het lijkt me heel leuk om hier lekker rond te reizen. Lekker door de natuur, het noorderlicht hopelijk te spotten enz.

travel naar talie(bron)

4. Italie Mag het nog op je bucketlist als je er al bent geweest? Ik ben er al ontzettend vaak geweest. Van kinds af aan gingen mijn ouders er elk jaar heen (en dan niet 2 of 3 weken, maar gelijk 6-8 weken!). Ik heb daar al heel veel gezien, maar altijd als kind/jongere met mijn ouders mee. Ik zou heel graag een keer samen met Hans (die daar nog nooit geweest is) zelf lekker met de auto daar willen rondreizen. Ik kijk dan weer met hele andere (oudere) ogen, zoek weer andere plekjes op om heen te gaan en het lijkt me zo leuk dit samen te beleven. En vooral lekker de dorpjes tussen alle grote steden te op te zoeken.

amerika reizen

(bron)
5.Yosemite park, Amerika 
AAAH! Deze ga ik dus over een paar weken afstrepen. Bizar. Vorig jaar waren we er heel dichtbij, maar er was zoveel te zien dat we het toen bewust hebben over geslagen. We wilden juist voor zo’n indrukwekkend park de tijd nemen. Dus dat gaan we dit jaar doen. Ik ben heel benieuwd! Ik las dat de watervallen niet meer zo groot zijn in september helaas (al het sneeuw is dan al te lang weer gesmolten). Maar er is genoeg anders moois te zien.

Andere landen die mij ook heel erg aantrekken zijn Nieuw-Zeeland, Australië, Marokko en India. Nou, nu jij! :) Wat staat er op jouw bucket list? Ik ben heel benieuwd! Welke landen mis ik en lijken jou juist ook de moeite waard?  XX Shifra

Comments

 1. Ik heb nog zoveel plekken die ik graag zou willen bezoeken! Ik zou nog heel graag naar Cuba en Zuid Afrika willen! Volgende week deel ik mijn travel Bucket list van Europese steden op mijn blog! Daar staan ook nog zoveel plaatsen in waar ik het liefst gisteren heen zou willen gaan..

 2. Linda

  Ik ben deze zomer naar het westen van Canada geweest, was erg gaaf! En we hadden geluk met ‘t weer, heb de meeste dagen in een rokje kunnen lopen:)

  • Shifra

   Wat vet!! Ja, het weer hè.. Daarom trekt het mij wat minder aan. Maar wat fijn dat je nog zo goed weer had! Vorig jaar was ik in San Francisco, en daar kon ik nog wel in een korte broek lopen, maar het was wel echt eens stuk kouder dan wat zuidelijker, naar L.A. Wat heb je gedaan in Canada? Heb je rondgerezen daar of ben je op een plek gebleven?

 3. Wat een leuke bucketlist en wat leuk dat je dit jaar naar Amerika op vakantie gaat! Die staat bij mij bovenaan mijn bucketlist maar dat gaat nog wel even duren. Het zou nl. een lange rondreis worden. Vooral New Orleans wil ik een keer zien om daar alligatorvlees en ander zuidelijk voer te eten. Moet ik wel uitkijken dat ik geen schorpioenen in mijn schoenen krijg. Daar ben ik echt als de dood voor.

  • Shifra

   Wauw! Man, wat een stoere ben jij zeg met je alligatorvlees! Ik ben verkocht aan Amerika, dus het is echt de moeite waard om tijd en geld voor vrij te maken. :) Ik ga nu voor de derde keer naar Amerika, het liefste zou ik één grote rondreis maken, maar ik merkte dat het voor ons er dan gewoon niet van kwam. Dus vorig jaar zijn we 3 weken geweest en dit jaar gaan we weer 3/4 weken!

 4. yvon

  Leuk zo’n bucketlist.
  Nou New York wil ik toch echt nog eens naar toe. En we zijn al uitgenodigd om eens bij mijn neef die in Zuid Afrika woont te komen.
  Dit jaar lukte dat niet, dus ik hoop daar volgend jaar heen te gaan.
  En in Europa staan Griekenland en Noorwegen nog op het lijstje.
  Ik heb alleen het nadeel dat alles goed uitgezocht moet worden, omdat ik niet ver kan lopen , dus een rolstoel moet gebruiken.

  • Shifra

   Oh, wat vervelend. :( Dat maakt op vakantie gaan wel net iets minder zorgeloos en makkelijk. Wat leuk dat je familie hebt wonen in Zuid-Afrika! Daar moet je gebruik van maken! ;-)

 5. Anne

  Landen waar ik altijd graag nog eens heen wil, zijn : Ierland, Australië, Amerika, Zuid-Afrika en ergens in Scandinavië (Stockholm lijkt me heel leuk, maar de mooie natuur daar moet ik ook eens zien!) Nog heel wat te reizen dus! En nu ik jouw bucketlist heb gezien, komt daar alleen maar meer bij;) Maar zoals je al zei: dromen is ook leuk. (O, en Rome blijft ook op mijn lijstje staan…) Alvast heel veel plezier in Amerika!

 6. Iris

  Ah zo leuk dit Shifra, kijk uit naar de vlogs en artikelen. Ik ga in oktober twee weken met vriendinnen naar New York, en in maart 2017 (ja echt dan pas) met m’n vriend naar Las Vegas, Los Angeles en San Francisco! Wij gaan ook naar Yosemite. Helaas wel weer twee weken i.v.m. mijn opleiding maar de keuze tussen niet gaan, of twee weken was snel gemaakt. We kunnen altijd weer een keer terug.

  • Shifra

   Wauw! 2 keer in een jaar naar Amerika! Tof zeg!! Veel reageren op onze vakantie dat 3 weken veel te kort is voor Amerika. Maar anders kom het er nooit van (wanneer heb je ooit zoveel vrije dagen/vakantie achter elkaar). Vorig jaar zijn we daarvan 2 weken aan de west kust geweest en dat was echt genoeg om veel te kunnen zien én tegelijkertijd ook te relaxen en rustig aan te doen. 2 weken voor Yosemite, LA, las Vegas en San Francisco lijkt op een volgepropte vakantie, maar zo hebben wij het vorig jaar niet ervaren. We sloegen daardoor wel wat dingetjes over in steden, zo hebben we niet uitgebreid bij de zeeleeuwen gekeken in San Francisco die op pier 39 liggen, maar we hebben ze wel weer ergens anders gespot. Nu gaan we terug om bepaalde dingen wat uitgebreider te doen. Dus inderdaad wat je zegt, je kunt altijd nog een keer terug! :)

   • Iris

    Ja precies, wanneer heb je zo lang vrij achter elkaar? Ik de komende jaren in ieder geval niet. Als je minder tijd hebt moet je gewoon accepteren dat je niet alles kan zien, maar gewoon genieten van dat je wel gaat! En met deze ticketprijzen kan je prima nog een keer terug!

 7. Voor mij ook sowieso Ijsland! En backpacken in Latijns Amerika is ook altijd iets wat me trekt. Azië dan weer veel minder, maar toch als iemand het me aanbied ga ik mee. Ik wil wel naar Nepal trouwens… Geen idee waarom. En verder zo’n beetje alle Afrikaanse landen (maar van Noord Afrika alleen Marokko denk ik). En Iran lijkt me ook gaaf. Mag emigreren naar Ghana ook op deze bucketlist?

  • Shifra

   Ik heb precies hetzelfde! Azië trekt mij ook niet. Mijn broer zit nu in Thailand en ik vind het geweldig om te zien, maar het zou niet mijn voorkeur hebben. Wat grappig dat je zo’n fan bent van Ghana trouwens! Ik ben ook in Ghana geweest, maar om daar nu naar toe te emigreren… Haha!

 8. Wat een heerlijke lijst dit, lekker bij wegdromen! Al deze plekken staan ook op mijn bucket list haha. Ik ben nog maar weinig op vakantie gegaan naar de mooie natuur, dus dat staat echt bovenaan mijn lijst. Al blijft de zon toch ook wel heel erg fijn… Volgend jaar ga ik waarschijnlijk rondreizen door Italië, ik kan nu al niet wachten! Woah, wat tof dat je naar Yosemite park gaat. Awesome!

  • Shifra

   Wat tof dat je gaat rondreizen door Italië!! Ben je er al wel eens geweest of ga je voor het eerst? :) X

 9. Ik ben vorig jaar zomer naar Noorwegen geweest. We hebben daar een beetje rondgetrokken en heel veel natuur gezien. Ik moet zeggen… het is het allermooiste land dat ik ooit heb gezien (en dat maar op 2 uur vliegen afstand)! Echt een absolute aanrader!!! En áls je gaat, dan moet je de Preikestolen bezoeken (Google maar). ZO MOOI!!

 10. Ik zou heel graag nog eens naar een Scandinavisch land reizen. En het is een droom om ooit naar China te gaan.

 11. Lianne

  Gaaf! Heerlijk om te lezen en prachtige foto’s! Heb zelf heel goede herinneringen aan Israël (natuur, cultuur en heerlijk eten!), dus daar graag nog eens naar toe. Dan wel gecombineerd met Jordanië. Verder wil ik heel heel graag naar Zuid Afrika en ja ook Noorwegen of Zweden staat op het lijstje.

 12. Yosemite Park lijkt mij ook zo mooi om te bezoeken! Wat ontzettend leuk dat jullie daar naartoe gaan, ik ben heel benieuwd hoe jullie het natuurreservaat beleven. En Canada heb ik jaren terug met mijn ouders bezocht; na drie weken kon ik geen boom, beekje, meer of berg meer zien. ;) Zeker de moeite waard als je lekker de natuur in wilt trekken.
  Ik hou zelf meer van stedentrips. Op mijn wishlist staan op dit moment Praag, Krakau/Warschau, Hamburg en Kopenhagen. Als ik toch eens een enorme zak met geld had…

  • Shifra

   Haha!!! Ik moest lachen om je Canada omschrijving. Mijn ouders deden vroeger veel aan steden bezoeken (dus een groot deel van de steden in Europa heb ik gezien), daarom neig ik denk ik nu zo naar de natuur!

 13. Fijne lijst! Ik ben twee keer 4 weken in Canada geweest en het is inderdaad een prachtig land! Ik kan het niet vergelijken met Amerika omdat ik daar maar een héél klein stukje, net over de grens, van heb gezien (daar heb ik familie wonen), maar ik kan je Canada wel aanraden. Ik zou héél graag nog eens terug willen! Noorwegen is ook een prachtig land <3
  Nu staat Rome weer op mijn lijstje, want daar was ik vorig jaar en wat is dat een geweldig mooie stad!
  En verder…? IJsland lijkt me inderdaad supermooi… maar ook Londen, Berlijn, Barcelona… En Madagaskar zou ik graag eens bezoek! Oh, en de Galapagoseilanden. Als we dan toch aan het dromen zijn… Haha!

  • Shifra

   Ah, wat tof dat je zo lang in Canada bent geweest! Hebben jullie daar ook rond gereisd?

 14. Ilse

  Mooie lijst!

  Italië (nog nooit geweest en Rome lijkt me heel tof)
  Engeland en dan met nadruk Londen, vanwege het land en de cultuur
  Amerika en dan zo’n roadtrip die jullie gemaakt hebben en zeker NY!
  IJsland vanwege wat jij beschrijft
  En Canada lijkt me ook heel mooi!

 15. Er staat veel te veel op mijn lijst. Zeker voor iemand die niet durft te vliegen. :-)

  Naar de sneeuw (lekker breed, maar de plaats maakt me vrij weinig uit, enige eis: sneeuw)
  Naar Italië
  Opnieuw naar NY
  Opnieuw rondreis door de US (nogmaals Grand Canyon, LA, Yosemite, Bryce Canyon, Canyonlands)
  Thailand
  Zuid-Afrika
  Portugal
  Zweden
  Slapen in zo’n glazen huis, ik weet het even niet beter te benoemen… Waar je de hele nacht sterren kunt kijken etc.
  Australië
  Canada
  Rome
  En nog zo veel meer… :-)

 16. Ik ga over anderhalve week naar Noorwegen voor een hike van 2 weken. Verder staan er op mijn wishlist een aantal officiële trails, zoals het South West Coast Path in Engeland (alsof ik nog niet vaak genoeg naar Engeland ben geweest de afgelopen 20 jaar ieder jaar), Overland Track in Tasmanië en Te Araroa in Nieuw Zeeland. Maar laten we na Noorwegen eens rustig thuis beginnen met het Pieterpad ;)

 17. Noorwegen is zo’n prachtig land! Ik ben er drie jaar geleden geweest en het is echt een aanrader! De natuur daar had zo’n rustgevend effect op mij, haha! Zelf wil ik ook heel graag nog een keer naar Ijsland, het lijkt mij zo prachtig om al die werkingen van de aarde daar onder ogen te zien :) OJA EN AUSTRALIË. Ooit hoop ik daar te gaan backpacken. Ik weet niet of ik dat met iemand zou willen, misschien ook wel alleen!

 18. Ik ben nu een aantal keer in Italië geweest en ik vind het er elke keer weer heerlijk. Maar nog steeds is er zoveel van het land waar ik nog nooit geweest ben! Zuid-Frankrijk staat ook nog hoog op mijn lijstje: Cannes, Nice, Marseille, Monaco…

 19. IJsland (noorderlicht!), Zuid-Afrika en Brazilië staan hoog op mijn lijstje! Canada is inderdaad echt een aanrader: hele mooie natuur en vriendelijke mensen. De VS blijft ook een heerlijke vakantieland: lekker veelzijdig en soms heerlijk over the top :-)! Net terug van vakantie en met een verhuizing in de planning denk ik dat we pas volgend jaar weer gaan. Nog even dagdromen dus ;-).

 20. Waauw, mijn bucket lijst ziet er echt bijna precies hetzelfde uit?! Ik ben zelf ook dol op natuur en kan echt wegdromen bij die prachtige foto’s. Dit jaar mocht ik West-Canada eeeindelijk van het lijstje schrappen, en wat een heerlijke reis was dit! Geniet heel veel van je Amerika-reis :)!

 21. Op onze Travel Bucketlist staat IJsland ook boven aan, we gaan volgend jaar, can’t wait! Daarnaast ook nog New York, Budapet (gaan we in okt. dit jaar nog heen) en Lille waar we hopelijk volgende week een dagje heen gaan.

 22. Eva

  Hi Shifra,
  Leuk artikel! Ik ben net terug uit Noorwegen en heb daar verscheidene wandelingen gedaan, o.a. Preikestolen en Trolltunga. Trolltunga vond ik de mooiste van de 2! Verder is Noorwegen een prachtig land met gastvrije mensen en geweldige natuur. Een echte aanrader! Je hebt zeker een mooie bucketlist gemaakt, hopelijk kan je hem snel afvinken!

 23. leanne

  Wij waren deze zomer in IJsland! Heel apart landschap, erg ruig en erg mooi, weids en stil. De Blue Lagoon ziet er in het echt wel anders uit! Heel veel mensen in het water, en let er op dat je alleen online kaartjes kunt kopen (min. €50 pp), dus van tevoren boeken. Heel bijzonder land!

 24. Tessa

  Vorig jaar iets meer dan 2 weken naar Yellowstone geweest en dat was super! We hadden zelfs genoeg tijd om ook Grand Tetons en Glacier te bezoeken. Dat kan ik ook zeker aanraden! Gaan jullie ook kamperen? Er zijn in de National parks hele mooie campings midden in de natuur. Wel vaak first come first serve en alleen met een tentje. Amerika is ook ons favoriete land om roadtrips te maken! Nu al 3 keer geweest!

  • Tessa

   Oh sorry ik zie dat je naar Yosemite gaat, ook super gaaf! Ben ik ook geweest en toen ook in september. Watervallen waren nog steeds prachtig en echt mooie trails gelopen en wildlife gespot. Sequoia NP vond ik ook erg indrukwekkend!

 25. K

  Ik ben gister net terug gekomen van een reis van 4 weken door Amerika en Canada, dat was echt geweldig. Het deel van Canada waar wij zijn geweest was het de hele periode prachtig weer, dus niet overal hoef je te vrezen voor koud weer ;)
  Een tip voor een goedkope luchtvaartmaatschappij naar IJsland is WOWair, dat is een IJslandse lowbudget airline. Ze hebben tickets vanaf 60 euro enkele reis (excl ruimbagage) naar Ijsland, en ook goedkope tickets naar een aantal bestemmingen in Amerika en Canada.
  Alvast heel veel plezier op jullie reis in Amerika, ik kijk weer uit naar de vlogs! :)

 26. Super gave bucketlist! Ik ben net terug van mijn Amerika avontuur en ik verwonderde mij inderdaad ook over de mooiste natuur in Amerika! En gelukkig heb ik nog naar Yosemite kunnen gaan (dat ging bijna niet meer lukken), maar wat ben ik blij dat ik dat nog heb kunnen doen. Super mooie like gedaan naar de top van de waterval, dat is dus zeker een aanrader! Canada lijkt mij ook nog heel gaaf. Ik heb gisteren toevallig mijn travel bucketlist op mijn blog gezet. Kan niet wachten tot mijn volgende reis :)

 27. Ik ben net terug uit Amerika en ik vond Yosemite mijn favoriete nationale park! Als je de tijd hebt: hike naar de Vernal Falls (daar zie je de regenboog in de reflectie van het water, heel gaaf) en Nevada Falls (iets langer hiken maar zo de moeite waard!). Heel veel plezier alvast gewenst! :)

 28. Denise

  Noorwegen is prachtig! Schotland stond hoog op de lijst maar zijn net weer terug.. Mijn bucketlist; Australië, Amerika, Venetië ( Oké. Das geen land) en IJsland

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.