Wat zit er in mijn vluchttas?

wat zit er in mijn vluchttas - a cup of life (1 of 1)Hi! Allereerst sorry! Mocht je vandaag naar de blog zijn gekomen voor wekelijkse update van de babykamer (en vandaag zelfs het eindresultaat, aah!!). Maar ik heb het even om moeten draaien! Volgende week (sorry!) laat ik het hele eindresultaat zien van de babykamer, vandaag laat ik de inhoud van mijn vluchttas zien! En die zit BOMvol! Ik ben een “laatpakker”, maar áls ik dan inpak, dan pak ik wel gelijk goed en ruim in! Kijk mee! (en kom snel terug voor de BIG REVEAL! Het is zo dromerig, lief en mooi geworden.) Mocht je nog tips hebben van dingen die ik mis, laat het weten in de comments! :)

EDIT:

Alle spullen die in mijn tas zatten + welke ik uiteindelijk heb gebruikt in het ziekenhuis, staan hieronder!

Tas – oud! Volgens mij ooit bij Sacha gekocht. :)
Zoogcompressen  (niet gebruikt, maar ik was wel blij dat ik ze bij mij had! Mijn borstvoeding kwam n.l gelijk op gang.)
Elastiekjes en speldjes – (niet gebruikt)
Purelan crème – Medela (gebruikt)
Dagcrème – Nivea (volgens mij niet gebruikt)
Vaseline – (niet gebruikt)
Littekencrème – Dr. Hans Schreuder (niet gebruikt)
Neussprays – A Vogel (niet gebruikt)
Nagellaktasje – (niet gebruikt, maar ik heb wel een paar keer op het punt gestaan te gebruiken. )
Make-uptasje – (JA! Gebruikt! Vlak voor het persen!! Haha. Ik moest toch wachten en ik wilde wat afleiding. Plus ik wist dat ik me een stuk beter zou voelen als ik me even zou opfrissen.)
FöhnRemington (dit vond ik zo fijn om na het douchen te gebruiken)
Kraamverband – (niet gebruikt, want er was genoeg in het ziekenhuis)
Borstel – Wetbrush (gebruikt)
Alle verzorgingsproducten (shampoo, tandenborstels, tandpasta enz.) – (gebruikt)
Argan olie – Andrélon (niet gebruikt)
Droogshampoo – (gebruikt)
Gezichtsspray – Evian (niet gebruikt) 
Parfum – (niet gebruikt, ik wilde alleen nog maar de babygeur ruiken. :) )
Zwarte singlet – H&M (dit shirt zat zo lekker en daarin wilde ik ook bevallen, maar op het laatst heb ik vanwege de ruggenprik moeten inruilen voor een blauw, saai ziekenhuis jasje ;-) )
Pyjama – Hema (gebruikt. Het was zo’n treat om een nieuwe pyjama te hebben!)
Voedingstop – H&M (gebruikt)
Grote damesslips – Zeeman (niet gebruikt, de netbroekjes van het ziekenhuis zitten zo comfy!)
Nursery gown & kaftan – Etsy webshop Silk and More  (kaftan heb ik gelijk aangetrokken na de bevalling, dit was zo fijn! Nursery gown heb ik later thuis gebruikt)
Grijze trainingsbroek (gebruikt)
Groene broek (gebruikt)
Grijze trui (gebruikt)
Voedingsbh Noppies (gebruikt)
Flesje water (niet gebruikt)
Nootjes IKEA (gebruikt, maar pas later toen ik weer terug moest naar het ziekenhuis)

Ik ben blij met alle spullen die ik heb ingepakt en ik zou het zo weer doen! We hebben zelfs de ochtend van tevoren nog wat extra dingetjes erbij gestopt. Uiteindelijk ben ik 3 dagen in het ziekenhuis gebleven en mede daardoor heb ik veel spulletjes gebruikt.

Comments

 1. Mirjam

  Tijdens minn bevalling en daarna in het zh was ik echt niet bezig met hoe ik eruit zag.. ( de foto’s zijn daar het bwijs van, aaargh )
  Ben heel benieuwd of je alles gaat gebruiken…

  • Shifra

   Haha!! Daarom zeg ik expres al 3/4 x tijdens de video: ‘dit ga ik waarschijnlijk niet gebruiken, maar ik vind het fijn om het wel bij me te hebben! ;-)” Ik heb 2 x eerder in het ziekenhuis gelegen en voel me een stuk meer thuis als ik al mijn spulletjes gewoon heb. Of het ik het nu gebruik of niet. :)! X

 2. Anja Smidt

  Ah jij hebt je tas al voor de bevalling klaar, dus zo laat ben je nog niet :p
  Ik was naïef en dacht thuis te bevallen. Al weeën wegpuffend mn tas ingepakt en toch kwam alles goed. ;)

 3. Lisette

  Ehm…Brie moest misschien ‘bril’ zijn…? :)
  Geweldig voorbereid hoor! Bij mij werd er ineens ontdekt dat er meconium in het vruchtwater zat dus moest ik halsoverkop spullen bij elkaar grabbelen. Had gewoon net als bij de eerste gerekend op een thuisbevalling, haha.

  Volhouden! Nog even en je bent er! xx

 4. Ik moest zo lachen om je (positief hoor). Wat een hoeveelheid spullen neem je mee haha! Je hebt sowieso genoeg kleren om uit te kiezen. Als ik je een tip mag geven; koop echt even wat meer granny panties. Ik weet niet wat je normaal voor ondergoed draagt maar de kans is dat je na de bevalling nog minstens een week (of 2) rondloopt met kraamverband in je ondergoed (daarna ga je vaak over op gewoon maandverband). Kraamverband is echt huuuuge en past echt niet in een string of hipster ofzo ;-)! 2 is dan denk ik echt te weinig!
  Heel veel sterkte met de bevalling!

  • Shifra

   Dank voor de tip! Ik heb nog zwangerschapsondergoed voor daarna, maar dat heb ik gewoon thuis in de kast liggen! En anders is de winkel dichtbij offff ik hoorde zelfs dat mannenboxers heel fijn schijnen te zijn! :)

   • Vicky Hartog

    Ik heb de eerste 2 weken inderdaad gewoon boxers van mn man aangehad! Werkt prima!

 5. Rianne

  Bij de föhn hield ik het niet meer, haha. Toen moest ik toch echt wel lachen om de hoeveelheid spullen. Maar je kunt inderdaad maar beter goed voorbereid zijn! Heel veel succes/plezier/geluk! Ik ben zoo benieuwd naar de naam vooral..

  • Kathy

   Die föhn is juist slim! Ik zag al op Instagram toen je een foto deelde, maar anders had ik die getipt. Mijn ziekenhuis had geen föhn. Ik vond het zo naar om met natte haren naar huis te moeten.

 6. Bernadette

  Sokken! Ik heb ze tijdens mijn 2 bevallingen altijd aan gehad😊. Ook sloffen voor na die tijd☺️.
  Heb enorm gelachen om de hoeveelheid spullen in je tas. Ik ben nu 28 weken zwanger en neem wederom alleen maar mini’s mee van shampo en douchefoam etc. En mocht het nodig zijn dat ik langer moet blijven, dan zijn extra spullen zo geregeld😊.

  Heel veel succes alvast… mama mogen worden is en blijft het meest bijzondere moment uit mijn leven!

 7. Sanne

  Ik vind het helemaal geen gekke hoeveelheid. Ik pak dit ook in als ik een nachtje weg ga?😂

 8. Manon

  Vergeet je trouwboekje/aangiftepapieren/paspoorten niet. Vaak kan je in het zkhuis al de baby aangeven :-) Scheelt weer voor Hans :-)
  Verder iets van kauwgum voor stinkende monden van mensen om je heen (been there hahahaha). Muntje goor in de rolstoel is wel handig om paraat te hebben en een lekmatje in je auto, zonde als de auto vies wordt als je vliezen breken/zijn gebroken.

  • Shifra

   Oh goeie! Hans heeft wel al de paspoorten enzo, maar ons trouwboekje niet! Die heb ik gisteravond even snel bij mijn ouders opgehaald. En ik moest heel erg lachen om je kauwgom-tip. Ik zag dat iemand dat inderdaad bij zich had, maar dat was geloof ik voor zichzelf. HAHA! Maar jij zegt het voor de mensen om je heen.

 9. Vicky Hartog

  Oh, en mijn kraamverzorgster zei dat ik cashewnoten moest eten voor de borstvoeding. Dus als je nog een snack zoekt is dat wellicht een idee? :)
  En, haha, wat een heerlijk volle tas inderdaad. Maar boeie, als jij je goed voorbereid en daardoor ontspannen voelt kan dat alleen maar positief zijn!

 10. Marieke

  Ik ben ook wel heel benieuwd naar de tas van jullie kleintje en die van Hans. Misschien doe ik nog ideeën op voor mijn eigen vluchttas(sen) ;)

 11. Haha: leuke video ❤️
  Ik had 2 tassen in de box gelegd: 1 met spullen voor ons en 1 met spullen voor de baby.
  Toen de bevalling begon, had mijn vriend in de chaos en zenuwen ALLES uit de box meegenomen naar het ziekenhuis. Inclusief boxkleed en speeltjes dus 😂
  Volgens mij ben je niks vergeten hoor! Succes met de laatste loodjes en ben heeeeeeeeeel benieuwd 💋

 12. Hahaha ik denk dat jouw vluchttas er bij een eventuele 2e heel anders uit ziet. Minder vol. Maar het is ook wel weer lief …….je zult het zelf moeten ervaren en die ‘voorpret’ is natuurlijk ook wel leuk. Ik wens je een voorspoedige bevalling toe. Jullie meisje komt in een leuk warm nestje terecht. Wat een bofkontje!

  • Shifra

   Haha, dat denk ik eigenlijk niet. Ik heb twee keer eerder (gepland) in het ziekenhuis gelegen en toen had ik dit ook allemaal bij me. 😊 (op kraamverband, groot ondergoed en lekkers na🙊) zoals ik al zei in de video, daardoor voel ik me overal lekker thuis.

 13. Deborah

  Nou heb ik de video nog niet gezien maar ik had voor mijn man ook schoon ondergoed, sokken en een t-shirt mee. En wat toiletartikelen. Als het lang duurt of je moet een nachtje blijven is het voor hem ook fijn om zich te kunnen douchen. Wij hadden een kraamsuite in het ziekenhuis bij onze tweede, hij werd om 1.01 geboren, en manlief mocht ook blijven slapen.

  Verder had ik ook nog AA drink, druivensuiker en een paar liga’s mee. Oh ja, en extra lange oplaadsnoeren voor telefoon of tablet want de stopcontacten zitten erg ver achter je bed in het ziekenhuis. Of een contactdoos, dat kan ook.

  Ik wens je een hele voorspoedige bevalling, ik hoop dat het allemaal goed mag gaan. Ons derde wondertje is net drie weken oud en het is echt genieten, ik hoop dat jullie hetzelfde mogen ervaren!

 14. Manon

  DEXTRO!
  Haha ik heb ook een lage bloeddruk en dextro werkt heel fijn.👌😉
  Succes met de bevalling! 💪
  Liefs manon

  • Shifra

   Oh, ik dacht dat dat meer tegen insuline dipjes was? Maar het is misschien sowieso een goede om in te pakken! :)

 15. Mooi buikje heb je! Ik pak ook liever te veel in dan te weinig. Je weet maar nooit hoe of wat. Succes met je bevalling! X

 16. Geniale video! Die föhn! Ik ging stuk 😂 (maar lekker in de tas laten hoor)!
  Tipje… heren boxershorts (van die strakke), dat enorme kraamverband blijft perfect (en comfortabel) zitten door door dat soort van piemelvakje 🙈 Ik heb er zeker 2 weken in gewoond (enorm sexy, I know)
  Succes met de bevalling!

 17. Lisa

  Hoi Shifra, wat ongelooflijk spannend. Je eerste kindje! Ik ben momenteel ook 16 weken zwanger van de eerste en gebruik je blogs en filmpjes vooral om inspiratie op te doen. Ik houd wel van zo’n georganiseerde vluchttas. Vraagje: waar heb jij die geweldig grote agenda vandaan? Prachtig ding en ik ben zelf ook van de lijstjes. Succes met de laatste loodjes!

  • Shifra

   Oh die agenda is geweldig! Hij is van Ban.do! Hij is voor 1,5 jaar (als je de grootste koopt). Ik moet toevallig nu weer een nieuwe kopen, want hij is bijna ‘klaar’. Maar er is zoveel ruimte en planmogelijkheden! Ik vind hem heel fijn. Mensen moeten wel altijd lachen als ik mijn agenda er even bij pak. Hihi.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.