Welkom in 2018!!! (snapshots 2017 special)

a cup oflife zara shifra-1Happy New Year! Wat een jaar is dit geweest. Ik begon dit jaar met een vage, zwart-wit echo en een onbekend mensje in mijn buik. Een woonkamer die letterlijk vol stond met puinzakken en gereedschap, en een bank om het nog een beetje woonkamer te laten lijken. Nu, een jaar later, typ ik deze terugblik vanaf de eettafel die uitkijkt op mijn nieuwe keuken. Met naast mij een meisje, met een naam en het meest vertrouwde gezichtje dat ik ken. Ze maakte mij moeder, iets wat ik nu voor de rest van mijn leven zal blijven. ‘Everything has changed and yet, I am more me than I’ve ever been’. Een ode aan 2017, met mijn jaar in foto’s!

a cup of life zwangerIk januari kwam ik erachter dat ik zwanger was! Ik vermoedde het heel sterk, ik voelde aan alles dat mijn lichaam dan het aan het veranderen was. En Hans bevestigde mijn moodswings. (sjonge)  Maar ik durfde er niet op te hopen. Eén van de spannendste testen in mijn leven. (deze foto is uit de video genomen, waarin ik de zwangerschapstest deed!) snapshots-27In de maanden daarna lag ik heel veel op de bank en wist ik soms niet wat ik moest eten door alle misselijkheid. Ik sleepte mezelf -voor mijn gevoel- echt door de dagen heen. Ik vond het vreselijk. Maar, in deze maanden had ik ook mijn eerste echo’s! En dat maakte het allemaal al een stuk leuker en realistischer.

instagramsale-hosten-2Een groot deel van het jaar zag mijn woonkamer er zo uit! Haha! We hebben ontzettend veel geklust en verbouwd dit jaar.

a cup of lifeHet was een heel bijzonder moment toen ik mijn ouders vertelde dat ze opa & oma gingen worden! (zie deze video!) Al die mooie momenten bleven zich maar opstapelen toen we het langzaam ook tegen andere familie en vrienden vertelde. Iedereen was zó blij voor ons.

En ik vertelde het ook aan jullie, in deze post! Niet iedereen kon er om lachen dat ik het op 1 april vertelde. Haha! Maar naast dat ik het juist een topgrap vond om die dag géén grap te doen, is er geen slechte dag om aan te kondigen dat je zwanger bent.

a cup of life editie NLIk werd door Editie NL geïnterviewd en maakte een DIY voor hun website. Maar ik stond dit jaar ook meerdere keren in het Nederlands Dagblad en in Foodies Magazine! Allemaal hele leuke dingen.

Snapshots-donderdag-13De gender reveal in bijzijn van onze vrienden en familie!! a-cup-of-life-7Samen met Hans ging ik er even snel tussenuit voor een weekje Barcelona! Het was deels voor Hans zijn werk, maar we hebben er samen een mini-vakantie aan vast gemaakt. a-cup-of-life-9Soms lijkt het misschien alsof mijn leven alleen maar leuk en geweldig is. En omdat ik veel deel, lijkt het soms daardoor ook alsof ik álles deel. Maar ik deel nog steeds selectief. Er gebeuren gedurende het jaar ook genoeg minder leuke dingen. Veel daarvan deel ik niet, maar wat ik wel deelde dit jaar was het verlies van mijn oma. Ik mis haar heel erg. zwanger-a-cup-of-life-shifraVanaf week 22 begon mijn buik eindelijk een beetje te poppen en zichtbaar te worden.zwanger en klussenKlussen, klussen, klussen!

Babyshower-hansenshifrababy-2017-1
Mijn lieve vriendinnen gaven mij de meest geweldige babyshower!a-Cup-of-Life-86Onze keuken ging van dit hierboven naar…beton-sealen-7-2dit! Inmiddels zijn we al een heel stuk verder en is de keuken grotendeels af! (zie deze foto voor een sneak peek!)babykamer-verven-week-2-3In de laatste maand voor de bevalling begon ik aan de babykamer. Eén van de allerleukste projecten in tijden. Ik heb zóveel liefde in deze kamer gestopt. zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografieDe laatste foto’s samen voordat we ouders werden.
a cup of life ZaraEn toen kwam daar de grootste highlight van 2017: Zara werd geboren in oktober! Wauw!! Een groots, gelukkig gevoel dat onbeschrijfbaar is. Ik deed een poging in deze blogpost het te beschrijven, maar het is zo lastig om woorden te geven aan dit gevoel. Je hart maakt plaats voor zoveel extra liefde en trots. Onvoorwaardelijke trots, hoe ze haar leven verder ook gaat leiden. Ze maakte mij moeder, iets wat ik nu voor de rest van mijn leven zal zijn!  new born fotografieDe rest van de maanden leefde ik in een babybubbel. Het is het mooiste en liefste meisje dat ik ken. En het liefste keek ik dagen lang alleen maar naar haar. Het was niet alléén maar roze wolk, want Zara had niet zo’n lekkere start. En dat maakte de eerste periode pittig, voor zowel haar als mij. Gelijk een hele goede proef voor mij als new mom.

familie kerst foto a cup of life-1-10En, onze eerste feestdagen als familie!

Ik heb veel zin in dit nieuwe jaar! Om ons als ouders te zien groeien, om te zien hoe Zara groeit, wijzer wordt en de wereld ontdekt en ons huis nog meer thuis te maken.
Zoals elk jaar, wil ik jullie bedanken voor het afgelopen jaar. Niet omdat het een traditie is, maar omdat ik echt elk jaar, en hier sta ik eigelijk wekelijks bij stil, dankbaar ben voor jullie. Voor het volgen van mijn blog, het achterlaten van berichtjes of zelfs kaartjes die gestuurd worden, de betrokkenheid en de liefde die jullie online geven. Jullie zijn mijn (online) familie. Ik kijk uit naar komend jaar, om weer zoveel DIY-proejcten, recepten en mooie momenten uit mijn leven met jullie te delen! Let’s make it a good one!!! X Shifra

Comments

 1. Anne

  Wat een mooie foto’s, zeg! Je hebt een bijzonder jaar gehad. Ik kijk uit naar de nieuwe DIY-projecten. Gelukkig nieuwjaar!

 2. Wat een schitterend overzicht! Ik vind je blog altijd zo positief en optimistisch en ik wordt altijd erg blij van je artikelen. Het geluk spat wederom van de pagina af. Ik wens jou en je gezin een fantastisch 2018!

 3. Camilla

  Wat een (grotendeels) prachtig jaar. Een gelukkig 2018! Ik kijk uit naar de nieuwe diys! Ik mis het eerlijk gezegd wel om wat vaker een blogpost van jou te lezen! (Maar ik begrijp je verlof natuurlijk wel! )

  • Shifra

   Wat leuk om te horen!! Ik mis het ook heel erg! En ik had stiekem al gehoopt weer wat eerder back in the running te zijn. :(

 4. Wat een prachtige foto’s en wat een geweldig hoogtepunt is jullie kleine Zara! Ook de foto met je inmiddels overleden oma is heel mooi. Ik kan me voorstellen dat je haar juist nu ontzettend mist.
  Ik wens jou en je gezin een prachtig 2018 toe met heel veel mooie nieuwe hoogtepunten.

 5. Linda

  Ik volg jullie nu een tijdje en kijk jullie vlogs inmiddels vaak samen met mijn man. Wat een heerlijk stel zijn jullie en wat is Zara een mooi meisje. Eigenlijk reageer ik nooit, maar bij deze wens ik jullie een prachtig 2018! Wij werden eind 2016 ouders van een zoontje en het wordt echt alleen maar leuker! <3 Geniet!

  Wat grappig trouwens, die zwangerschapsaankondiging. Ik deed destijds de zwangerschapstest op 1 april en ook al is het onzin.. ik twijfelde toch of het geen grapje was hihi. Vooral omdat wij diezelfde dag hoorden dat de verkopers van ons huidige huis akkoord gingen met ons bod! :-)

  Liefs!

 6. Wauw, gefeliciteerd met de geboorte van Zara! Ik heb je blog al een tijdje niet meer gelezen dus wat een leuke verrassing is dit. Wat heeft ze ook een mooie naam! Ik heb die volgens mij nog gereageerd onder je post over babynamen, zelf wil ik mijn dochtertje ook ooit misschien wel Zara noemen. Geniet van 2018 Shifra! Malou x

 7. Wooow, wat een mooi kindje! Super veel geluk toegewenst aan jullie gezinnetje, Zara is echt een engeltje. Je hebt een heel mooi jaar gehad! Ik vind je DIY’s altijd heel leuk om te volgen :) Liefs!

 8. Ben ik de enige die een traantje moest weg wrijven toen ik de foto van oma zag? Ik mis haar zo vaak in de vlogs, was echt een hele lieve vrouw. En wat zijn jullie volwassen geworden in een jaar zeg! Heel mooi overzicht. Ik sta er nog steeds van te kijken dat jullie die hele verbouwing in zo’n korte tijd EN ZWANGER gedaan hebben, echt knap! Ik wens jullie een heel fijn 2018 ❤️

 9. Wat een ontzettend mooi jaar!

  Ik kijk uit naar d. Dag dat je weer meer gaat posten, maar nu eerst maar genieten vsn jullie meisje!

  Liefs maaike

 10. marjon

  Wat een mooi en emotioneel jaar. Het is bijzonder om een kijkje te krijgen in jullie leven. Een heel mooi nieuwjaar gewenst

 11. mooi overzicht zeg, het stukje van je oma gaf me gelijk kippenvel :( met de wetenschap dat ik dit jaar mijn oom zal verliezen (ongeneeslijk ziek) wil ik de tijd het liefst stil laten staan!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.