WINTERWONDERLAND GLAM KERSTBOOM

kerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenHi! Ik ben dit jaar een beetje laat met het showen van mijn kerstboom, maar na 3 jaar is het wel een beetje een traditie geworden. (en een goed excuus, right?) En deze dagen, zijn dit soort posts zo gezellig! Dus ik gooi vandaag een post naar je, vol met foto’s van mijn kerstboom. En een lieve foto van Zara, blijf scrollen.
Twee jaar geleden kocht ik deze witte kerstboom en hield ik het fris en best minimalistisch. Vorig jaar was over the top met grote strikken, maar dit jaar wilde ik er een beetje tussenin zitten. Sophisticated, warm en neutraler. En geen extreme kleuren! Behalve roze. 

kerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenHet voelt alsof ik de keuze voor een neppe kerstboom een beetje moet verdedigen. En zeker zo’n extravagante witte kerstboom. Ik houd van echte kerstbomen, echt. En zeker nu ik hem elke keer bij een boer van het land haal; het is leuk om hem uit te zoeken, mee naar huis te nemen, en alle ongemakken en gedoe eromheen die stiekem zoveel sfeer geven. MAAR met een 6 weken oude baby was het een stuk makkelijker om gewoon deze boom van zolder te halen. Een alleen maar voor kerstballen te shoppen.
Ik mis de charme van een echt kerstboom, maar deze kerstboom blijft iets betoverends en magisch hebben, dat een groene boom niet heeft. Hij fonkelt, schittert en verlicht de hele woonkamer. Het is echt een sprookje om naar te kijken. kerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenIk twijfelde dit jaar heel erg tussen de retro-oude stijl (met al die kitscherige en felgekleurde ornamenten) of een chique, warme boom. Maar waarschijnlijk heb ik nog 2 jaar (?) voordat ik echt voor een kindvriendelijk gestylde boom moet gaan, dus nu stylde ik hem met het meest grown-up thema dat ik kon bedenken.

(Niet rekening houdend met het grootste kind hier in ons huis, aka me, die al meer dan een handvol kerstballen kapot heeft laten vallen. -_-)  Nee, maar ik wil in de loop van de jaren iets meer een traditie-getrouwe en sentimentele boom met kerstballen die elk jaar weer terug komen. kerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenMat- en glanzen goud, mat- en glanzend koper en hier en daar een paar roze en zilveren ballen. Vlak voordat ik de kerstboom fotografeerde kreeg ik deze houten kerstballen opgestuurd! Ik was hier al naar op zoek, maar ik kon niemand in Nederland vinden die dit maakte (nou, We are Golden dus)! Het lijkt me zo leuk om elk jaar (en bij álle volgende kinderen) een speciale kerstbal in de boom te hangen.
Die sentimentele boom dus waar ik het over had.kerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenkerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenNaast de kerstboom staat de piano/ En ja, zoals je ziet, we hebben een piano, een vloer, het is echt een huis aan het worden. Ik ben jullie nog veel updates over het huis verschuldigd, maar die post staan nog in de steiger, net zoals dit huis (waar zijn de plinten? Waar is de vensterbank?). In januari blog ik hier weer over! Het is echt heel mooi aan het worden.
Maar já. We hebben een vloer. En dat was wel heel fijn, voordat de baby kwam. :) En een piano, die veel gezelligheid brengt.

Oh en zie je dat kaboutertje op de piano zitten? Dat is Nisse de Elf. Een bekende elf/kabouter uit Scandinavië. kerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenkerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenIk schreef dat de piano veel gezelligheid brengt, maar ik bedoelde niet het bespelen ervan (I wish! Ik kan het wel een beetje, maar ik hoop het komende jaren meer te leren). Maar ha, nu vooral qua styling en warmte.
We hebben nog niet zoveel meubels, dus zo’n groot houten meubelstuk brengt heel veel warmte in de woonkamer.

En zie je dat leuke portretje van ons? Die kreeg ik een paar weken na de bevalling opgestuurd van Studio Silvana; zo’n mooi en dierbaar cadeautje. Ik koester dit portretje heel erg.
kerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versierenkerstboom versieren, hoe kun je het beste je kerstboom versieren Dit is onze kerstboom voor 2017! Mocht je benieuwd zijn waar ik alle spullen heb gekocht, zie de linkjes hieronder. Mocht je iets missen, laat het even weten in de comments. Hoe hebben jullie dit jaar je kerstboom versierd? Wat is jullie stijl? Happy holidays! X Shifra

kerstboomschapenvachtjeroze kerstballenkoperen kerstballen koperen engelhouten naamkerstballenkaars – witte kerstboompjes (oud) – letterbordportretjenisse de elf gouden strik

Comments

 1. Anja

  Super mooi!! Heel stijlvol. Mijn kerstboom (een echte) heb ik dit jaar versierd met houten hangers. En een paar gouden kerstballen ertussen.

 2. Was nieuwsgierig naar je andere kerstbomen dus de oude blogposts gelezen en ik moest best lachen om dit:” Maar ik vind het ZO leuk om huize Mulder te zeggen. En huize Jumelet klopt gewoon niet. Dus ik heb besloten Mulder maar gewoon open en bloot te gooien en dan maar niet aan kinderen te beginnen” haha en dan dat ik oa naar deze blogpost ging via instagram omdat je daar zei dat er een leuke foto van Zara bij zit. Iig hele fijne kerst voor jullie met jullie prachtdochter! Kan me indenken dat dit een zeer speciale kerst voor jullie zal zijn!

 3. Ilse

  Wat een leuke kerstboom! En wat een lieve foto’s met Zara erbij! Alvast hele fijne feestdagen gewenst!

 4. Ik vind jouw kerstbomen altijd heel leuk! Wij hebben elk jaar dezelfde met als hoofdkleuren goud en rood. We proberen bij elke grote gebeurtenis (huwelijk, zwangerschap, geboorte, verloving,…) een leuke ‘kerstbal’ uit te zoeken en zo een boom te hebben die vol aparte ornamenten hangt.
  Wat mij wel opvalt, is dat er op jouw foto’s geen cadeautjes onder de boom liggen (buiten Zara natuurlijk). Doen jullie niet aan cadeau’s dit jaar?
  Liefs,
  Stephanie

 5. Aaaahw die in de mand onder de boom *smelt*
  Je boom is ook tof, mooie kleuren zo. Hier voor t eerst een echt boompje. Ik wilde perse een blauwspar niet wetend dat ie ZO zou prikken, oops

  x

 6. Lysbeth

  Prachtige boom! Heel toevallig, mijn zoontje heet ook Nisse. Wist niet dat het ook een elf was! (Had de naam al wel bij de Ikea gespot.)😁

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.