ZELF FRIETJES MAKEN

Zelf frietjes maken Mijn man vraagt een paar keer per week: “wat zullen we eten?” Heerlijk die vrijheid dat we gewoon zelf kunnen bepalen wat we willen eten. Hoopvol kijk ik hem aan en roep ik: frietjes? “Ja.. dat is wel heel lekker, maar dat hebben we een paar dagen geleden óókal op.” Soms komt het zover dat we dan toch nog een keer frietjes eten, maar daar wordt onze lijn (of die vooral van mij dan) niet heel blij van. Dus we proberen (we próberen) het bij één keer per week te houden. And guess what? Vandaag is het frietjesdag! Maar dan wel zélfgemaakte-frietjes-dag. Want die zijn het lekkerst van allemaal.Patat maken Frietjes maken is leuk! Ik dacht vroeger altijd frietjes in één keer te kunnen bakken, maar niets is minder waar. Zelfgemaakte frietjes moeten op twee verschillende temperaturen worden gebakken. Ik leg het uit. :)
Bereiding zelfgemaakte friet.
Verwarm allereerst de frituurpan op 140 graden. Gebruik voor deze frietjes (licht) kruimige aardappelen en was deze goed. Schillen mag, maar hoeft niet (ik vind frietjes met schil erg lekker). Als je de schil eraan wilt laten zitten, zorg er dan voor dat je dikke wortelpunten verwijdert. Snijd de aardappel in de lengte in schijven en snijd daar vervolgens even grote frietjes van. Dep de frietjes goed droog zodat ze extra krokant worden en niet aan elkaar plakken. Gooi de friet in de frituurpan, voor ongeveer 4-5 minuten. Als de frietjes richting de bekende gele kleur gaan haal je ze eruit en verwarm je de frituurpan naar 190 graden. Hier gaan de frietjes nog een keer in voor ongeveer 6-7 minuten. Als de frietjes krokant en stevig zijn, heb je de frietjes op z’n best! And there you go, je zelfgemaakte frietjes!Zelf friet bakken Als je deze friet proeft, had je gewild dat je meer had gebakken. Maar misschien maar goed ook.. ze zijn verslavend lekker. Ik heb je gewaarschuwd… ;-) xx Shifra

Comments

  1. Hihi de reactie hierboven :D wat leuk, ik wist niet dat je die twee keer moet bakken. Zelf eet ik eigenlijk nooit frietjes… dat kan jij je vast niet indenken ;)

  2. Lievehelpwatmoetikaan

    Toevallig heb ik laatst ook een recept op mijn blog geschreven over hoe je zelf patat maakt. Heel lekker inderdaad!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.