Zo ruim je je huis op (in 10 min.)

Shifra Jumelet - a Cup of Life (29)De telefoon gaat en vrienden zeggen enthousiast dat ze over 10 min. op de stoep staan. Je kijkt om je heen en ziet de puinhoop van je huis. No worries. Je hebt 10 hele minuten om je huis op te ruimen.We can do this! Ik reken mijzelf expert op dit gebied (no shame) en ik laat je zien hoe ik mijn huis héél snel een stuk schoner laat lijken dan dat het is! Dit zijn mijn tips om je huis snel schoon en opgeruimd te krijgen! (zonder je hartslag hélemaal te verhogen)

 

 

Onthoudt dat je doel niet een súper schoon en opgeruimd huis hoef te zijn, maar een verwelkomend, warm huis. Waar je jezelf prettig genoeg in voelt om mensen te ontvangen. Lange tijd streefde ik naar een héél schoon huis, maar ik merkte dat ik me in dat soort huizen zelf het minst comfortabel en thuis voelde. Het voelde allemaal zo klinisch, alsof ik een winkeletalage binnen stapte; een huis zonder persoonlijkheid en sfeer. En ik werd er zelf allesbehalve dan relaxed van. Terwijl ik het zelf ook deed! Sindsdien ruim ik op, en maak ik schoon, maar met mate. Je mag zien dat er geleefd wordt in mijn huis, maar het moet ook allemaal wel een beetje toonbaar zijn. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik mijn huis op het laatste moment guest-ready maak! X Shifra

P.s Oh enne, vergeet niet aan het einde van de avond de mand met spullen nog even op te ruimen.. ;-)

 

Comments

 1. Haha ik dacht meteen al bij de titel: dat is iets voor mij :P Ik ben echt een beetje een rommelmakertje, mijn vriend is juist heel opgeruimd en netjes. Wellicht zou hij juist ook tegen mij zeggen: kijk dat filmpje even goed, en doe het elke dag even na hahaha

  • Shifra

   Ja! Haha! Weet je dat ik me dat ELKE keer bedenk als er weer onverwachte gasten komen en ik weer binnen 10 minuten alles moet doen?

 2. Ha, wat een goeie dit! Kan echt voor stress zorgen, als er plotseling mensen langskomen. Wat een super idee van die grote mand. Ze zien toch niet wat erin zit ;). Ideaal! Hehe, jaloers op die vaatwasser, die wil ik ook :).

  • Shifra

   In het begin ging die mand een beetje tegen me gevoel in; ik moest per sé alles gelijk op de goede plek in huis leggen. Maar als je maar 10 min. hebt is dat echt zonde van je tijd. O en ja, als je ooit plek (en geld) hebt, schaf die vaatwasser aan! Haha! Dat heeft mij al zoveel plezier gebracht (nog los van het feit dat hij ook nog eens afwast).

 3. Ik doe het in 0 minuten, haha. Ik hoef alleen maar tegen mijn vriend te zeggen dat er iemand langs komt en hij gaat het huis door (in ieder geval beneden)… ;)

 4. Malu

  Há dit had ik net nodig. Ik ben ook een ontzettende rommelmaker, maar kan niet tegen rommel. Dus nu weet ik precies hoe ik nu mijn huisje opgeruimd moet krijgen!
  Thanks Shifra!

 5. haha. ik heb me ooit 8 jaar lang kunnen verschuilen achter t feit: we zijn aan t verbouwen he? gelukkig heb ik nu 3 kids en kan ik me daar een beetje achter verschuilen . haha. af en toe krijg ik de kolder in de kop en moét ik opruimen. dan vlucht iedereen gauw t huis uit…

 6. Zo doe ik het ook Met een mand het huis door en zooi die niet op z’n plek ligt daarin stoppen. Als je dat elke dag doet aan het eind van de dag en daarna in alle rust alles op z’n plek legt is het een heerlijke manier van opruimen. Alles snel in basis netjes en daarna genoeg overzicht om alles te ordenen. Fijn!

  (behalve dan op die momenten dat ik zo’n mand of tas laat staan. Of, oh horror, hij zich vermenigvuldigt. Dat wil zomaar spontaan wel eens gebeuren. Niet cool!)

 7. Oh hier houd ik van: guest ready maken! Ik heb dan ook allemaal van die snelle trucjes. Ik ga wel nog dit filmpje aan mijn vriendin laten zien, want zij is er helaas nog niet zo bedreven in als ik zou willen hahaha. :)

 8. Yvon

  Hihihihihi zeer leuk.
  Ik ben blij dat altijd alles bij ons netjes is.
  Maar je geeft wel leuke tips, als dat bij een persoon niet het geval is……………:-D

 9. Geweldig. Vroeger was bij mij alles piekfijn in orde. Maar toen werd ik ziek en nu is alles een troep. Gelukkig heb ik een vriend die af en toe (lees heel regelmatig) een opruimwoede bui heeft en komt er een poetsvrouw.
  Maar toch handige tips. Zeker die kussens ed netjes leggen, geeft direct een warmer welkom vind ik.

 10. Fleur

  Wowww Shifra! Wat een mega leuk filmpje! Ook leuk om je huis zo eens te zien, en het is zo vreselijk kleurrijk (dat is positief bedoeld, haha)! Echt, een inspiratie voor mij later. Ik heb nu nog een studentenkamer van een 13m2, maar als ik meer ruimte heb, dan laat ik me graag inspireren door jou :)

  Groetjes!

 11. marieke

  Dit is de reden waarom ik altijd éérst schone kleren aandoe en wat make-up. En daarna volkomen relaxed de rest doe. Dan is het nog maar een beetje rommelig als de gasten komen, maar dan voel ik me in elk geval lekker in mijn vel. En mijn gasten denken dan: jeej, die Marieke is toch altijd zó relaxed, ondanks dat het hier zo’n rommeltje ia. Haha!

 12. Haha, wat leuk om te zien dit! Ik ben ook heel creatief in opruimen. Meestal leg ik de rommel ook gewoon netjes neer of ik stapel het netjes en dan lijkt het al bijna geen rommel meer XD

 13. Marloes

  Leuk filmpje! Helaas geen plek voor een vaatwasser, maar ik gooi altijd de keukendeur dicht, werkt ook wel haha. In de woonkamer en de wc doe ik het precies hetzelfde, alles gauw wegstoppen, ff overal met een doekje langs en klaar is kees!

 14. Super goed werkt dat hé, zo’n ‘mand’?! Ik doe het ook regelmatig. Alle rommeltjes her en der verspreid, gooi ik in een grote boodschappentas en hup naar boven. Daar staat het dan op de overloop te wachten om uiteindelijk te worden opgeborgen. Het is gewoon even ‘verplaatsen’ van het probleempje, maar het oogt wel weer strak! Heel leuk & vrolijk Filmpje ook! Groetjes Cynthia.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.