Ik weet vrijwel zeker dat élke blogger haar photodiary vandaag begint met: “dit is de laatste van het jaar!! WAAAA.” Nu vind ik dit ook ‘WAAAA, de laatste van het jaar’ maar laat ik eens origineel zijn. En het over hele andere dingen hebben. Zoals oliebollen. En sneeuw. Want ik vind dat de oliebollenverkoop dit jaar heel laat begint. En ook ben ik diep teleurgesteld in de sneeuw dit jaar. Maar dat mocht de pret deze week niet drukken, want ik had een onwijs gezellige week met heeeel veel ander lekker eten. En nepsneeuw in mijn kerstboom. Ook leuk.
Moet ik dit nu allemaal wel op internet zetten, bedenk ik me dan bij het zien van dit soort foto’s. Ja, dit is echt een troep. En de grap is nog dat dit nog maar een klein deel van de woonkamer is. *doet handen voor ogen* Maandag was het zo’n troep, terwijl ik het eigenlijk te druk had om dit allemaal op te ruimen. Maar ik wilde het ook netjes hebben met kerst. Dilemma’s. Eén van de dingen waar ik heel druk mee bezig was, was het kerstdiner! Ik had nog helemaal niets bedacht en ik wilde echt een wauw-diner neerzetten! Dus maandag was een dag vol brainstormen, kookboeken doorbladeren en receptjes uitproberen (en aanpassen. Want zo ben ik dan ook wel weer. ) Ohhh, get me out of here! Teveel perfect gesmolten chocolade. En ik was helemaal alleen op dat moment..
Ik wilde niet alle inkopen van de laatste dag afhangen, dus de dingen die ik eerder kon kopen kocht ik maandag alvast. Maar in de winkel was het al heeeeel leeg.
‘s Avonds toen ik thuis kwam lag er een cadeautje onder de kerstboom. Dit vond ik zó’n lieve verrassing! Ik was heel erg druk en gestressd en dit cadeautjes kwam echt op een perfect moment. We hadden overigens afgesproken geen kerstcadeautjes aan elkaar te geven, maar Hans heeft het toch gedaan. En daar ben ik stiekem heel blij mee, want ik wilde deze krultang heel graag. Dinsdagochtend stond ik al heel vroeg in de Albert Heijn om al mijn ingrediënten voor het kerstdiner te kopen. Het was zó druk, wat een fanatiekelingen allemaal. :) Ik had de compromis gemaakt met mezelf dat ik álles zelf zou maken bij het kerstdiner, behalve het vlees. Daar was ik echt te laat voor, en dat nam heel veel druk bij mij weg. Maar het vlees wat ik wilde was in mijn Ah al uitverkocht. Met de auto zijn we snel langs andere Ah’s gereden en daar vonden we er nog eentje! En ehh.. dit was onze uitdrukking van blijheid. Een lezer tipte mij op de chocolademelk van Tony’s Chocolonely! Ik zag hem elke keer in de winkel liggen, maar ik had hem nog nooit geprobeerd. Voor een chocolademelk vond ik hem erg lekker, heel vol. Maar stiekem blijft toch zelfgemaakte chocolademelk het lekkerste. Maar dit is een goed alternatief voor luie momenten. Wat was ik blij toen ik deze week deze mijn nieuwe vriendjes kon verwelkomen! Oh, wat ben ik blij met deze UGGs! Doordat ze zwart zijn passen ze echt overal bij. Heel fijn! En ze lopen zo heerlijk hè.. Ik moest zoveel gerechten voorbereiden dat ik eigenlijk plek tekort kwam. Toen dacht ik aan mijn strijkplank. Ha! Die fungeerde prima als keukeneiland. :)Woensdag, eerste kerstdag, vierden Hans en ik bij mijn ouders en mijn oma. Daar kwamen ook mijn broers ‘s middags heen (met hun vriendinnen). Normaal maakt mijn moeder het hele diner, maar dit jaar hadden we afgesproken allemaal een gerechtje te maken. Dit was ontzettend leuk, want er zaten hele verrassende gerechten tussen! (Oh en ik was tussendoor natuurlijk met Tessa aan het spelen. :))
Mijn moeder dekt altijd al heel vroeg de tafel, waardoor je de hele dag uitkijkt naar het diner ‘s avonds! :)
Mijn moeder kookte het hoofdgerecht en alle amuses tussendoor. Dit was de eerste amuse. Rechts een citroen likeurtje en links visvingers (die er op de foto trouwens op wonderbaarlijke manier uit zien als gesneden paprika’s, haha!) Mijn jongste broer maakte daarna een prachtig voorgerechtje: blini’s met rode biet, ruccola, ui, mosterd en omeletreepjes. Een hele verrassende smaakt door die rode biet. Kleine sidenote: dit was één van de weinige borden die nog compleet was. Tessa had stiekem (terwijl we het niet door hadden) voor vijf personen aan voorgerechtjes gegeten. Haha. En dit was mijn voorgerechtje! (Deze foto maakte ik in de keuken, waar het veeel lichter is. Vandaag het kleurverschil.) Een lasagna met champignons, walnoot en gorgonzolakaas. Het gerechtje viel heel erg in de smaak!Dit was het hoofdgerecht. De tafel stond echt helemaal vol, haha! Dat vind ik echt bij een kerstdiner horen: een hele volle tafel. Ik geloof dat ik deze foto maakte op het moment dat nog niet eens alle gerechten er stonden. Maar het was allemaal zo lekker! Zalm met kabeljauwfilet, verschillende gebakken aardappeltjes, heel veel groentes, gevulde eieren, gestoofde peertjes en ga zo maar door.
Dit stond bijvoorbeeld ook niet op de foto. Een grote gebraden kalkoen! Hmmmm.
Een gezellige foto van mijn moeder. (ik vraag iedereen, ook mijn moeder, trouwens altijd toestemming voordat ik haar zomaar op mijn site zet. “Zolang ik er maar weer niet te gek op sta”, zegt ze dan. :)) ‘s Avonds zijn we weer een beetje op tijd terug naar Ede gegaan. Donderdag was ik veel te lang in bed blijven liggen (oeps!), waardoor ik ‘s middags hard moest werken om alle gerechten voor te bereiden. ‘s Avonds kwamen namelijk mijn schoonouders eten. En weet je dat ik daar geen enkele foto van heb gemaakt? Ja, shame on me! Maar het was zo druk ‘s middags met de voorbereiding. En ‘s avonds wilde ik het diner zo perfect mogelijk laten verlopen dat ik eigenlijk alleen maar aan het switchen was tussen de eettafel en keuken. Het was overigens een hele relaxte en gezellige avond! Maar ik ben dus vergeten foto’s te maken! Sorry! Maar, het voorgerecht was hetzelfde als bij mijn ouders (lasagna met champignons). Tussendoor dronken we spoom (recept komt nog online!), hoofdgerecht was varkersribroast met aardappelgratin, zoete aardappelpuree (heel lekker!), boontjes in kokosnootmelk & spinazie met tomaat en rode peper. Toetje was een perfect gelukte chocoladesouflé met slagroom. Hmmmm. (Dit filmpje laat meer van de voorbereiding van mijn kerst zien!) De dag erna was ik zo uitgeput van alle drukte deze week, dat ik lekker lang in bed bleef liggen. Ik heb zoveel gekookt deze week, dat ik ‘s avonds echt geen zin meer had om iets te maken. Dus haalden we verse pizza bij de Albert Heijn, die zijn zo lekker! Na kerst begon het werken eigenlijk al heel snel weer. Veel dingetjes fotograferen, filmpjes monteren en weer lekker veel posts schrijven.
AAarh, hoe frustrerend lekker heb ik deze oreo’s op de foto gezet. Haha! Nu kan het nog! Straks als mijn goede voornemens in gaan, haal ik deze maar even niet meer in huis. :)
Zondag heb ik lekker rustig aan gedaan. Dat betekende lang uitslapen, heel rustig ontbijten en ‘s middags nog een filmpje maken voor de site. Deze week wordt weer een gezellige week met oud & nieuw in het vooruitzicht! Altijd zo’n gek idee dat we over een paar dagen alweer in een nieuw jaar zitten.. Ik vind het lastig om tussen al die feestdagen door mijzelf te motiveren weer aan de slag te gaan. Ik blijf zo snel in de feest- en vakantiesfeer hangen. :) Ik heb echt genoten van afgelopen week, en ik hoop jullie ook! Wat hebben jullie eigenlijk allemaal gegeten? Daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar! xxx Shifra
16 Comments
Pauline
Goedemorgen Shifra, voor mij geen vakantie dus ik kan bij mijn ontbijt al genieten van je post. Gezellig weer.We hebben eerste kerstdag het gourmetstel aangeslingerd en tweede kerstdagen stond er gevulde rollade,cranberry’s,verscholen appels en aardappelgratin op het menu.
Fijne jaarwisseling!
joyfromjoyce
Mmmm wat een heerlijk overzichtje! Krijg er honger van haha!
Mirthe
Wat een gezellige week heb je gehad! Wij hebben eerste kerstdag gegourmet, en tweede kerstdag een diner met raviolli als voorgerechtje, gevulde kalkoen (met aardappelkroketjes, gebakken groentes enz) en als toetje gefrituurd ijs. Heeeerlijk gegeten.
Manon
Wat ziet al dat eten er lekker uit!
Jewelyz
Oh wat een heerlijke chocolade! En leuke foto’s, een strijkplank als kookeiland is wel een goede oplossing ;)
curlycreative
Mmmmjum!
1e kerst gingen we eten van de grillplaat bij mijn schoonfamilie (daar werd ik ‘s nachts helaas ziek van) 2e kerst was ik mijn ouders,vriend en broertje en schoonzus in Limburg en gingen we ook daar eten want we bleven er 3 daagjes. Geweldig genoten!. Alvast een fijne jaarwisseling en veel blogplezier in 2014!!
Liefs
Nena
Leuke laatste Shifra :) ^^
Sylvia Kuijsten
Leuke foto van jou en je moeder :) Zo’n verse pizza van de AH heb ik nog nooit geprobeerd, maar ziet er inderdaad goed uit! En woah, dat kerstdiner, yum!
Tessa
o, wat lekker die chocolade.
fransien
Jammer dat wij niet mee kunnen genieten van je eigen kerstdiner.
Marieke
Ooh een heerlijke week met heeeeeerlijk eten! Die chocolade, echt, OHHH! En wat een super lieve foto met je moeder :)
Cindy
Wat een lieve foto van je moeder en jou. Die chocolade, echt heel fijn! En wat een origineel idee, die strijkplank als keukeneiland. Mijn ouders hadden een sta-tafel als extra keukenblad gebruikt. Heerlijke foto’s!
Kimberly
Ohhh wat een heerlijk overzichtje! Ik krijg er gewoon super veel honger van haha! Zo’n strijkplank is trouwens een onwijs goed idee zeg, dat moet ik even onthouden! Ik ben standaard te weinig plek als ik kook haha
inspiredbylifee
Super leuke foto’s, volgens mij heb je een hele gezellig kerst gehad!! en ach wat geeft het een keer zo’n rommel je moet mijn kamer soms een zien haha. Liefs inspiiredblife
Birds4Free
Met zo’n lekkere chocolade moet je mij ook niet alleen laten horen! Heb genoten van dit artikel, het eten ziet er trouwens allemaal superlekker uit!
dresses and daisies
Je ziet er echt een leuk meisje uit. Hele toffe blog hoor!