Hoeveel ik ook eet, er is er altijd ruimte in mijn buik voor een toetje. You know what they say, toetjes gaan niet naar je buik, maar naar je hárt! En so true. Ik word echt heel gelukkig van een goed toetje. Maar meestal (lees: altijd) moet het wel gewoon een makkelijk en snel toetje zijn. Ik maak geen andere. Dit is een van de meest easy, spéciale toetjes die we de laatste tijd veel maken voor het weekend! Max 5 minuutjes werk, en een instant (winter) upgrade van gewoon ijs naar appeltaart sundae toetje!
Ik werk voor dit recept samen met Servero! Als je hen nog niet kent, ze maken hele goede appelmoes. Van puur alleen appels, geen toevoegingen! Ik ben een paar maanden geleden in hun fabriek (en bij de boer) geweest om echt te zien hoe ze zo vers van het land, de beste friszoete appeltjes zoeken en ze er vervolgens in de fabriek zonder iets aan toe te voegen, appelmoes van maken. Je kunt voor dit recept zowel de original appelmoes als de appelmoes met stukjes gebruiken! Maar mét stukjes concurreert dit echt heel erg met appeltaart. En dat zegt heel wat! ;-)
Appeltaart sundae ijs
(voor 4 personen)
1 pot (appelmoes (350 g) ik gebruik Servero 100% appelmoes met stukjes.
4 el rozijnen
2 tl kaneel
handje pecannoten
8 bolletjes ijs
kaneelbiscuitje
Optioneel: 1 el bruine suiker voor door de appelmoes, als je houdt van een éxtra zoet toetje!
Verwarm de appelmoes met de rozijnen en kaneel op zacht vuur. Hak pecannoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder olie in 3 min. een tintje donkerder. Schep in elk schaaltje twee bolletjes ijs en giet de appelmoes eroverheen. Strooi de pecannootjes eroverheen en leg er een kaneelbiscuitje naast. En nu snel serveren!! ;-)
Anouk de Jonge
Dit klinkt echt verukkelijk! Misschien ga ik dit met kerst wel maken!
Maaike
Al vaak gemaakt, heerlijk en super gezellig appeltaart achting recept!
Heidi
📍
Ziet er echt heerlijk uit.
Kelly | Lifeinspired.nl
Dat ziet er overheerlijk uit! Deze ga ik binnenkort uitproberen als mijn familie komt eten. Dat zijn echte ijsliefhebbers, dus ik verwacht dat dit erg in de smaak zal vallen! :-)
ver-dwalen
Ik ga dit recept meteen opslaan, lijkt mij heerlijk!
Astrid
Omg zo lekker!