Dit jaar heb ik zoveel geleerd op het gebied van koken en bakken! Ik ben door deze site nog zoveel meer gaan experimenteren dan al ik deed, en dat vind ik ontzettend leuk. Je ontdekt hierdoor heel veel nieuwe recepten, wat een geweldig avontuur is! Een avontuur dat ik heel graag volgend jaar weer met jullie aan ga. Ik deel nu mijn favorieten uit 2013!
Over dit gerecht raak ik maar niet uitgepraat: Tomaten-gorgonzola pasta. De combinatie van de (blauwe) schimmelkaas, tomaten en rozemarijn is perféct. Het complimenteert elkaar op alle fronten. Omnomnomnom!Dit is zo’n oudhollands toetje, appeltjes met vanille vla, dat eenvoudig te maken is en eigenlijk bij iedereen in de smaakt valt. Perfect voor de winter nu! Appeltjes, vanille vla & kaneel, vormen de basis van het recept. Hmmmm, de best bananen brood recept ever! Dit maak ik standaard als ik zie dat mijn bananen net iets te bruin worden. In dit recept staat de basis. maar je kunt blijven variëren. Ik maakte deze vorige week nog met pindakaas & chocolade! Nóg zo’n recept waar je alles maar aan kan toevoegen wat je lekker lijkt. Flapjacks! In een half uurtje (inclusief baktijd!) staan deze op tafel. Of zitten ze in je mond, zoals bij mij. ;-) Dit is één van de eerste recepten die ik dit jaar plaatste: witte wijnsaus met spinazie. Wijn in eten vind ik heerlijk, dus bij voorbaat is voor mij dit gerecht al geslaagd. :) Samen met mascarpone & peper krijg je een heerlijke saus, waar je van alles zelf aan kan toevoegen.
2013 was écht een heel lekker jaar, en ik verheug mij nu al op 2014. Wat voor lekkers zal ik dan allemaal weer gaan maken? Welk recept zou jij eigenlijk willen zien in 2014? Liefs! Xx Shifra
4 Comments
Joanne
Behalve de bananenbrood, kende ik de recepten nog helemaal niet! Toch wat vaker nog verder op je site neuzen.. ;-) Ik ben benieuwd naar de appeltjes met vanillevla, klinkt als een lekker winters recept!
Laura
Oh die appeltjes in vanillevla zien er wel heel erg lekker uit! Leuk hè, dat experimenteren met eten? Sinds ik op kamers woon, is het bij mij ook een stuk meer geworden. Wel jammer dat ik niet zo veel geld heb :(
Nicool
Wat een heerlijke recepten! Ik vind het ook heel erg leuk om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken. Je pasta met gorgonzolasaus lijkt me goddelijk!
Marcella
Jaaaaa, ik ga snel weer bananenbrood maken! En die flapjacks zien er ook jum uit, zal even doorklikken naar ‘t recept want word er nieuwsgierig naar!