Poeh, het lukt mij maar niet om een korte intro tekst te schrijven. Elke keer als ik maar even schrijf over chocolade, blijf ik zwijmelen en verandert mijn tekst in een ode aan chocolade. Onlosmakelijk zijn Chocolade en ik met elkaar verbonden. Elke dag zoek ik manieren om hem zo dicht mogelijk bij mij te krijgen. Een handje chocolade krullen tussendoor, hagelslag door mijn magere yoghurt met muesli, chocolade in de koekjes, een blokje chocolade bij de thee, chocolade als toetje en ga zo maar door. Dit weekend ben ik aan het experimenteren geslagen en heb ik mijn eigen chocoladesmaak gemaakt! En het is veel te makkelijk om te maken (oh help!), je hebt maar drie ingrediënten nodig en je maakt het binnen een half uurtje.
Chocolade met pecannoten en zeezout
200 g pure chocolade
handje ongezouten pecannoten
grof zeezout
Breek de chocolade in stukjes en smelt het au bain-marie of al roerend in een pannetje op zacht vuur. Smeer ondertussen wat boter of olie in een kleine ovenschaal en bedek deze met bakpapier (knip het bakpapier zo dat er aan de korte zijdes een stuk bakpapier uitsteekt). Giet de chocolade in de ovenschaal en strijk het glad met een spatel. Schud even heen-en-weer om de luchtbelletjes eruit te krijgen. Strooi vervolgens wat pecannoten (hak eventueel de noten van tevoren) en zout over de chocolade heen en laat het voor ongeveer 30 minuten in de koelkast staan of totdat het hard is. Haal de chocolade uit de ovenschaal (dit kan nu makkelijk door aan de korte zijdes van het bakpapier te trekken) en leg het op een bordje neer. Pak een groot scherp mes en verdeel met de punt van het mes de chocolade in stukken. Het worden ongelijke stukken, dus pak snel het grootste stuk eruit voordat je gaat uitdelen! ;-)
Afgelopen weekend vertelde ik mijn broer tijdens het eten dat chocolade en zeezout zo’n lekkere combinatie is. Hij had het nog nooit op en ging het thuis gelijk proberen. Hij vond het heerlijk! Mocht je het nog nooit geprobeerd hebben, probeer het echt eens! Ik gooi soms (echt heel soms hoor..) zout op mijn hagelslag. Haha! Maar ik moet nodig zout minderen, dus ik probeer mij in te houden. Als je de chocola trouwens nog een beetje gezond wilt houden, kies dan voor pure chocolade met minstens 70% cacao. Minder suikers en meer antioxidanten dus!
Natuurlijk kun je variëren met dit recept, wat je maar wilt! Zo vind ik pure chocolade met chili en limoen heel lekker (chili maakt het op een leuke manier scherp!). Maar mijn favoriet is toch echt de witte chocolade met macadamianoten en kokos. Die was als eerste op! Veel plezier met het maken van jouw chocoladesmaak! Ga lekker dromen, want álles kan – en eigenlijk is álles lekker – met chocolade. Oeh, chocolade met pretzels.. of of..
P.s Ik heb dit artikel niet gemaakt en geschreven met in mijn achterhoofd de Valentijnsdag, maar dit is natuurlijk wel een heel leuk cadeau! Maak je favoriete smaak of schrijf met een andere kleur chocolade iets liefs erin!
Dit artikel schreef ik oorspronkelijk voor de HEMAblog! Lees hier welke artikelen ik nog meer voor hen schreef!
22 Comments
kelly
Lekker!! Ik heb ook zeker altijd iets van chocola in huis, maar vind puur puur chocolade toch echt het lekkerste!! Pure hagelslag, pure vlokken.. Vooral een reep van Tony Chocolonely!! Geniet momentje!!! Laatst zelf fudge gemaakt..SIMPEL en ook zeker een aanrader!
Margot
Oh die variant van witte chocolade met macadamianoten en kokos moet ik ook eens maken. Heerlijk!
Kim
Oh wat lekker! Ik hou niet van chocola maar met zeezout lus ik het dan weer wel.
Sylvia
Zie je, ik wíst dat ik deze post niet moest openen, nu heb ik trek.. -.-
Manon
De witte variant lijkt me wel erg lekker
Xaviera
Dat ziet er heerlijk uit! Fijn dat het ook zo makkelijk te maken is, dit ga ik zeker een keer uitproberen!
Kimberly
Oh mennnnnn, ik lust geen nootjes of kokos. En limoen lijkt me niet zo lekker in chocola. MAAR ik ga er gewoon mijn eigen soort van maken, chocola met zeezout en chili, zal vast lekker zijn toch??
Sarah - Tasting Lifestyle
Chocola in combinatie met zeezout vind ik altijd lekker mmm.. zoet en zout
Femke
Ooo, yum! Dit ziet er zo lekker uit.
Sanne - loveisthenewblack
Oh, dit is zo leuk! Ik maak het ook graag met stukjes biscuit, lange vingers of mini-marshmellows. Zooo lekker!
Ilse
Hmm, lekker! Doet me denken aan de chocolade van Tony Chocolony en dan met zeezout en karamel!
Dit weekend zeker een keer maken! :)
Lieve
Wat een supermooie keuken heb je toch! En de witte chocolade met macadamianoten en kokos lijkt me ook echt een heerlijke combinatie. (:
Sandrijn
Mijn innerlijke stemmetje zei dat ik niet verder mocht lezen. Waarschuwde me. Pas op, dit ga je veels te lekker vinden. Daar gaan je goede voornemen. Je balansmaandje. Je strakke zomerbuikje. Maar wat gek… ik had wat last van doofheid…ik kon het innerlijke stemmetje niet goed verstaan……..
HEERLIJK!
Lore
Ik eet vaak melkchocolade met amandelnoten en fleur de sel. Gewoon te koop in de winkel :-)
Mara
Oh wat lekker maar zo misselijkmakend. Lig met griep op bed, maar kon het niet laten toch even te kijken hihi..
Rachel
Oh dit is echt een heel leuk valentijnscadeau idee, vind m’n vriend vast lekker!!
Super fijn ook dat filmpje!
Elsbet | La Vie Pure
Ik maak ook heel vaak iets gelijkaardig, echt heerlijk en sooooo easy!
Sofie
Haha, ik vind je introtekst nu alweer leuk. En de rest lees ik morgen, anders ga ik met honger naar bed ;-)
Janneke | Brom & Co.
Ohh, jam jam jam! Die macademia en kokos lijkt me ook een prima combi!
Marcella
Oeh, dit ziet er echt goed uit joh. Lekkerrrr!!
Hanneke
Met zeezout lijkt me heel lekker!
Drumles den haag
Met al die saaie chocoladeletters ga ik dit eens proberen ;-)