Los van Pasen, ben ik geneigd om alles waar dikke konijnenbilletjes op afgebeeld staan te kopen. En het liefste zou ik een konijntje in huis halen en door ons gras (welk gras?) laten huppelen. Deze caketoppers zijn dus niet alleen heel leuk voor de paastafel, maar ook leuk om ieder ander baksel mee op te vrolijken. Je kunt ze overal in prikken van quiches tot aan grote taarten. Ik heb ze in witte chocolade cakejes met pistachenoten geprikt. (En dat recept deel ik vandaag natuurlijk ook.)
Witte chocolade cakejes met pistachenoten (voor 4-5 grote cakejes of 10-12 kleine)
250 g suiker
250 g cakemeel
snufje zout
250 g boter
250 g melk
150 g witte chocolade
1 vanille stokje/ 1 tsp vanilla extract
2 eieren
Topping
200 g poedersuiker
2 el citroensap
gehakte pistachenoten
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de cakemeel, suiker en zout met elkaar. Doe de witte chocolade, boter, melk en vanille extract (of het merg van een vanillestokje) in een steelpannetje met dikke bodem. Laat het op zacht voeren onder constant roeren smelten.
Breek de eieren open boven het cakemeel en roer samen met de gesmolten ingrediënten erdoorheen.
Vet de muffinvormpjes in. Schep in elk vormpje een grote lepel beslag en vul tot net onder de rand.
Bak de bakjes ongeveer 30 min. in de oven gaar en goudbruin of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
Topping
Voeg 2 el citroensap toe aan de poedersuiker en meng tot glazuur. Als het te dik blijft voeg je nog wat extra citroensap toe. Bestrijk hiermee de bovenkant van de afgekoelde cakejes en bestrooi met gehakte pistachenootjes. (ik schep een dikke klodder op de bovenkant van de cakejes en laat het vervolgens naar de zijkanten druppelen) DIY bunny caketoppers
benodigdheden
Download hier het template met konijnenoren (in verschillende maten).
cocktailprikkers
schaar
dik papier
printer
1. Druk het template af op dik papier. (ik gebruikte goud glitterpapier!) Als je van plan bent om de binnenkant van de konijnenoren niet uit te knippen, en je papier heeft 2 verschillende kanten, zorg er dan voor dat je mooie kant onderop legt. Zodat de stippellijn aan de achterkant van het papier komt.
2. Knip de oren langs de stippellijnen.
3. Plak een cocktailprikker in het midden de achterkant van het oor vast (met een klein plakbandje).
En de oren zijn klaar om in lekkere dingen te prikken!
Ik heb hoge cakejes gemaakt (in hoge mokken), maar het zijn best ‘zware’ cakejes door de witte chocolade. De witte chocolade maakt ze juist ook extra romig en lekker, maar het recept is iets meer geschikt voor kleine cakejes.
X Shifra
Ayla
Wat een schattige dingen zeg! Ik krijg meteen trek in die cakejes ook!
Marieke
Aaaaaah bunny oren! :D
Margot
Oeh wat cute!
Anne
aah, wat een onwijs leuk idee zeg!
Martine
Dat klinkt als een heerlijk gebakken! Ga ik proberen. 🍰 En leuk bedacht, met die oren! 😃
Martine
Gebakje – autocorrect! ;-)
Liset
Oh wat heerlijk! Deze lijken trouwens wel op lekker carrot cakejes :). Ik hou van pistachenootjes, dus ga hem zeker eens proberen!
A bite of cravings
Wat een schattige caketoppers! Ik ben zowiezo gek op seizoensdecoraties. En het recept van de cupcakes, ja witte chocolade en pistache nootjes… do I need to say more? Topblog! X
marjon
lijkt me heerlijk, ga ik zeker maken
Ilse
Lekker en wat schattig!
Loes | Gewoon iets met Loes
Oooh, lekker!!! Dat ziet er echt prachtig uit!