Ik ben vandaag een beetje aan cheaten. En als je mijn blog al langer leest, dan weet je al precies waar ik het over heb: het recept van vandaag is een oud recept! Het is een recept dat ik online plaatste toen ik nog maar net begon met bloggen. Maar voordat je gelijk wegklikt, ik heb goede redenen.
1. Dit is één van mijn lievelingsrecepten.
2. Dit recept kwam online toen ik een stuk minder lezers had.
3. De herfst is begonnen en dit ADEMT herfst.
4. Ik verhuis over 1,5 week (!!) en ik ben druk het huis aan het afronden met blogposts (preview van de slaapkamer make-over komt morgen online!)
5. Dit recept kwam onlangs in EO Visie en daarom heb ik nieuwe foto’s gemaakt die het gerecht veel meer recht doen.
6. Ik wil heel graag dat je het een keer probeert.
7. Nee, genoeg redenen, je hebt me overtuigd.
8. Echt?
Gebakken appeltjes met vanillevla (voor 6-7 personen)
5-6 zoete (rode) appels (een appel per persoon)
Een handje rozijnen
1 liter vanille vla (dikke vla werkt het beste, zoals Den Eelder.)
2-3 theelepels kaneel
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe de appeltjes in een ovenschaal en gooi er een handje rozijnen over. Verdeel de vanillevla lekker dik over het appel-rozijnenmengsel. Strooi er wat kaneel over en bak 50-60 minuten in de oven of tot de appeltjes zacht zijn. Ik houd van de combinatie appels, kaneel en vanille vla. Om het gezonder/slanker te maken gebruik ik ook heel vaak halfvolle vanille vla (of Optimel). De vla wordt dan iets wateriger als hij uit de oven komt, maar het is nog steeds ontzettend lekker! Voor mijn familie en vrienden maak ik dit toetje altijd gezellig in een grote ovenschaal en scheppen we er allemaal zelf uit. Maar ik heb het ook wel eens in kleine aardewerken schaaltjes gemaakt, per schaaltje één appel! X Shifra
22 Comments
Romy
Wauw, dat ziet er echt GOED uit!
Anna
Ah, no worries! Ik kende het recept nog niet :). Wat een bijzondere combinatie met vanille vla! Daar zou ik nou nooit opgekomen zijn. Leuk!
Bianca
Ik zag de titel en dacht gelijk…jummie! Maar na het lezen van het artikel, krijg ik er nog meer zin in x
Anne
Ik weet zeker dat dit top is, vroeger dan warmde mijn moeder wel eens vanillevla op voor over de verse appeltaart en dat was echt genieten!
yvon
Dit is zeer zeker al een zeer oud recept.
Mijn schoonmoeder maakte dit in de herfst en winter zeer regelmatig.
Shifra
Ja!! Mijn oma ook! :) Zij deed het iets anders (en zonder rozijnen), maar het lijkt er erg op! :)
Perwin
Dat lijkt mij heerlijk! Ga ik ook eens proberen.
Liset - Beautydagboek
Oh heerlijk! Toen ik je foto op Bloglovin voorbij zag komen, moest ik weten hoe je dit maakte. En het is ook nog eens supermakkelijk! Thanks!
Anouk
Jaaa! Super recept, Shifra! Ik giet altijd een beetje vanille vla over de appeltaart heen en vaak word ik zo raar aangekeken als er visite is. (Mijn zus kijkt me ook nog steeds raar aan als ik het doe, het went maar niet denk ik haha). Ik ga dit zeker maken! Dankjewel
Shifra
Oh, dan ga je dit heel lekker vinden! Ken je trouwens de vanille saus van Ikea? Die is écht heel lekker over appeltaart heen (in combinatie met slagroom. Als we dan toch bezig zijn… ;-))
Loes | Gewoon iets met Loes
Oeeehhh jaaa! Dit lijkt me echt super lekker om te maken!! En inderdaad ook erg leuk in portieschaaltjes. Ik ga ‘m onthouden!
Daphne
Dit lijkt op iets wat ik vaak maak! Appel en peer in een ovenschaal, zulk roomspul erdoorheen, en met kaneel inderdaad. Ga het zeker ook een keer op deze manier proberen! :)
linda
hoi l
wat lekkerrrr zou je het ook met zelf gemaakte custard
kunnen maken>
gr Linda
Ingrid
Holy moly wat is dit een fantastisch recept, Shifra! Ik zou er stiekem ook nog een drizzle karamelstroop overheen gooien denk ik (#healthy;)). Met dit recept kom ik helemaal in herfst/winter sferen (is het erg dat ik nu al zin heb in pumpkins carven, chocolade melk drinken en Home Alone kijken?!;))
Ilse
Dat ziet er lekker uit en past echt bij de herfst!
Roos
We hebben het net gemaakt en het was echt heerlijk!!!
Ik zat te denken zou je ook moet koekjes er doorheen kunnen maken?
Resaarcle
Mijn dochtertje vraagt tegenwoordig al eens om een dessertje. De rijstpap met ananas die ik dan boventover, vindt ze maar niks. Dit lijkt me wel iets!
Marita Boutens
Vandaag gemaakt. Wat is dat ontzettend lekker!!!! En ook nog eens eenvoudig te maken.
Een aanrader. Super bedankt voor dit recept.
groeten Marita
Shifra
Heel fijn om te horen!! Leuk dat je even terugkoppelt! Geniet ervan! <3 X
Lianne
Zaterdag gemaakt toen er vrienden kwamen eten! Heerlijk! Ik heb per ongeluk een wat zure appel (jonagold?) gepakt. Denk dat het met een zoete appel nog lekkerder is! Dankjewel voor je inspiratie!
Vivian
O man, ik lees bijna nooit recepten maar dit ziet er GODDELIJK uit!
P.T. Bleijleven
Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik heb het gelijk gemaakt als toetje voor vanavond. Hij zit nu in de oven; ben enorm benieuwd! Leuk dat je oude recepten eens herhaald want ik als “nieuwe” blog lezer zie dit recept voor het eerst.