Ja, je leest het echt goed! Gezond ijs in maar twee minuten. Het kan. Haha! Gisteravond op Instagram reageerde al mensen met ‘droomijs’, en ja, dat is het ook echt! Het is heerlijk ijs wat je in een handomdraai vers op tafel zet. Ik laat vandaag zien hoe ik aardbeienijs maak, maar je kunt natuurlijk variëren met elk ander soort bevroren fruit en topping! Have fun! Liefs, Shifra
31 Comments
Tessa
Het ziet er goddelijk uit! Ik wil het echt een keer proberen, maar kan het ook met een staafmixer?
Liefs, Tessa
Shifra
Meestal zit er bij je staafmixer accessoires, zoals deze hakmolen. Die heb je eigenlijk wel nodig om het bevroren fruit in stukjes te kunnen krijgen. Dus ik denk eigenlijk niet dat het lukt, net als een blender, daar werkt het ook niet mee. Helaas. :(
Karin Éénig Wonen
Ik maak weleens ijs van bevroren banaan met mijn staafmixer, dat luk wel hoor. Je hebt alleen iets meer geduld nodig dan met een blender, steeds een klein beetje toevoegen i.p.v. al het bevroren fruit in één keer, dat werkt niet.
Miranda
Hier was ik zo benieuwd naar!:) wat wen tof idee, dat moet gelijk uitgeprobeerd worden;) Thanks!
nina || happy acorn
haha dat was snel!
Manon
Haha wat leuk! Ik heb dit recept meestal als smoothie in de ochtend :D met een klein beetje water erdoor dan kan het makkelijk door een rietje. Lekker!
Shifra
Maar dan zonder bevroren aardbeien denk ik. :-) Dat is namelijk inderdaad het recept van (groene) smoothies. :-) X
Mariska
Lekker :)! Ik maakte het altijd met mango, heeeeeeeeerlijk!
madebyuna
Haha heel leuk opgenomen! Ik ga het zeker eens proberen, jammie. Moeten de fruitstukjes bevroren zijn?
Shifra
Ja! Anders krijg je een smoothie. :)
Suzanne
Jaa heerlijk! ik maak ook vaak ijs met bevroren fruit.
Anouck Plume
Oh wauw, dat ging snel! haha dit ga ik zeker een keer proberen!
Hanny
Hey, ‘t ziet er echt super lekker uit!
Even een vraagje, kan je het nog bewaren in de vriezer of koelkast, of moet je het meteen opeten?
Groetjes, Hanny
Kim
Hmm, ga ik zeker een keer proberen! En wat zijn die ijsbakjes leuk zeg :D
Heleen Schrijvershof
Heerlijk, ga ik zeker eens proberen! Wat stom dat ik daar zelf nooit aan gedacht heb :-S
Made By Carlijn
Jaaa, ik zag het al op Instagram! Super gemakkelijk. Ik heb dit ooit “per ongeluk” gemaakt bij het maken van een smoothie, mijn fruit was nog bevroren, haha. Maar heb er toen laten ontdooien. Volgende keer gewoon zo opeten dus :)
MultiVroon
Nou inderdaad, snel en lekker! En zelfs voor een suiker- en lactose nono zoals ik wel te doen (met lactosevrije yoghurt dan he).
Multivroon
Vanavond gelijk van gesmuld :)
Shifra
Jaaaa, zeker ook voor dat soort gevallen is dit ideaal! Bananenijs (dus enkel bevroren bananen mixen) is ook perfect als je dus of die lactose vrije yoghurt niet kunt vinden/in huis hebt, of toevallig ook nog veganistische eters heb.
En wat leuk dat je het al geprobeerd hebt!! ;-) Liefs, Shifra
cheyenne
heerlijk! dit weekend wordt het heel erg warm, lijkt me het perfecte toetje voor op de zondag :)
xo, cheyenne
Manon
Lekker zeg !!
Diy's for you and me
Mmmm… Ziet er zo lekker uit!!! Ik ga het zeker eens proberen!!
Jannieneke
Super leuk filmpje heb je gemaakt! Ik maak het zelf ook wel eens en gebruik daarvoor gewoon mijn staafmixer. Het enige waar je dan extra op moet letten dat je een hoge kan (maatbeker) gebruikt en dat je de yoghurt en het (bevroren) fruit in laagjes doet. Dan mixt het makkelijker.
Shifra
Aah goeie tip! :)
Elise
Sinds dit ijs op je blog ter sprake kwam, zit ik al in volle spanning te wachten op het recept. Zo simpel en het ziet er zo lekker uit! Ik maakte ooit zelf ijs met banaan en nutella en dat was ook echt heerlijk.
Rosalie
Wat goed bedacht! Ik ga het dit weekend zeker uitproberen.
blauwesokken
Oooh wat presenteer je dat leuk!
Lijkt me superrrrlekkerrr, en easydepeasy; hou ik van! Ik ga dit zeker maken! :-D
sterker nog, ik denk dat ik zo naar de Appie ga om bevroren fruit en yoghurt op te halen.
Swaen
Wat makkelijk, en wat praat je lekker enthousiast :)
Eilish
Oeh dit ziet er goed uit!
Yvon
Leuk om d.m.v de foto’s de week weer te zien.
En ik ga dit ijs eens uitproberen want het lijkt me heerlijk.
Een zeer fijne week toegewenst.
Marcella
Hoi Shifra,
Superleuk recept en complimenten voor je site! :)
Ik probeerde vandaag bananenijs te maken, dus heb gisteren stukjes banaan ingevroren. Het was vanochtend echter één groot blok, dus niet geschikt om te blenden. Als ik bevroren fruit in de supermarkt koop, zijn het mooie losse stukjes, maar als ik het zelf invries niet. Hoe doe jij dit? En je gebruikt dus alleen banaan he? Doe je dan alles stukjes in één keer erin of in delen?
Oh ja, gister had ik ook al ijs gemaakt (ja, je maakt wat los met je blog :P) met bevroren fruit (bosbessen en frambozen) uit de supermarkt en yoghurt. Bij mij was de textuur echter heel slap, terwijl ik zelfs kwark had gebruikt. Vries jij de yoghurt even in of ligt het aan het soort fruit denk je?
Dank alvast!
Groetjes