Ik houd van popcorn! Vroeg at ik vrijwel elke zaterdagavond ‘voor de buis’ popcorn uit een platgeperste zak, die een minuut later bol en vol popcorn uit de magnetron kwam. Zodra ik leerde hoe makkelijk je zelf popcorn kon maken pofte ik ze in een pannetje op het vuur! Hoewel de klassieke popcorn met zout nog altijd mijn favoriet is, vind ik het ook leuk af en toe de popcorn een andere twist te geven. In de zomer vind ik het lekker om er een citroensmaakje aan te geven of met lekkere kruiden te werken. Maar nu het winter wordt bedacht ik mij dat het wel leuk zou zijn om er warme chocolademelk van te maken. And their you go, popcorn a la warme chocolademelk. Hot chocolate popcorn
3 el olie
100 gram maiskorrels
3 el cacao
2 el poedersuiker (of hele fijne suiker)
1 tl zout
1 tl kaneel
3-4 el chocolade druppels (of in stukjes gehakte chocolade)
Verhit de olie in een pan met deksel op middelhoog vuur, de olie is heet genoeg als de maïskorrel begint te draaien als je hem erin gooit. Gooi alle maïskorrels in de pan en laat met gesloten deksel alles ploffen voor ongeveer 3-4 minuten of totdat het redelijk stil is. Schud regelmatig de pan. Maak ondertussen het cacao-mengsel door de kaneel, zout, cacao en poedersuiker met elkaar te mengen. Haal de popcorn van het vuur en laat nog even met gesloten deksel staan voor 1-2 minuten zodat de laatste maïskorrels kunnen ontploffen. Meng vervolgens de helft van het cacao-mengsel door de pan, schud even en gooi vervolgens ook de rest erdoorheen. Strooi als laatste de chocolade druppels eroverheen en hussel alles nog even goed door. Schep de warme popcorn in mokken.
* In Amerika gooien ze er ook nog marshmallows bij (samen met de chocolade druppels!). Zij zijn daar veel meer gewend om warme chocolademelk te drinken met marshmallows dan wij. Maar dit recept is ook met marshmallows heel lekker! Ik vind deze popcorn een hele leuke afwisseling op de normale popcorn. Zeker als de popcorn nog warm is smaakt het écht naar warme chocolade melk, heel grappig! Het leukste vind ik het om ook echt in mokken te ‘schenken’ en daaruit te eten met een lepeltje. Alle stukjes chocolade die je af en toe tussen de popcorn eruit graaft voelen als een klein cadeautje! Heerlijk. xx Shifra
14 Comments
Tineke
MMm dit lijkt mij wel erg lekker, dit ga ik sowieso binnenkort eens proberen!
Liefs
Caroline
Leuk recept! Normaal ben ik ook van de zoute popcorn maar deze wil ik ook nog wel proberen :) Misschien zou ik er zelfs mini marshmellows bijgooien, voor extra chocomel gevoel :D
Shifra
Ja, dat is ook zeker héél lekker! Smelt dan lekker! Dit doen ze in Amerika veel bij dit recept (daar zijn ze ook meer gewend om marshmallows door de warme chocolademelk te doen). :)
yvonne
wat een leuk en lekker idee!
Hesteranne
Wow! Dat zie!t er echt heerlijk uit
nenacecilia
Je foto’s worden prachtiger en prachtiger met de blogpost!
Shifra
Aww, wat lief! Dankjewel Nena!
Elke
Wauw wat lijkt mij dit lekker! Wordt binnenkort een keer uitproberen haha :)
manon
Dit ziet er zo lekker uit !
Tjitske Anna
Wat een leuk en lekker idee! Ik ben echt benieuwd!
Ancellina
Dat ziet er echt suuuuperlekker uit! Liefs
Femke
Whaaa, dit ziet er echt he-mels uit. Dit wil ik zeker eens proberen.
Amy
Ohhhh.. veel te lekker dit
Annemieke
Ik vond jouw popcorn er zoooo smakelijk uitzien (terwijl ik niet eens van popcorn hou!) dat ik er een blogje over schreef. Toegegeven: jouw foto’s zijn veeel mooier :-) Dankjewel voor het delen van het recept!
Groetjes, Annemieke
http://eethetbeter.nl/recept-chocolade-popcorn/