Dit is de perfecte herfst/halloween snack. De normale candy- en karamel appels vind ik heel lekker, maar ze zijn zó groot (en zwaar). Daarom maakte ik er een mini variant van! Oh en als je er tegen opziet om karamel from scratch te maken (wie niet), I got you covered.
Schep met een meloenbolletjestang bolletjes uit de appels. Je kunt de schil er afhalen, maar ik vind het wel lekker als hij er nog op zit.
Maak papieren blaadjes vast aan lollipopstokjes en steek ze in de appelbolletjes.
(Download hier mijn template)
En dan komst het lastigste punt, karamel maken. Ik word er altijd een beetje zenuwachtig van. Maar volg het recept en dan komt het goed. Ik heb al heel wat verschillende methodes geprobeerd, maar onderstaande manier vind ik het makkelijkst. En sinds ik deze manier hebt ontdekt, mislukt het eigenlijk vrijwel niet meer.
Karamel saus
200 g suiker
5 -6 el water
100 slagroom
Zet een steelpannetje op het vuur en gooi suiker en water erin. Laat op hoog vuur de suiker smelten en breng aan de koken. Laat het koken voor een paar minuutjes, totdat het (goud)bruin begint te kleuren. Zodra dat gebeurt pak je het pannetje op en houd je het boven het vuur terwijl je het rond schudt. Blijf het rond schudden en boven het vuur houden totdat het echt de donkere karamelkleur heeft. Haal van het vuur en roer beetje bij beetje de slagroom erdoorheen. Bij voorkeur is de slagroom warm. Meestal zet ik het even snel nog een paar seconden in de magnetron, of ik verwarm het vanaf het begin af aan in een pannetje op laag vuur.
Dip de appeltjes in de karamel, draai goed rond en laat ze verder afkoelen.
Oké, en dan nu het cheat recept als je haast hebt. Of geen risico wilt lopen dat het fout gaat.
Karamelsaus cheat recept
Karamelsnoepjes
Melk of water
Haal de karamelsnoepjes uit hun plastic en doe ze in een steelpannetje. Voeg een paar eetlepels melk of slagroom toe. Laat op laag vuur de snoepjes smelten onder constant roeren, totdat je de gewenste dikte van je saus hebt.
Bestrooi ze eventueel nog met nootjes of andere versiering. Oh enne, de appeltjes zijn een paar dagen (hooguit 2-3) houdbaar in de koelkast. Maar vers zijn ze wel echt het lekkerste. Happy fall! X Shifra
20 Comments
Marlotte
Oh wat leuk Shifra! Die normale zijn inderdaad zo groot en machtig, leuk dat je mini’s hebt gemaakt.
Martina
Ik heb nog nooit zelf caramel gemaakt maar lijkt me leuk om eens te proberen!
Evera
Wat leuk zeg! Lijkt me erg lekker dus ik denk dat ik het ook een keertje ga proberen! :-)
Fleur Sophia
Mmm zo lekker dit! Lijkt me ook lekker als je er bijvoorbeeld nog hagelslag en zout overheen strooit (soort van Tony Chocolony smaak)
Neelke
Dit lijkt me echt heel leuk om een keer te maken! Ook zo’n heerlijk herfstig/halloween achtige activiteit waar je blij van word. Maar zelf karamel maken, oei, ik weet nog niet of ik het aandurf.
Mama Kip
Leuk! Ook heel leuk om met kinderen te doen en ze dan te versieren met leuke strooisels. Die grote appels zijn inderdaad wel heel machtig.
Renske
Ik dacht al: ‘Waar haalt ze die kleine appeltjes vandaan?’ Met een meloenschep dus. Wat een makkelijk en lekker recept!
Manon
Nohhh, dit ziet er zo lekker uit! En toch een soort van klein beetje gezond toch, door de appels :’)
Shifra
Ja! Haha, goeie. Laten we dat onszelf vooral vertellen als we er nog eentje willen pakken! ;-)
Melle
MMmmmmmmm dat ziet er echt TE leuk uit :) Ik vind het zo leuk om zulke recepten op je blog te lezen. Serieus, hoe simpel kan het zijn, en waarom heb ik dit zelf nooit bedacht? :)
Nathalie | insideandout.nl
Dit klinkt echt heel… Heel erg lekker. Net wat je zegt; zo’n hele “candy apple” is lekker, maar wel groot (en machtig… en kliederig). Volgens mij zijn al die problemen verholpen met dit recept :)
Ilse
Wat een leuk idee, die wil ik binnenkort zeker eens maken! :)
Suuz
Ooohhhh wat ontzettend lekker lijkt me dit!!! En wat ziet het er leuk uit zeg!
Mirjam
Ohhh! Dat ziet er zo leuk en feestelijk uit!
Melissa
Yummmm! Dat ziet er lekker en héél schattig uit! Echt super leuk gedaan shifra! :D
xxx
Fransien
hmm….had je geen proevers nodig???
Fransien
Hmmm ………Had je geen proevers nodig???
Elsbet | La Vie Pure
Hoe schattig! Het lijkt me erg lekker!
Manon
Dat ziet er heerlijk uit
Jeanine
Wat een leuk recept Shifra, ik ben vooral gelukkig met je cheat voor karamelsaus haha. Super handig als je een keer geen tijd hebt. Thnx.