Je kunt er niet meer omheen en je moet het daarom de afgelopen tijd wel ergens gehoord: Chia Seed. Sinds korte tijd is het in Nederland hartstikke populair en is dit wordt “het nieuwe superfood” genoemd! Het zit boordevol vitamines, schijnt de veroudering te vertragen en bovenal je immuunsysteem te versterken. Nou, ik zeg, kom maar op met die zaadjes!Je kunt een paar eetlepels Chia Seed (of ook wel Chia zaden) door je yoghurt, shake of vruchtensapje mengen. Maar mijn favoriet blijft duidelijk deze pudding! Meng hiervoor 50 gram Chia Seed (te koop bij natuurwinkels) met 150 ml halfvolle melk (kokosmek of amandelmelk kan ook!) en 2 eetlepels suiker. Zet dit in de vriezer voor een kwartiertje. Het zaad neemt nu alle melk op en zo ontstaat er een dikke pudding. Garneer het lekker met fruit – ik gebruik meestal bevroren bosvruchten. In het begin moest ik heel erg wennen aan dit ontbijt. Het proeft heel erg als mini kikkerbilletjes, zo luchtig! Haha! (Niet dat ik weet hoe kikkerbilletjes smaken natuurlijk.. ) Ik eet het nog steeds niet elke ochtend, maar ik vind het zo nu en dan wel een voedzaam ontbijt. En naarmate ik het vaker eet (je moet er echt aan wennen), begin ik het steeds lekkerder te vinden!
Je kunt eindeloos variëren door de suiker te vervangen door iets anders zoets, zoals stroop, honing of cacao. Cacao is mijn favoriet! Het zoete gedeelte helemaal weghalen is geen goed idee, want Chia Seed heeft van zichzelf weinig smaak. Ga jij dit “super ontbijt” ook proberen? Laat het me weten! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Laat je niet afschrikken door de foto’s;-)! Liefs, Shifra
Melle
Doordat het grijs is (en door de kikkerbilletjes haha) lijkt het me toch niet zo lekker. De vruchtjes erop daarentegen ;-)
Anne
oh hahaha! Je kikkerbilletjes opmerking, dat herken ik zo, dat vind ik ook bij deze pudding. Ik maakte hem weleens met cacao er doorheen, en wat agavesiroop. Fijn als ontbijt, maar de structuur blijft wat vreemd. Nu eet ik chiazaadjes meestal door mijn havermout of overnight oats. Dat is ook lekker.
Shifra
Ja, agavesiroop gebruiken ook heel veel mensen, maar daar zijn gezondheidsexperts nogal wisselend over. Of het nu écht gezond is. Cacao is mijn favoriet, geeft heel veel smaak! :)
MultiVroon
Brr, het ziet er, nou ja, hmm, vrij grijs uit idd :D Maar het is vast wel lekker als jij het zegt! En zeker met het fruit erbij natuurlijk. Misschien probeer ik het ook wel eens ;)
Shifra
Haha, ik vond het ook heel vreemd in het begin hoor!;-) Je moet er even aan wennen, en in je achterhoofd houden dat het heel gezond is. Als je écht lekker wilt eten, dan is een bagel met bacon en ei natuurlijk nog steeds veel lekkerder;-)!
Annemiek
Haha, dat vind ik nou mooi dat je dat gewoon toegeeft. Ik kan ook echt wel genieten van lekker eten, maar uiteindelijk zijn de minder gezonde dingen toch wel nog wat lekkerder. :p
Selena
Ziet er opzich niet helemaal verkeerd uit, ik heb een pak thuis liggen maar nog niks van geproefd haha.
Judith
Wat ziet het er apart uit! XO
[link en reclame verwijderd door moderator]
Nena
Jammer dat het er zo vies uit ziet haha ^^
Zo simpel is dan geluk
Ik vind het er niet zo smakelijk uit zien, haha!
xwiesx
Dit lijkt me zo lekker! ga ik zeker een keer proberen :)
Antoinet - everydayCHIC
Ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt! :)
Liefs
Antoinet [link en reclame verwijderd door moderator]
Marjolie
Ik heb het sinds kort ook in huis, ideaal door yoghurt of (groene) smoothies! Als je cacao gebruikt; bij de natuurwinkel verkopen ze ook 100% cacao, dat zit vol antioxidanten! Ook lekker voor je chocolademelk misschien, want naar mijn idee zit er ook meer smaak aan :-)
LNNK
Meestal gooi ik chiazaadjes door mijn overnight oats. Ik heb laatst ook de pudding gemaakt, ik vond het best lekker, maar het is niet mijn favoriete ontbijt.
Marcella
Ik doe de chia zaadjes net als Lonneke door de overnight oats. En ik maakte er ook pudding van met cacao erbij.