Deze pasta is helemaal geïnspireerd op en door Zara. Ze is gek op tomaten en geitenkaas, dus dat ligt altijd in mijn koelkast. En daardoor was deze pasta snel geboren. En het is blijvertje, want hij is gezond, in 10/15 minuutjes klaar en zó romig.
Het is nooit mijn plan geweest om hier officieel een recept van te maken op mijn blog, omdat het ZO EASY is! Het is bijna geen recept te noemen. Maaarrrr ik kreeg letterlijk bijna wekelijks vragen van moeders die het voor hun kinderen wilde maken, studenten die makkelijkere recepten zochten, tot aan kampeerders die dit geweldig vonden voor in hun kamper/caravan. Echt heel tof!! En dat deed me beseffen dat iedereen makkelijkere, snelle recepten nodig heeft.
Tomaat geitenkaas pasta
voor 4 personen
400 g pasta (meer bij grote eters :))
1/2 el olie
800 g tomatenblokjes
100 g geitenkaas
basilicum
peper + zout
optioneel: een paar verse tomaten en 2 knoflookteentjes
1. Kook de pasta beetgaar . Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in 8 stukken.
2. Verhit de olie in een (hapjes)pan en fruit hierin de knoflook 3-4 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes en tomaat toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuutjes koken, zodat het een beetje indikt.
3. Giet de pasta af. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer dit erdoorheen.. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Schep de pasta op de borden, bestrooi met basilicum en de rest van de kaas, en serveer.Ik heb er nu een recept van geschreven, maar het is een heel relaxed recept, waarbij de hoeveelheden niet zoveel uitmaken. Ik maak het ook wel eens met alleen maar verse tomaten (roma tomaten zijn zo lekker zoet!), of gepelde tomaten, net wat erin huis is! Het liefste maak ik het met volkoren pasta, zodat het wat meer vult. Om de pasta nog wat vullender te maken kun je er ook nog spinazie doorheen doen, of lekker walnoten overheen verkruimelen. Maar ik maak hem eigenlijk altijd zo simpel als nu beschreven, ik vind het juist zo fijn dat het makkelijk recept is met weinig ingrediënten.
Als je het recept probeert, laat hieronder in de reacties weten wat je er van vindt! Niets fijner dan reviews onder een recept om te weten of het de moeite waard is om te maken. Of misschien heb je nog wel lekkere aanvullingen. :)
18 Comments
Audrey
Mmm, dat ziet er goed uit! Ik denk dat lente-ui er ook lekker bij zou zijn.
Shifra
ik ben blij dat jij dat als extraatje toevoegt! het enige wat ik niet lust is UI! haha! Dus ik eet het nooit, en kan ik dus ook niet inschatten wanneer het lekker is. :) maar ik geloof je direct!
Femke van der Land
Klinkt goed! Wij hebben nog woezel en Pip pasta liggen, kan ik mooi gebruiken voor dit recept 😍
Shifra
PERFECTE COMBI! ✨
Janine
Direct gemaakt! Snel, makkelijk en lekker mee te varieren. Zelf wat spinazie toegevoegd bij de tomaten, ook een aanrader!
Romy
Oh yum! Dit klinkt perfect voor als ik straks het huis uit ben: snel klaar, lekker (ik houd van geitenkaas!) en gezond. Ik ga het recept meteen opslaan voor mijn eerste weken in mijn nieuwe huisje :)
Roos
Hallo Shifra! Ziet er super lekker uit maar kan je de geitenkaas ook vervangen voor feta kaas? 🙈
Shifra
Ik heb dat niet geprobeerd, maar de feta smelt niet zo lekker door tomatensaus heen als geitenkaas doet. Maar je kunt wel door de tomatensaus dan wat groente gooien (champignons, paprika, uitje misschien?) en dan als laatste feta eroverheen verkruimelen! Dan krijg je wel iets anders, maar lijkt me ook lekker! En ik denk dat het zoute feta wel lekker is bij de zoete tomatensaus.
Rosa
Zojuist gemaakt en gegeten. Het is een lekker recept, maar ik vind het iets van een bite missen. Zowel qua smaak als qua substantie. Ben er nog niet uit wat er mist haha!
Shifra
Dat kan ik me wel indenken, als je niet zo van romige/simpele pasta’s houdt! Dat is ook een beetje om het kidsproof en gewoon super makkelijk te houden, de insteek van dit recept. Maarrrr je kunt een van de suggesties proberen? Walnoten, spinazie? Heb je knoflook toegevoegd (om het wat scherper te maken?) Offf chilipeper? ook heel lekker!
Alise Hagelaars
Net gemaakt!! Ja om half 10 stond ik al te koken voor vanavond!
En wat een goeie saus!! Daar gaan de zonen vanavond hopelijk van smullen!
Shifra
Nog idealer! Jij hoeft het alleen nog maar op te warmen! Geniet ervan! Liefs, Shifra
Alex
Dit klinkt echt super lekker, ga ik zeker een keertje maken! :)
Henk
gatverdamme, ik ben er kotsmisselijk van geworden.. wat een gore bagger
Tessa
Heerlijk en wat gemakkelijk te maken. Als je niet van geitekaas en basilicum houdt dan vind je dit niet lekker. Maar wij hebben er van gesmuld. Een keertje geen vlees . alleen heb ik er nog wat peper bijgedaan. Zo zie je maar dat smaken verschillen!!!!
Jasmijn
Het is 1 van mijn favo recepten geworden.
Ik maak het vaak voor mij en mijn moeder. Thanks!!
(Ook lekker met puntpaprika of vega spekreepjes van garden gourmet )
Annemieke
Net gemaakt, ik ben dan! Ideaal snel recept nu het zo warm is :)
Serenna
Misschien wat pijnboompitjes er bij? Heb ‘m nog niet gemaakt maar wel opgeslagen!