Sinds vorige winter probeer ik niet teveel meer te denken aan de één-mok-recepten die toen het internet over vlogen. Alles leek wel binnen één minuut op tafel te kunnen staan, van cheesecakes tot aan de meest lekkere brownies. En ja, vreselijk, ze zijn ook allemaal nog lekker ook. Ook al zijn ze op een verschrikkelijke manier tot stand gekomen met een minuutje magnetron. Dus daarom een iets gezonder recept. Het is nog steeds wel een snack of ‘lekkere speciale’ lunch, maar iets normaler en gezonder. Wentelteefjes in een mok! Ik heb mijn normale manier (en recept) van wentelteefjes gebruikt voor dit mokrecept. Een paar dingetjes zijn anders, maar eigenlijk is het grote verschil: je bakt het nu niet in de pan, maar een minuutje in de magnetron! No rocket science. Ik gebruik heel graag zoet brood (brioche), dat is lekker zoet, heeft geen grote gaten of harde kost. Maar je kunt ook normaal (oud) brood gebruiken als je de korstjes er vanaf snijdt. In de perfecte wereld ligt er altijd vers gebakken brioche in mijn keuken, maar de realiteit is dat ik pas last minute bedenk dat ik wentelteefjes wil en dat ik bruin, oud brood gebruik.
Wentelteefjes in een mok (voor 2 personen)
2 dikke sneetjes brood
6 -7 el melk
1 ei
1/2 vanille extract (of één zakje vanille suiker)
1/2 tl kaneel
snufje zout
poedersuiker (of stroop)
Snijd de sneetjes brood in grote blokjes van ongeveer 3-4 cm. Vet de magnetron vaste mokken in met een beetje boter. Meng in een ander glas de melk, de ei, vanille extract, kaneel en zout. Verdeel de blokjes brood over de mokken. Giet het eiermengsel over het brood en mix het eventueel nog even door met een vork/lepel als je het idee hebt dat het eiermengsel niet helemaal goed verdeeld is. Laat een minuutje staan. (laat het niet langer staan, want dan zakt de ei naar de bodem en bakt dat zo magnetron). Zet de mokken 2 min. in de magnetron op (700 – 900 watt). Bestrooi met poedersuiker (of stroop, ook héél lekker!).
Doordat brioche al zoet van zichzelf is én ik graag na achteraf mijn wentelteefjes bestrooi met poedersuiker, gebruik ik geen vanillesuiker in het ei-mengsel. Maar dit kan natuurlijk wel! Vervang dan de vanille extract met een zakje vanille suiker! X Shifra
26 Comments
Sanne van Paassen
Jaah, het is weer tijd voor wentelteefjes! Dat is veel te lang geleden dat ik deze heb gegeten. Bedankt voor de tip, ik ga er snel weer van genieten. Zo makkelijk en zo lekker. Ook altijd handig om dat met restjes brood te doen.
Jenn
Klinkt goed, met brioche lijken ze me idd erg lekker.
Annelies
Oeh wat ziet dat er heerlijk uit! Ik was toevallig van plan om maandag als toetje brownies in een mok te maken met een bolletje roomijs erop. Is dat helemaal in ofzo, eten uit een mok? Ik zie het steeds vaker om me heen. Of ben jij gewoon de trendsetter? ;-)
Shifra
Haha, nee, het is volgens mij al jaren in. Vorige winter heb ik de brownie heel veel gemaakt (hij is heel lekker!). Ik denk stiekem dat het al weer een beetje uit is en dat ik gewoon late to the game ben. Haha! Maar ik vond het gewoon leuk om wentelteefjes te om te bouwen naar een mok recept, uit of niet uit. :)
Valeri
Hi Shifra, die vanille, is dat een halve theelepel?
Shifra
Je doelt denk ik de vanille suiker? :-) Als ik gewoon brood gebruik, dan gebruik ik meestal één zakje vanillesuiker (ongeveer een eetlepel). Maar het is een beetje hoe zoet je het zelf wilt/gewend bent. Ik doe er achteraf graag nog poedersuiker overheen, dus daarom wil ik het niet ál te zoet maken. Ik hoop dat je het lekker vindt! :-)
Janneke
Oh, ziet er heel lekker uit. Dit ga ik binnenkort ook proberen!
Yvon
Oh dat is een tijd geleden dat ik wentelteefjes heb gegeten, en in een mok is het weer eens iets anders.
Ga het binnenkort eens op deze manier doen.
Karlijn
Alleen bij de foto’s al word ik gek van verlangen! Man wat ziet dit er heerlijk uit!
Shifra
Toen ik dit recept maakte voor de foto’s, was ik helemaal alleen thuis. Je kan wel raden wat er toen is gebeurd… (Hey, even iets heel anders! Zag ik jou nou ook bij Meet The Blogger? Ik dacht je heel even in een flits gezien te hebben, maar er waren zoveel mensen. Misschien had ik het mis!)
Dagmar
Hmmm so delicious! Wat een heerlijke tip, yummie :D
Marlotte
Oh echt een ontzettend leuk idee. Ziet er leuk uit!
Melissa
Ik heb dit al een tijdje niet meer op, snel weer eens proberen want dit ziet er echt te lekker uit!
xxx
Suuz
Ooooh wat ziet dat er zalig uit!!
malu
Als mijn lief in het weekend blijft slapen dan maak ik vaak in de ochtend iets lekkers. Dan is dit natuurlijk wel een heel leuk recept! Ik maak er een bladwijzer van!
Shifra
Wat lief!! Dan is dit wel een makkelijk en snel recept, kun jij misschien ook nog wat langer blijven slapen én iets lekkers maken.. ;-)
Manon
Dat ziet er heerlijk uit!
Fleur Sophia
Mmm, ziet er heerlijk uit!
Ilse
Deze ga ik opslaan, wat lekker en wat simpel zeg! :)
Renate
Dit ziet er heerlijk uit, yummy! Ik heb al lang geen wentelteefjes gehad, dus je hebt me sowieso op een idee gebracht, maar het zo uit een mok eten lijkt me ook heerlijk!
Vivian
Ik vind het er echt gevaarlijk lekker uitzien haha!
Tessa
Ik ga dat proberen! Lekker!
and the bee comes
oh oh ohhh dit ziet uit als iets wat ik niet moet gaan maken vanwege het gevaar dat ik het dan elke dag ga eten, haha! xo
Anouk
Haha, da’s weer eens een nieuwe manier van wentelteefjes… Geeft me wel inspiratie voor lunch morgenmiddag! :)
Maaike
Dit is echt zo’n recept waarbij ik denk: dat had ik zelf toch ook kunnen bedenken? Haha! Ziet er superlekker uit, ga ik zeker een keer proberen. :) En prachtige foto’s ook weer!
Miriam
Wow….wat een BRILJANT! idee is dit zeg….nu ook zó;n zin in haha