12 DATES OF DECEMBER (1)

12 dates of december - so much fun!Op Amerikaanse blogs kwam ik al meerdere keren stellen tegen die de 12 dagen vóór kerst elke dag samen iets leuks (=dates) doen. Dit vind ik een onwijs leuk idee en daarom ga ik dit avontuur ook samen met mijn man aan! Doordat wij de helft van de maand december in een ander land zijn, maakte ik ervan: 12 dates of december.12 dates of december - super fun!kerstdates, date ideeën, goedkope afspraakjesOké, dit is hoe we het hebben gedaan! Op een avond hebben we -terwijl er chocolade smolt in onze mond en de kerstmuziek uit de computer schalde- gebrainstormd over dates. In het midden lagen vierkante kaartjes waar we afzonderlijk van elkaar 6 dates opschreven. Ik vulde alle ‘even-nummers’ en Hans de rest.
Onze spelregels:

* We hebben allebei 20,- te besteden
* Als blijkt bij dat een date al een keer eerder is voorgekomen, moet de bedenker met een andere date komen.
12 dates of december - super fun!Vervolgens hebben we alle dates in gepakt (ja, Hans knutselde ook mee!) en aan waslijntje gehangen. Deze waslijn hangt nu samen met lekker ruikende dennentakken boven ons bed. We hebben afgesproken dat er twee dates in Ghana plaats vinden, dus we nemen nummer 1 & 2 mee! Als we terug komen pakken we (als we tijd en zin hebben in een date!) ‘s ochtends een kaartje van de waslijn!
12 dates of december- date fun!date ideeën, afspraakjes ideeën, dates weinig geld, weinig geld afspraakjesIk heb er nu al ontzettend zin in! Het bedenken van de dates gaf al zo’n gezellige avond. Het is zo leuk om na te denken over de ander en te fantaseren wat voor date we allebei leuk zouden vinden (en wat zou Hans allemaal bedacht hebben?:)). Het deed mij ook weer beseffen dat je makkelijk leuke dates kan bedenken met weinig geld!  Ik kijk er naar uit de dates te openen, wordt vervolgd nátuurlijk;-)  x. Shifra

Comments

 1. Wat superleuk zeg! Btw er staat een grappig typefoutje, in de intro staat mam ipv man, tenminste ik denk niet dat dat de bedoeling was haha :P

  • Shifra

   Haha, klopt! Ik had hem al gezien, maar het internet in Ghana was net te slecht op dat moment om hem te wijzigen. Ik heb hem net gewijzigd en zie nu je comment!;-) Ik moest er ook heel erg om lachen.

 2. Oh, wat een leuk idee! Dat ga ik ook voorstellen aan mijn vriend om te gaan doen deze maand :D Dat worden dan wel budget-uitstapjes want we hebben niet zoveel geld te besteden, maaaaaar… dat mag de pret natuurlijk niet drukken :D

  • Shifra

   Dat is juist echt heel erg leuk, budget uitstapjes! Dat zijn vaak de schattige lieve dingetjes merkte ik bij het uitkiezen van dates.:) Have fun! xx

 3. Annemiek

  Superleuk idee! Ben wel erg benieuwd wat voor dates jullie hebben bedacht. Mijn vriend werkt fulltime en we zijn net verhuist dus zijn eigenlijk wel erg druk.. Ik weet zo niet echt dates te bedenken die niet te tijd/geld rovend zijn om zoveel dagen in een maand te doen! Maar misschien dat ik kan voorstellen om er 6 te doen ofzo!

 4. Pauline

  Hey Shifra, wat een leuk idee, ben benieuwd naar de dates, die laat je toch wel weten hè.

 5. Wat een leuk idee! Budgetuitstapjes zijn vaak de leukste :) Hier komt het er vaak niet van omdat we meestal niks weten te verzinnen als we een keertje samen vrij zijn, dus eigenlijk is dit een heel goed idee!

  • Shifra

   Het zijn niet per se allemaal echte dates hoor:) Je kunt ook aan kleine dingen denken, zoals samen een nieuw recept proberen, kopje koffie drinken buiten de deur of een ontbijtje op bed:)

 6. Wat een leuk en origineel idee! Ik denk alleen niet dat ik vriendlief zo ver ga krijgen want die vindt dat soort dingen maar een hoop blablabla.. helaas…

 7. Wat een ontzettend leuk idee!! al vind ik 12 dates behoorlijk wat in december. Deze ga ik zeker in gedachten houden! Leuk om een keertje te doen

 8. Dit lijkt me echt super leuk om te doen! Ik heb zelf niet eens 20 euro te besteden, maar dat is alleen maar leuk voor onze creativiteit om iets te bedenken :)!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.