25th birthday + gender reveal

gender reveal (1)Vandaag word ik 25 (hip hip hooray.) en om het nog spannender te maken hebben Hans en ik op ons feest vanavond onze GENDER REVEAL! Er ligt al sinds maandagavond een envelop in de woonkamer (dichtgeplakt, gelukkig) waarop de ‘gender’ van onze baby staat. Wij weten het dus ook nog niet! Het idee dat het geslacht al bepaald is en vooral dat het daar al opgeschreven staat in die envelop, voelt zo gek! Het brandt. Het had geen dag langer moeten duren of ik had de envelop opgerispt. Vanavond spiekt één van mijn vriendinnen in de envenlop en vult ze een pinata met roze of blauwe confetti. Daarna trekken we in het bijzijn van onze vrienden en familie aan de pinata en dan is het gewoon bepaald. De start van ons gezin, ons eerste kindje, de samenstelling, is dan voor de rest van ons leven helemaal bepaald. Alsof ik weer opnieuw een commitment aan ga, met een meisje of jongen in de familie. Ik ben heel blij dat we dit moment kunnen delen met goede vrienden en familie. En ik ga het ook met jullie delen natuurlijk!

Een dag later – wie verzint het- vertrekken Hans en ik naar Barcelona. Mijn ouders staan de volgende dag klaar om een beetje te helpen met opruimen zodat we zo snel mogelijk kunnen vertrekken. Ik ben al weken bezig met mijn verjaardag en de styling. Maar dit jaar heb ik ervoor gekozen om enkel de dingen die te doen die ik echt leuk vind. En ik vind alles leuk, maar ik kan niet alles. (ik zeg dit nu heel wijs, maar dit heeft therapie mij het afgelopen jaar geleerd) En als het eropaan komt vind ik het niet leuk om op de dag zelf nog stressend een taart te moeten afsmeren. Of foto’s te maken van de styling terwijl ik mezelf moet klaar maken of ‘s avonds er echt bij wil zijn op het feestje. Dus ik ben heel blij dat Rianca komt fotograferen en taartaholics een taart bakt voor mij. Daardoor heb ik mij volledig gestort op styling en had ik zelfs de tijd gisteravond om nog houten borden te beschilderen (een last-minute idee). Volg mij op Instastories om alle voorbereidingen van gisteren en vandaag te zien! Ik vlog morgen ook, en die vlog komt ergens dit weekend of volgende online! (abonneer je hier op ons vlogkanaal, dan krijg je een melding als hij online staat!)

De gender reveal zelf komt volgende week (of de week daarna) online. Ik weet niet zo goed hoe ik met het internet zit in Barcelona, vooral doordat we met de auto gaan en de eerste dagen vooral op de weg zijn. We gaan naar Barcelona, omdat Hans daar een conferentie heeft voor zijn werk. We hebben wat dagen samen, maar ik ben ook 3/4 dagen in mijn eentje. Waar moet ik heen gaan? Wat moet ik doen? Eten? Shoppen? ;-) (Ik ben 3 x eerder in Barcelona geweest, dus alle sightseeing weet ik wel!) Alle tips zijn super en welkom!

 

Oké! Tot maandag! Bedankt voor alle support en liefde die jullie geven. Ik zou deze blog by far niet zo leuk vinden, als jullie er niet zouden zijn.  xxx

Comments

 1. Oh spannend!!!
  En Barcelona wat heerlijk, ik ben er ook al zovaak geweest maar bepaalde plekken daar blijf ik baak heen gaan. Zoals lekker picknicken in parc guell ❤️ Veel plezier in ieder geval!!

 2. Oh ik ben echt zo benieuwd of jullie een jongetje of een meisje krijgen! Ik kan niet wachten totdat je de gender reveal online zet :) Geniet van het feestje vanavond! En heel veel plezier in Barcelona! Echt een geweldige stad!

 3. Daisy

  Er zit een hele leuke baby winkel in barcelona! Rock 01 (google ‘t maar)
  Toen ik een neefje kreeg heb ik daar een hele vette romper gekocht!

 4. Wauw, dit worden dus wel hele spannende en leuke dagen voor jou! Kon je niet nog meer leuke dingen in dit weekend proppen haha? Ik gok een jongen en ben heel erg benieuwd naar de gender reveal.
  Liefs

 5. Nova

  Zooo knap dat je kunt slapen met zo’n envelop in huis!
  Wij weten nu 2 weken dat we een zoon krijgen en ik kon het zelfs niet 3 dagen voor mij houden om face to face aan de familie te kunnen vertellen. Ik heb ze meteen gebeld!
  Wat een moment om te weten of je een zoon of dochter krijgt echt fantastisch <3
  Heel veel plezier vanavond!

 6. Lisette

  Hiep hiep voor jou, Shifra! Wat een ongelooflijk mooi jaar ligt ee vóór je… the best is yet to come! Veel plezier op je feestje en wees een beetje voorzichtig in Barcelona😎. X

 7. Maartje

  Zoooo, heftig zeg om de gender reveal met iedereen erbij te doen! Ik vond het al behoorlijk heftig om het met z’n tweeën te doen. We hadden namelijk echt wat tijd nodig om het goed tot ons door te laten dringen én het maakt alles ook ineens heel echt (je hebt als het ware niet meer een anoniem wezentje in je buik, maar een echt persoontje).
  Anyway, heel veel plezier vanavond en natuurlijk gefeliciteerd met je vijfentwintigste (zo heerlijk jong nog 😀)!

 8. Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat ontzettend spannend, die gender reveal, ik ben zooooo benieuwd! (En wat vliegt de tijd dat je nu al weet wat het wordt, ha!). Heel veel plezier in Barcelona, ik heb niet echt tips voor je maar je gaat je vast vermaken.

 9. Wauw wat een mega bijzondere, leuke, fantastische dag moet dit voor je zijn! :) Ik stuiter bijna even hard mee ;) Een hele dikke proficiat met je verjaardag en geniet vooral van deze mooie dag! <3 Stiekem ben ik zo benieuwd naar het geslacht van jullie kindje. Heb je een bepaald 'voorgevoel' of totaal niet? Geniet, geniet, geniet! Het is je zo gegund!! X

 10. Wat een fijne manier om ‘t geslacht te ontdekken! Ik hoop dat je een spetterende verjaardag hebt, al heb ik het gevoel dat dit er eentje zal zijn om nooit meer te vergeten :) gelukkige verjaardag!

 11. Neelke

  Van harte gefeliciteerd met je verjjaardag! En heel veel plezier met je gender reveal party vanavond!! Ik ben zo ontzettend benieuwd! En natuurlijk wens ik je ook heel veel plezier in Barcelona. Wordt dit jullie babymoon? Als ik jou was zou ik het lekker rustig aan doen! Mogen we meegenieten op Instastories?

 12. Anne

  Gefeliciteerd! En een mooi feest gewenst vanavond! Slim om het voor jezelf wat makkelijker te maken. Die neiging om alles zelf te doen omdat je het allemaal zo leuk vindt, herken ik wel;)

 13. Van harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag, wat een mijlpaal! Geniet van vandaag en ik ben heel erg benieuwd hoe jullie je feestje beleven vanavond!

 14. Bianca

  Van harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag!!! Ik hoop dat je er nog heel veel gezonde, gelukkige en inspirerende levensjaren aan mag toevoegen!! Geniet ook enorm van de gender reveal! Zo leuk & spannend dat jullie het zelf ook niet weten!
  En tot slot: een hele fijne reis naar Barcelona en veel plezier daar! Kom veilig weer terug. Xx

 15. Yvon

  Van Harte gefeliciteerd , en een zeer fijn gender verjaardag ‘s feest gewenst. Ook ik ben zeer benieuwd wat voor geslacht de baby heeft, en zeer leuk dat een vriendin dat d.m.v. een pinata kenbaar laat worden………………..:-D En veel plezier in Barcelona.

 16. Gefeliciteerd! Wat spannend ook allemaal, ik ben heel benieuwd. Veel plezier vanavond en de hele dag eigenlijk en ook voor Barcelona :D

 17. Tamara

  Gefeliciteerd!! En veel plezier in Barcelona! :)

  PS. Heb ik een update van de site gemist ofzo? Ik zie de site gespiegeld, de blogpost staat nu rechts ipv links en de balk met jouw foto enzo staan nu links.. hoort dit zo? Aangezien de foto’s elkaar overlappen.

  • Lisette

   Heb hetzelfde sinds vanavond, oh oh!
   Komt vast weer goed. Heb jij ook Apple toevallig..?

 18. Wat leuk dat je echt een feestje geeft. Ik ben nu ook wel heel erg benieuwd wat het gaat worden. Ik snap dat je handen branden om die envelop open te maken haha. Leuk dat jullie naar Barcelona gaan. Ik denk dat je als je die dagen alleen bent je echt gaat vermaken hoor, het is zo een leuke stad en je kan veel zien

 19. Lianne

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een heerlijke dag zal het zijn vandaag! Ben benieuwd naar de beelden!!

 20. Joanne

  Gefeliciteerd Shifra! Hoop dat je een hele fijne avond hebt (gehad)! Ben benieuwd naar de gender reveal van jullie kleintje :)

 21. Ilse

  Wat een leuke dagen zo achter elkaar, geniet van Barcelona en happy birthday to you!

 22. Babet

  Happy bday! :D Ah ben zo benieuwd! Heel veel plezier in Barca! Ga er deze zomer ook weer heen dus als je nog nieuwe hotspots ontdekt… Een tip voor het eten: Cerveceria Catalana, super lekkere tappas. Heel gezellig en druk bezocht door locals;)

 23. Happy Birthday!!! Wat een geweldige unicorn taart! Zoiets (maar dan kleiner haha) wil ik over een paar weken voor Norah’s verjaardag :-)
  Ben heeeeeeeeeeeeel benieuwd naar de Gender Reveal! Veel plezier in Barcelona en geniet lekker na van je feestje Xx

 24. Eline

  Barcelonaaaaaa, wat leuk, daar woon ik !! :D :D’
  Een paar dingen die ik leuk vind :
  Eten :
  The dog is hot, 58, Sant Pere Mes Alt, El Born
  Super lekker hotdogs met allemaal toppings
  The Chicken Shop, 2 Plaza del Duc Medinacelli
  Hele lekkere vlees en vega burgers, en ze verkopen ook gegrilde kip boven een houtvuur
  La Cerveseria Catalana, 236 Carrer de Mallorca
  Écht een locals restaurant, met veel verschillende tpaps voor een goede prijs. Je moet er wel vroeg bij zijn.
  Xaloc, 13 Carrer de la Palla
  Ook een tapas restaurant maar een stuk minder druk, je kan hier gewoon rustig aan een tafeltje zitten. Mijn favoriet in Barcelona :) .
  Manna Gelats, 22 Carrer del Banys Nous,
  Beste ijsjes van Barcelona !!!!! Zeker de chocolade en ricotta-vijgen smaken zijn lekker.
  Drinken :
  Maramelindi, 15, Passeig del Born,
  Voor een (virgin ;) ) mojito. Aan de buitenkant staat alleen maar ‘Bar’.
  To see:
  Het is een cliché, maar als je in Barcelona bent moet je toch echt de Santa Maria del Mar zien, echt een hele mooie kerk. De Sagrada familia natuurlijk ook maar ik acht de kans groter dat je die al hebt gezien, en bovendien is de Santa Maria gratis.
  De buurt El Born en Gracia blijven echt mijn favorite plekjes, en natuurlijk Parc Guell. Andere leuke parken zijn Parc de la ciutadella (in het centrum), en park del guinardo, iets buiten het centrum maar een mooi “wild” park.
  Er is een strand in Barcelona, maar dat van Sitges is iets groter. Als je op een echt mooi plekje wilt zwemmen zijn er heel veel leuke strandjes rond la Pola y Giverola, dat ligt wel 2 uur ten noorden van Barcelona.
  Heel veel plezier in Barcelona, en geniet, het is een heerlijke stad !

 25. Eline

  PS: extra tip : vandaag is de laatste dag van een streetfood festival bij de arc de triomphe !

  • Shifra

   Aah, chips. Ik zie je tip net te laat. :( Ik zag wel een marktje, maar we kwamen laat aan en het regende heel erg. Dus we hadden niet meer zo’n zin om erover te lopen. Maar nu ik lees wat het was, was het wel erg leuk geweest!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.