APPELTJES MET VANILLEVLA

APPELTJES MET VANILLE VLAKlinkt heel erg winters he? Eigenlijk is dit ook een typisch warm wintertoetje, maar ik verlangde er zó naar dat ik hem snel even maakte! Appeltjes met vanillevla lijkt een simpel recept en is dat het ook! Toch blijf ik keer op keer mensen verbazen met dit oh-zo heerlijke toetje. De combinatie van zachte appels en romige warme vanille vla is perfect. Gek genoeg heb ik nog nooit rozijntjes bij de appels gemengd (terwijl dat zo’n bekende combinatie is), dus dat probeerde ik nu gelijk.Appels met vanillevla, receptAppeltjes met vanillevla
4 zoete (rode) appels
Een handje rozijnen
Vanille vla (dikke vla werkt het beste, ik gebruikte Den Eelder vanille vla.)
2 theelepels kaneel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Gemiddeld gebruik je een appel per persoon. Ik had toevallig kleine appels, dus pakte ik er eentje extra. Het lekkerste zijn zoete appels! Doe deze in de ovenschaal (ik gebruikte een ovenschaal met een inhoud van 2 liter) en gooi er een handje rozijnen over. Verdeel de vanillevla lekker dik over het appel-rozijnenmengsel. Als je geen appeltjes meer ziet, is het genoeg. Strooi dan wat kaneel erover en bak het af in ongeveer 45 minuten tot een uur. Prik er even met een vork in om te voelen of de appeltjes al zacht zijn. Als het goed is zit er nu zo’n lekker melkvelletje over de vla heen, yum. :)

Appels met vanillevla, receptVoor mijn familie maak ik dit toetje altijd gezellig in een grote ovenschaal en eten we er allemaal uit. Als er vrienden mee-eten gebruik ik kleine schaaltjes (van aardewerk bijvoorbeeld) die in de oven mogen en doe ik één appel per schaaltje. Ik hoop dat je dit toetje net zo lekker vindt als ik. Let me know:) Liefs, Shifra

Comments

  1. Omdat ik zelf geen vla lust vraag ik me af of het ook met vanilleyoghurt zou kunnen? (of gaat dit gek schiften ofzo?)
    Weet jij dit misschien? Anders gaan we het er maar gewoon op wagen :-)

    • Shifra

      Ja, dat kan ook! Ik heb het zelf ooit wel eens met 0% vet vanille yoghurt geprobeerd. Dit is lekker maar het wordt wel een beetje waterig dun. Ik zou dan halfvolle- of volle vanille yoghurt gebruiken dus. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

  2. Aaah, dit ziet er echt heerlijk uit! M’n maag begint spontaan te rammelen. Ik weet wat ik ga maken als ik weer thuis ben… Mjam!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.