Auberginechips met yoghurtdip

Aubergine chips (4)Soms lig ik ‘s avonds in bed ingewikkelde combinaties over eten te bedenken -die vaak mislukken- en soms beginnen ze doodsimpel en blijkt het een match made in heaven te zijn.  Zoals dit recept. Het ging ongeveer zo.
-Ik houd zo van aubergine.
-En ik houd zo van chips.
Wait a minute…
Ik wil er een langer verhaal van maken, maar zo ging het. En diezelfde avond stond ik nog aubergine chips te bakken! Ik heb namelijk altijd een aubergine in mijn koelkast liggen voor “noodgevallen”. En ik meen het! Aubergine eet ik zo op en ik mix het door alles heen. Zonder te overdrijven, aubergine en ik zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden (tóch een beetje overdreven). Zelfs mijn lichaam heeft een beetje een aubergine-vorm: brede heupen, smal bovenlichaam (niet overdreven).  Maar dat aubergine en ik twee handen op één aubergine zijn is tótaal niet handig, want mijn partner lust geen aubergines. Maar tot mijn verbazing vond hij deze chips best lekker. Dus ik deel het recept! 
Aubergine chips (3)Aubergine chips met yoghurt dip
2 aubergines
olie
paprika poeder
zout
peper

Snijd de aubergines in zo dun mogelijke plakjes. Mij lukt dit lang niet altijd even goed (zie op de foto hierboven!), dus gebruik een mandoline snijder als je die hebt. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet of op een stuk keukenpapier. Dep na 10 minuten de aubergines droog met keukenpapier. Leg ze apart van elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier (stapel ze niet op). Spray de aubergine licht in met olie en strooi er paprikapoeder en peper en zout overheen. Mocht je geen oliespray hebben, meng dan 4 el olie met 1 tl paprika poeder en 1/2 tl peper en zout en bestrijk de aubergines met een kwast. Bak ze 10 minuten in het midden van de oven op 175 graden, draai ze om en laat nog 10 minuten bakken totdat ze krokant zijn.

Aubergine chips (2)En terwijl je wacht, maak je de yoghurt dip…

Yoghurt dip
6 el magere yoghurt
1/2 – 1 el koriander
1 tl citroensap
zout
peper

Meng de yoghurt met de kruiden en citroensap. Voeg naar smaak peper en zout toe.  Je kunt heel erg variëren op een yoghurtdip en eigenlijk alles door de yoghurt mengen wat je maar lekker lijkt. Voeg een beetje honing toe voor een zoetere dip of gebruik pittigere kruiden!

Aubergine chips met yoghurt dipHans vond deze chips zelfs zó lekker, dat we al twee keer een gezellige avond met z’n drieën hebben gehad! Wie had dat ooit gedacht..  X Shifra

 

Comments

 1. Hmm, ziet er goed uit! Ik ben DOL op chips, dus een gezond alternatief zou wel welkom zijn. Ik ging al zeggen dat ik geen aubergine lust, maar als hans deze chips ook mag wil ik het wel eens uitproberen. En haha, dat dun snijden is een skill die ik ook niet echt beheers, moet eens zo’n snijderding halen! X

 2. Oef, als ik iets lekker vind is het chips wel! Ziet er erg goed en lekker uit Shifra! Krijg er al trek in, helaas is het nog wel een beetje vroeg ;)

  xxx

 3. Hahahaha, wat heb je dit weer leuk geschreven! Het klinkt echt heel erg lekker. Misschien beloon ik mezelf vanavond na het werk wel met deze heerlijke traktatie :)

 4. Ik vind aubergine er zó mooi uitzien altijd maar ik hou er eigenlijk helemaal niet zo van haha. Soms wel, gegrild met andere groentes bijvoorbeeld, maar deze chips zou ik niet zo snel maken denk ik ;)

 5. Wow ik houd ook superveel van aubergine! Het is dat Steve het mwoah vindt, anders gooide ik het ook overal doorheen. Maar superfijn, dan kan ik dit dus ook maken en dan is alles voor mij whoeoe. Ik ga het snel pinnen :D

 6. Aubergine is super lekker! Dit moet ik echt een keer maken, het ziet er echt perfect uit. Ah lekker, ik heb er gelijk zin in! Snel een keer proberen. :)

 7. Dit lijkt mij echt heerlijk! heb het meteen opgeslagen. Waar heb je dat leuke simpele dipsaus potje/schaaltje gekocht?

  • Shifra

   Oeh, ik weet het eigelijk niet. Heel eerlijk heb ik hem gisteravond snel gestolen bij mijn moeder uit de kast! Ik ga het vragen en ik kom er op terug! :-)

 8. Anja

  Ah dit ga ik volgende week maken! Ik maak wel eens zoete aardappelchips maar dit ziet er beter uit. (En bedoel je dat je aubergine ook wel eens rauw eet? Zit een stofje in waardoor je buikpijn kan krijgen, daarom kun je het beter verhitten van tevoren, maar wie weet heb jij er geen last van..)

 9. Ik wil binnenkort écht een keer zelf groentechips maken. Ik heb het latst uit een zakje op en die vond ik in ieder geval erg lekker, maar zelf maken lijkt me ook leuk (en gezonder!)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.