Bladerdeeg is zo lekker en vooral snel klaar te maken! Heel gevaarlijk, want zo kun je elk moment van de dag een heerlijk taartje uit de oven toveren. Elke zondagavond experimenteren Hans en ik met vullingen! De gekste dingen komen voorbij en soms zijn het gewoon dingetjes die toevallig nog in de koelkast liggen. Vandaag maak ik bladerdeeg taartjes in hart-vorm (ziet er wel zo schattig uit) én deel ik mijn favoriete vullingen.Het basisingrediënt voor deze taartjes is dus bladerdeeg. Ik gebruik kant-en-klare bladerdeeg uit de diepvries, maar je kunt ook verse bladerdeeg kopen of je maakt het helemaal from scratch. Snijd de bladerdeeg in een vorm of gebruik koekjesvormpjes. Vul ze daarna met elke gewenste vulling! Ik maakte een aardbeientaart, cashewnoottaart, chocoladebanaantaart en appeltaart. Chocoladetaartje Voor de vulling: 2 eetlepels chocolade pasta (Nutellaaaaa♥) en een halve banaan in plakjes gesneden. Als topping heb ik (na het bakken) een eetlepel Nutella een paar seconden verwarmt in de magnetron en daarmee over de bovenkant strepen getrokken. Cashewnoottaartje Voor de vulling: een handje cashewnoten (gehakt), snufje zout en een halve eetlepel honing. Na het bakken heb ik de bovenkant besprenkeld met honing en nog wat gehakte noten. Aardbeientaartje Voor de vulling besmeer je de bladerdeeg met 2 eetlepels aardbeienjam en beleg met twee plakken (in kleine stukjes) brie. Als topping (na het bakken) heb ik nog wat aardbeienjam over de bovenkant gesmeerd. Appeltaartje Voor de vulling gebruikte ik een geschilde en in stukjes gesneden appel (maakt niet uit welk soort, ik houd van zoete appels), een handje rozijnen en een eetlepel suiker (ik heb licht bruine kristalsuiker gebruikt, maar elke suiker is prima). Mix dit allemaal door elkaar. Aan de bovenkant heb ik een paar openingen gesneden (ter versiering) en na het bakken besprenkeld met suiker.
Als alle bladerdeegtaartjes zijn gevuld bak je ze voor 15 minuten op 200 graden, totdat ze mooi bruin zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je de topping erbovenop smeert.
Ik daag je uit om ook zelf ook te experimenteren met allerlei vullingen! Het is echt heel leuk. Kijk gewoon eens in je koelkast en in je kasten en gooi eens wat dingen bij elkaar (ook als je twijfelt of het wel lekker is). Geloof me, er gaat een wereld voor je open welke voedselcombinaties lekker blijken te zijn! Ik had bijvoorbeeld nooit verwacht dat aardbeienjam en brie zó’n lekkere combinatie zou zijn! Dit is dan ook mijn favoriet, yum! Veel plezier met het creëren van bladerdeegtaartjes! Liefs, x Shifra
P.s Deel je favoriete vulling via Instagram & Twitter @shifrajumelet of in de comments hieronder! Ik ben benieuwd wat jullie allemaal bedenken.
20 Comments
Tineke
Die met nutella en aardbei lijkt me wel heel erg lekker!
Liefs
Manon
Oh, bladerdeeg en Nutella, dodelijk combinatie! Leuk zo, die hartjes ^^
Mirthe
Leuk, eens een keer niet die standaard combinaties! Daar neig ik heel snel naar. Maar misschien toch eens wat andere dingen ook proberen.
Made by Carlijn
Hmmm klinkt heerlijk!
curlycreative
Mmmmm, ik stop er als ik ze me appeltjes maak ook weleens dadels in ook erg lekker, of kaneelsuiker..
Liefs
Ianthe
Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik ben echt dol op bladerdeeg, het is zo makkelijk om ‘s avonds een lekkere quiche mee te maken :)
Laura van Hoorn
Ik blijf toch altijd fan van de appeltaartjes! Die blijven voor mij t lekkerst!
cheyenne
oei, ik wil er snel eentje met nutella maken, heerlijk!
xo, cheyenne
Geertje...
Oh, dat ziet er heerlijk uit… Ga ik snel een keer doen met mn meiden…
Melle
Mmmm zo lekker!
Hanna
Wat ziet dat er lekker uit! Zeker met zoveel mooie foto’s…
inspiredbylifee
dat ziet er lekker uit! liefs inspiiredbylife
Birds4Free
Ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen!
Ann
Ziet er leuk en lekker uit!! Binnenkort maar eens proberen :D
Natasja
Die met Nutella ziet er heer-lijk uit! :-) Snel een keertje proberen.
Marlies
Mmmm dit ziet er zo ontzettend lekker uit allemaal, vooral die met nutella/banaan en appel/kaneel lijken me heel erg lekker! leuk ook in deze vorm :)
LNNK
Ook erg lekker, iets van hachee erin doen! Bladerdeeg is zo’n fijn product, helaas vreselijk ongezond!
Anne Solveig
Lijkt me heerlijk!!
Marjolein
Ik maak ze nu met brie en nutella&marshmellow! ben benieuwd!
Jolien Huylebroeck
Ze zien er super lekker uit en ook gemakkelijk om te maken. Ik ben een grote fan van bladerdeeg. Wij maken geregeld een combinatie met zalm en kruidenkaas. Dat is dan eerder als hoofdmaaltijd.