BLOEMBOL EIEREN

paasversiering, zelf paasversiering maken, pasen versieren, eieren versieren, diy eierenOver een paar weken is het Pasen. En of je het nu viert of niet, het is ontzettend leuk -en oké,  een goed excuus- om je huis weer te versieren. ;-) Dit idee ontstond vorige week toen ik van mijn moeder bloembollen kreeg. Ik wilde heel graag iets leuks voor Pasen maken, maar mijn eis was dat het origineel was (en niet al te tuttig/traditioneel). Nu is dat best wel een opgave als eieren de kern van Paas-versiering zijn. Met eieren is zo ongeveer al het denkbare al gemaakt. Althans dat dacht ik toen. Maar toen ik de bloembollen van mijn moeder zag, wist ik dat ik op zoek moest gaan naar mini-bloembollen. En de rest van mijn gedachtegang kun je vast wel voorspellen..  Het resultaat is lieflijke-, frisse-, lente-achtige- en verre van traditionele Paasversiering! :)

paasversiering, zelf paasversiering maken, pasen versieren, eieren versieren, diy eierenNodig: vier witte eieren, kleine bloembollen plantjes (ik heb Muscari Aucheri in blauw en wit), vier eierdoppen en verf (porseleinverf). paasversiering, zelf paasversiering maken, pasen versieren, eieren versieren, diy eierenpaasversiering, zelf paasversiering maken, pasen versieren, eieren versieren, diy eierenpaasversiering, zelf paasversiering maken, pasen versieren, eieren versieren, diy eieren1. Maak de eierdoppen goed schoon en verf ze. Ik heb gekozen voor vier pastelkleuren (die ik zelf heb gemengd). Als je porseleinverf gebruikt, bak dit dan af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt overigens ook heel goed acrylverf gebruiken als je geen blijvende kleurverandering wilt van je eierdoppen. 2. Tik het ei lichtjes op de rand kapot zodat er een klein scheurtje ontstaat. 3. Pel de bovenkant van het ei een beetje open, zodat het groot genoeg is om het ei leeg te gieten. 4. Pel nu heel voorzichtig (het scheurt sneller dan je denkt. Been there.. ;-) ) het ei zover open als je wilt*. 5. Spoel het ei schoon in water. 6. Zet het ei in de eierdop voor wat stevigheid. Stop het ei vol met grond. 7. Plant de bloembol in de grond en druk aan totdat hij stevig ziet. Giet er als laatste nog een beetje water bij en maak eventueel het ei/eierdopje schoon van grond. paasversiering, zelf paasversiering maken, pasen versieren, eieren versieren, diy eieren * Pel het ei zover als je mooi vindt. Hierboven zie je goed het verschil tussen een half gepeld ei (rechts) en een ei waar enkel het topje van af is. Ik vind het allebei zo z’n charme hebben, maar mijn voorkeur gaat denk ik uit naar het linker, minst gepelde, ei.paasversiering, zelf paasversiering maken, pasen versieren, eieren versieren, diy eierenBLOEMBOL EIERENOohhh, het zijn zulke schatjes! Klein, fijn en zo vrolijk! Ik heb ze nu in een groepje op tafel staan, maar ik ga er nog een paar maken om cadeau te geven. Zo geef ik er ééntje (want één op zichzelf is echt nog tienmaal schattiger!) aan mijn moeder en oma.
En ik zag al heel wat leuke bloemetjes buiten staan, dus ik wil ook nog een paar eieren vullen met water en mijn versgeplukte bloemetjes:). Goed, ik ga nog even wegsmelten hier..   xx Shifra

Comments

 1. Jij bent echt géniaal – HOE leuk is dit bedacht! Wauw wauw wauw, ik wil het zo ook proberen. Heel mooi :D! Lijkt me wel nog een moeilijk klusje hoor, zo perfect opendoen. Maar echt leuk! En mooie foto’s :).

  • Shifra

   Dat een lastig klusje zou zijn, dacht ik in eerste instantie ook! Daarom wist ik ook niet of het project (wat ik in mijn hoofd had) wel daadwerkelijk zou lukken. Maar het valt best mee! Een eierschaal is nog best stevig:) Thanks! En succes! xx

  • Shifra

   Wat leuk, ik houd het in de gaten! (ik kan helaas niet reageren op je blog. Ik kwam er namelijk al eerder acht dat ik geen van de accounts waarmee je kan commenten op je site.)

   • Oh, wat gek. Volgens mij heb je ooit wel een keertje een reactie geplaatst. Ik had toen jouw jute rozen nagemaakt op een krans. Oja, je kapseltips hebben erg goed gewerkt.

    Groeten van Juffrouw Mier

    • Shifra

     Ja, dat is waar ja! Maar op de één of andere manier lukt het mij niet meer.. :( Hm.,ik zal mij er nog eens in verdiepen. En wat ontzettend leuk dat de haartips hebben gewerkt!!

 2. really lovely creative project. thanks for sharing :) it is always great to find new ways to plant flowers :)

  rae

 3. Zo’n ei maakt mij wel blij hahah. Echt heel leuk. Op mijn stage hebben we het gezellig gemaakt met eitjes met kant en strikjes er rond en kleine eierdopjes met ranonkels er in op een etagiaire . Liefs

 4. Dit is echt een super leuk en origineel idee :) En inderdaad een subtiele paasversiering zonder dat het heel kneuterig of truttig wordt. Ik ga het ook eens proberen!

 5. Geniaal! Ziet er erg mooi uit, wil het meteen ook gaan proberen :) Maar waar haal jij die witte eieren, hier zijn alle eieren gewoon bruin :P

 6. Echt heel origineel en leuk gemaakt! Ik heb daarom een van je foto’s gebruikt in mijn blogpost over niet-mutserige paas-decoratie ;).

 7. Erg leuke DIY! Denk dat ik ze ook eens ga proberen, eerst maar eens iets verzinnen met veel eieren erin (taart ofzo :-) )
  Heb deze DIY ook genoemd in mijn blog (natuurlijk met link naar hier etc.) mocht je dat vervelend vinden dan haal ik het natuurlijk weer weg. diyprojectbox.nl/?p=299

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.