Boisson Frappe Citron. Oftewel Spoom met Citroen (maar dat eerste klinkt zo chic;-)). Al van kinds af aan serveert mijn moeder dit tussengerecht bij grote diners. Ze leerde mij dat het helpt je maaltijd te laten zakken en je smaak te neutraliseren. Een drankje wat je op talloze manieren kan maken en niet zal ontbreken als ik een diner organiseer. Ik deel mijn meest snelle en eenvoudige spoom-recept. Voor als ik weinig tijd heb. Wat meestal het geval is bij mijn diners.Het enige wat je nodig hebt is champagne en sorbetijs. Schep één balletje (of gewoon lekker twee) in een lang glas, schenk nu de champagne in erbij. Het gaat nu heel erg schuimen, dus wacht even totdat het schuim wat gezakt is en schenk dan nog een beetje champagne bij. En klaar! Ja, echt. Dit is het. Heel simpel, maar het is zó lekker! En je kunt verschillende smaken sorbets gebruiken; citroen sorbetijs is mijn favoriet, lekker fris! Je hoeft overigens niet per se champagne te gebruiken, zelf gebruik ik heel vaak appelcider (dit kan ook met én zonder alcohol) of appelsap.Je kunt dit recept uitbreiden met wat maar lekker lijkt. Gooi nog wat fruit in het champagneglas of versier de rand van tevoren met suiker (dip het glas in citroensap, en wrijf dan met het glas over een bordje met suiker). Nog een kleine tip: zet de glazen van tevoren in de vriezer, dan smelt het ijs na het opdienen minder snel. Liefs! x Shifra
12 Comments
Dionne Knooren
Hmmm, lijkt mij heerlijk!
Rosie
Klinkt heel goed :)!! Leuk om te onthouden!
Jewelyz
Oh wat een leuk idee, ziet er luxe uit ;)
Joanne
Wat leuk, een keer iets heel makkelijks!! Dit ga ik vanavond gelijk proberen!
joyfromjoyce
Mmm ziet er lekker uit!
Sproetenmeisje
Ziet er feestelijk uit!
Dinthe
Leuk!! Ik kende het nog niet!
Manon
Oh, klinkt lekker! Ik ben gek op citroenijs, heerlijk.
Fransien
en het is lekker! Maar ook met andere soorten sorbetijs zoals mango, rode vruchten is het lekker. En dan een goedkope namaak champagne of cider…..
datzitwelsnor
Wij hebben spoon altijd met kerst :D
Lisanne
Aaah, ja zo lekker!! Ik vind het ook lekker met prosecco en frambozen- of cassis-sorbetijs!
Nathalie
En hoe zou je het precies moeten eten? Gewoon het ijs proberen opeten eerst en daarna de champagne die je over hebt opdrinken? Of juist een beetje mengen?