BOISSON FRAPPE CITRON

Spoom receptBoisson Frappe Citron. Oftewel Spoom met Citroen (maar dat eerste klinkt zo chic;-)). Al van kinds af aan serveert mijn moeder dit tussengerecht bij grote diners. Ze leerde mij dat het helpt je maaltijd te laten zakken en je smaak te neutraliseren. Een drankje wat je op talloze manieren kan maken en niet zal ontbreken als ik een diner organiseer. Ik deel mijn meest snelle en eenvoudige spoom-recept. Voor als ik weinig tijd heb. Wat meestal het geval is bij mijn diners.hoe maak je spoom, tussengerecht, lekker drankje, speciaal drankje, drankje dinerHet enige wat je nodig hebt is champagne en sorbetijs. Schep één balletje (of gewoon lekker twee) in een lang glas, schenk nu de champagne in erbij. Het gaat nu heel erg schuimen, dus wacht even totdat het schuim wat gezakt is en schenk dan nog een beetje champagne bij. En klaar! Ja, echt. Dit is het. Heel simpel, maar het is zó lekker! En je kunt verschillende smaken sorbets gebruiken; citroen sorbetijs is mijn favoriet, lekker fris! Je hoeft overigens niet per se champagne te gebruiken, zelf gebruik ik heel vaak appelcider (dit kan ook met én zonder alcohol) of appelsap.Spoom receptspoom recept, tussengerecht kerst, drankje dinerJe kunt dit recept uitbreiden met wat maar lekker lijkt. Gooi nog wat fruit in het champagneglas of versier de rand van tevoren met suiker (dip het glas in citroensap, en wrijf dan met het glas over een bordje met suiker). Nog een kleine tip: zet de glazen van tevoren in de vriezer, dan smelt het ijs na het opdienen minder snel. Liefs! x Shifra

Comments

  1. Joanne

    Wat leuk, een keer iets heel makkelijks!! Dit ga ik vanavond gelijk proberen!

  2. Fransien

    en het is lekker! Maar ook met andere soorten sorbetijs zoals mango, rode vruchten is het lekker. En dan een goedkope namaak champagne of cider…..

  3. En hoe zou je het precies moeten eten? Gewoon het ijs proberen opeten eerst en daarna de champagne die je over hebt opdrinken? Of juist een beetje mengen?

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.