Borduurbare notitieboekjes

notitieboekjes creatief bewerkenEen snelle manier om je notitieboekjes persoonlijk te maken is door ze beduurbaar te maken! Deze techniek werkt het beste op een notitieboekjes met een kale harde kaft. Ik leg uit hoe het werkt! notitieboekjes creatief bewerkenJe hebt nodig: een notitieboekje met een kale harde kaft, wol of draad, een naald, liniaal en potlood en gereedschap om gaatjes te prikken. Ik gebruikte hiervoor een mini boormachine, maar je kunt ook prima een normale boormachine met een klein boortje pakken of een hamer met spijker.Borduurbare notitieboekjes (7)Trek met een potlood en liniaal horizontaal lijntjes om elke cm. Doe hetzelfde verticaal. (Ik heb dit een beetje onhandig gedaan met stipjes). notitieboekjes creatief bewerkenBoor op de kruispunten van de lijntjes gaatjes. Of leg het karton op een stuk vilt (of snijmat) en sla de spijker met een hamer door alle puntjes. Borduurbare notitieboekjes (10)Maak met naald en draad/wol een leuk patroon. Let er op dat je alle stiksels bovenlangs laat gaan, dit betekent dus dat je een extra keer door de gaatjes moet gaan (zoals ik hierboven doe). notitieboekjes creatief bewerkenDe uiteinden van de touwtjes heb ik een goede dikke knoop gegeven en zo gelaten, dit ziet er wel leuk kneuterig uit. Plak voor een nettere afwerking de uiteinden vast en plak daarover nog een vel papier. notitieboekjes creatief bewerkenNaast een fototoestel borduurde ik ook nog bergen met sterretjes! De buitenkant van de bergen heb ik een keer extra gestikt, zodat het verschil tussen het ‘ijs’ en de berg zichtbaar was. Het leukste aan deze notitieboekjes is misschien nog wel dat ik het draad er zo uit kan halen en weer iets anders erop kan borduren. De gaatjes blijven heel goed en stevig, zelfs na een paar keer het draad er doorheen te hebben geregen! XX Shifra

Comments

 1. Ah wat leuk! Ik heb zelf ook zo’n notitieboekje, maar dan uit de Flying Tiger. Ik zou het geduld denk ik niet op kunnen brengen om zoveel gaatjes perfect op een rijtje te maken, haha. Maar het idee is wel super schattig! X

  • Shifra

   Echt? Haha! Dat heb ik niet. Ik houd zo van DIY’en dat niets mij echt te lang is. Plus, ik vind het eindproduct leuk, maar de weg daarnaar toe net zo! Maar ik snap voor mensen die niet DIY’en of weinig tijd hebben, dat het wel even wat geduld opbrengen is. En dan is kopen inderdaad makkelijker! :-)

 2. Wat een orgineel idee! Lijkt me ook leuk om cadeau te geven, het boekje met de gaatjes en garen om zelf een tekening er op te maken. De gaatjes maken lijkt me wel veel werk, was je er lang mee bezig?

  • Shifra

   Jaaa! Toevallig ga ik het binnenkort ook cadeau geven! Dan geef ik er een paar klosjes touw bij. Gaatjes boren was eigenlijk het minste werk, dat was binnen 10 min. gebeurd. Maar als je een spijker en hamer gebruikt, dan duur het wel wat langer.

 3. Wat een ontzettend leuk idee! Als je het vaker uitvoert is het denk ik ook makkelijk om iets van een malletje te hebben. Zo hoef je maar 1 keer alles uit te tekenen, scheelt veel tijd en werk.

 4. LEUK! Je hebt altijd van zulke leuke, creatieve ideeën. En dan voer je ze nog echt uit ook. Ik wou dat ik die gave ook had hihi.

  • Shifra

   Haha! Begin een DIY-blog, dat helpt enorm bij het daadwerkelijk uitvoeren van al die leuke plannen (die jij ook vast in je hoofd hebt!)!

 5. Oh, wat heb je dit leuk gedaan! Hier zou ik zelf echt nooit opkomen, maar eigenlijk ziet het er niet zo heel erg moeilijk uit, ik denk dat zelfs een onhandig sukkeltje als ik dit misschien zelfs wel zou kunnen! Ik sla ‘m dus zeker op en begin al na te denken over figuurtjes die ik zou kunnen maken :-) X

 6. Wat een ontzettend leuk idee! Je zou natuurlijk ook alleen de gaatjes kunnen aanbrengen die je nodig hebt voor het borduurpatroontje ;)

  • Shifra

   Inderdaad! Dat kan ook! Ik heb er zelf ook nog even aan gedacht, maar ik vond juist al die puntjes zo leuk staan. :-)

 7. Manon

  Eat een superleuk idee weer! Zien er heel leuk uit. En aangezien je nooit genoeg notitieboekjes hebt..

 8. Heb dit zelf ook al wel eens gedaan, maar krijg door dit artikel en de mooie, vrolijke foto’s, helemaal weer zin om het ook weer te gaan doen!

 9. Rachelle

  Jaaaaa, dit wil ik ook maken. Jij prikkelt mijn creativiteit zo enorm met je DIY’s Shifra, thanks you! Vaak heb ik wel wat losse ideeën in mijn hoofd, maar krijg ik het niet uit mijn handen. Ik ga hier lekker mee aan de slag. :)

 10. Willemijn

  Ahww superleuk! Waauw je bent zoo creatieef! En je vlogs zijn ook heel leuk… Ik vind je een van de leukste vloggers! :))

 11. Willemijn

  Ahww superleuk! Je bent zoo creatieef! En je vlogs zijn ook heel leuk… Ik vind je een van de leukste vloggers! :))

 12. Dit wil ik écht nog eens doen! En ik vroeg me al af waar ik het ook alweer had gezien. Bij jou dus. Eventjes opslaan :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.