BROWNIES MET MARSHMALLOWS & COOKIECRUMBLE

brownie met marshmallow, goed brownie recept, zachte brownies, brownies maken, zelf brownies makenOngeveer tweewekelijks skype ik met mijn Amerikaanse vriendin; ik vertel alles over hier, zij vertelt alles over daar. Zo vertelde ze een tijdje geleden dat ze brownies met marshmallows had gegeten. Ik moest een beetje lachen en zei wat ik heel vaak tegen haar zeg: “you crazy Americans”. Want wat zij daar allemaal voor calorierijke bommen aan tussendoortjes bedenken is echt niet te filmen. Triple chocolate-achtige dingen hoor ik maar al te vaak. En eigenlijk heb ik daar gelijk al een afkeer voor. Die recepten voelen soms teveel alsof het allemaal maar bedacht is om maar zoveel mogelijk vet & calorieeën in één hap te krijgen. Maar die brownies met marshmallows bleven maar door mijn hoofd spoken.. Ze klonken wel héél erg lekker namelijk. Nu kun je vast het einde van dit verhaaltje wel raden. Precies! Een dichtgebslibte Shifra. Want dit recept is vreselijk lekker. brownie met marshmallow, goed brownie recept, zachte brownies, brownies maken, zelf brownies makenMijn Amerikaanse vriendin vertelde over deze brownies in combinatie met marshmallows en chocoladedruppels. Voor mijn brownies heb ik mijn favoriete koekjes (ja, dat deed zeer) tot een fijn strooisel als topping verpulverd.
brownie met marshmallow, goed brownie recept, zachte brownies, brownies maken, zelf brownies makenBrownies met marshmallows en chocolate-chip cookie-crumble (sorry voor de lange naam. Ik moet kleinere recepten bedenken ;-))
100 g boter
180 g pure chocolade (ik gebruikte 70% chocolade)
200 g suiker
4 eieren
70 gram bloem
30 g cacao
1 tl bakpoeder
snufje zout
250 g marshmallows
50 g verkruimelde chocolate-chip cookies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje op zacht vuur en roer er af en toe doorheen (je mag dit ook au bain-marie smelten). In een aparte kom; meng de suiker met de eieren. Giet vervolgens in een beslagkom de gesmolten chocolade en sla hier de het ei-suikermengel voorzichtig doorheen. Voeg ook de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout toe. Giet dit mengel in een vierkant bakblik en bak het 25 minuten (tot de bovenkant knapperig is). Laat dit vijf minuutjes afkoelen en zet de grill aan. Bedek de brownies met marshmallows en zet ze 3 minuten onder de grill. Haal ze uit de oven en strooi gelijk de koekruimels erover. Met een heet mes snijd je de brownie in blokjes. Vaak moet je een cake laten afkoelen, maar ik vind deze brownie vers uit de oven het lekkerste! Vooral de marshmallow is dan nog zo lekker warm en half gesmolten.brownie met marshmallow, goed brownie recept, zachte brownies, brownies maken, zelf brownies maken
brownie met marshmallow, goed brownie recept, zachte brownies, brownies maken, zelf brownies maken
Het is een beetje een sticky-sticky, maar dat hoort bij marshmallow. ;-) Je kunt nog wat noten door het browniemengsel mengen, dan krijgt het iets meer bite. Zelf vind ik wel lekker zónder, zodat het één, zacht geheel blijft. Experimenteer ook vooral met andere toppings bovenop de marshmallows, zoals oreokoekjes of m&m’s! Fijn weekend! Liefs, Shifra

Comments

  1. OH-MY-GOD! Ik proef dit al bijna, wat een geweldig idee! Ik denk alleen niet dat mijn weight watchers punten er heel blij van worden als ik dit ga eten, doei voedsel voor de rest van de week ;)

  2. Lijkt me een beetje too much inderdaad, maar wie weet is het inderdaad heel erg lekker! Je hebt me in ieder geval nieuwsgierig genoeg gemaakt zodat ik het zelf een keer ga proberen, haha.

  3. Tessa

    Klinkt heel erg lekker! Ik wil dit maken voor 8 personen, zijn deze hoeveelheden dan genoeg of moet ik meer maken?

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.