Classic confetti cake

confetti taart recept! In januari fantaseerde ik al van déze taart voor mijn verjaardag. Een taart overgoten met kleurrijke confetti! Ik hield het in mijn achterhoofd en bij toeval zag ik vorige week plotseling eetbare confetti in de winkel liggen. Én ook nog eens in de uitverkoop! Je begrijpt, ik kon niet meer onder het meant-to-be-gevoel heen, en voordat ik het wist stond ik gisteren die taart te bakken. En wat was het het waard. Want die droomtaart stond maar mooi op tafel. En kleurrijk dat hij was! my little birthday! (11)Ik heb de taart van binnen eigenlijk heel simpel gehouden. Een goede simpele taart is -vind ik-  net zo lekker (of misschien nog wel lekkerder) dan een taart die helemaal uitpakt met allerlei smaken en jams. Het is een klassieke cake met een boterfrosting bedekt met confetti. Easy as that. Ik was gisteren nog een beetje bang dat het misschien niet zou werken, omdat ik met nieuwe recepten aan de gang ging. En ja, dat moet je eigenlijk niet zo last-minute nog doen. Maar het is wél heel leuk om een ander recept uit te proberen. En ik ben blij dat ik het gedaan heb! Het pakte hartstikke goed uit! Uiteindelijk. ‘s Middags mislukte de taart, daarna bakte ik hem nog een keer en daarna was hij geweldig! Ik schrijf dit nu heel relaxt, maar paniek is zacht uitgedrukt over de situatie vanmiddag. Want niets zo vervelender dan na heel wat uurtjes in de keuken zonder taart en heel wat weggegooide ingrediënten naar buiten te komen. Maar laat ik je niet afschrikken, want de cake zelf is zó gemaakt en eigenlijk heel makkelijk! my little birthday! (10)Classic vanilla cake (Recept van Epicurious)

500 ml melk
12 eiwitten
4 tl vanille extract
500 g cakemeel
700 g suiker
4 tl bakpoeder
2 tl zout
360 g boter

Doe de melk, eiwitten en vanille extract in een beslagkom en mix met een vork door elkaar.  Mix het cakemeel, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de boter toe aan het meelmengsel en klop dit met een elektrische mixer totdat het kruimels worden. Voeg in delen het melk mengsel toe. Voeg meer melk toe als het vorige deel melk is opgenomen. Klop het mengsel nog 30 seconden door als al het melk is toegevoegd. Vet twee* ronde cakevormen in en bestuif met bloem (of cakemeel) en bedek de bodem met bakpapier. Schep het beslag in de vormen en zet in het midden van de oven. (Mocht dit niet passen, zoals bij mij, plaats dan de één boven en de andere onder. En verwissel halverwege de baktijd). Bak voor 50-60 minuten op 175 graden of totdat je een prikker in het midden steekt en die er droog uit komt. Laat de cakes een paar minuten rusten, ga met een mes langs de zijkanten van de cake en verwijder de cakevorm. Laat verder afkoelen op een afkoelrek voor 1-2 uur.

* Zo houd je straks twee dikke lagen cake over. Die kun je zo houden, maar je kunt ze vervolgens ook nog eens doormidden snijden, zodat je vier lagen cake krijgt. Iets veiliger, is het bakken van de cake in vier keer. Verdeel hiervoor het mengsel in vieren en bak eerst de eerste twee lagen.

! Let er goed op dat je de cake lang genoeg bakt. Dit is bij mij de eerste keer, en ook bijna de tweede keer, fout gegaan. Het lijkt op het eerste ogenblik alsof de cake goed is, maar aan de onderkant bleek het achteraf nog lang niet gaar te zijn. Als de bovenkant van de cake te donker begint te worden, leg er dan wat folie op tijdens het bakken.

Vanille (witte) botercrème (recept van Add a Pinch)

450 g boter
700 g poedersuiker
4 tl vanille extract
snufje zout
4-6 el melk

Klopt de boter luchtig en licht van kleur, voor ongeveer 5 minuten. Voeg in delen de poedersuiker toe. Meng vervolgens ook de vanille extract en zout erdoorheen en mix op hoge snelheid goed door. Als het mengsel te geel blijft, moet je langer blijven mixen. De kleur wordt vanzelf lichter en witter (maar de ondertoon blijft geel). Voeg lepel voor lepel wat melk toe, net zolang totdat je de gewenste dikte hebt. (Maak het niet te soepel, anders blijft de confetti straks niet plakken)

my little birthday! (12)Besmeer elke cakelaag met een dikke laag botercrème en stapel zo de cake op. Smeer met de rest van de botercrème de buitenkant in van de cake, totdat dit bedekt is. Bestrooi met (suiker)confetti. En klaar! De cake is prima te bewaren in de koelkast. Sterker zelfs, de taart is duidelijk het lekkerst als je het een nachtje in de koelkast laat staan! my little birthday! (14)Deze recepten zijn niet alleen heel geschikt voor bovenstaande (verjaardags)taart. Het is een heerlijke makkelijke basistaart die zo goed de basis zou kunnen zijn voor een bruidstaart of andere feestelijke gelegenheden. Het is net wat bijzonderder dan een biscuitcake. Vervang de botercrème met een andere vulling, voeg fruit of jam toe enz. De cake is zacht en vochtig (op een goede manier) en de botercrème is romig en licht zoet. Heerlijke combinatie! Snijd kleine puntjes, want de taart is groot en door de botercrème best machtig. Ik vond het leuk mijn verjaardagstaart met je te delen! Thanks for caring! Liefs! Shifra

P.s Bedankt voor alle vele, lieve en spontane felicitaties gisteren! Ik voelde me éxtra jarig, dankjewel! Vandaag lees ik alles nog even rustig na, en beantwoord ik alles gelijk!

Comments

 1. Ah, wat een kleurbom zeg, echt tof! Perfect voor een feestje. (of zomaar :) ) Deze ga ik zeker een keer maken, gewoon omdat hij er zo vrolijk en fotogeniek uitziet. Leuk gedaan! Fijne dag!

  • Shifra

   Hij was inderdaad heel fotogeniek! Ik heb verder niets aan styling hoeven doen, het stond gelijk mooi op de foto. Om nog maar te zwijgen over hóe lekker de taart was… Mmmm.

 2. Het ziét er niet alleen onwijs fancy en lekker uit, volgens mij is het ook héérlijk. Wat een geweldige taart! Die ga ik absoluut onthouden :). X

 3. Wat een plaatje! Mooie foto’s ook! Wanneer je de taart wat minder machtig wil maken, kun je in plaats van een cake ook een biscuit bakken. Sowieso een stuk gezonder, omdat er geen boter of olie in gaat en een stuk luchtiger. Die gebruik ik altijd als basis voor dit soort taarten.

  • Shifra

   Ja, ik ben ook fan van biscuitcake! Heerlijk! Maar ik wilde een keer iets anders! Plus, de cake zelf is nog best luchtig (door de eiwitten), maar botercrème blijft wel gewoon een wat zware topping. :) Maar ik denk dat je dat al snel hebt met zoveel topping, ongeacht welke je gebruikt. Het is ook en grote taart (4 lagen).

  • Shifra

   Ha! Nou dat vond ik ook een heel klein beetje. Ik had er zoveel werk aan gehad…

 4. Yvon

  Dit lijkt me een heerlijke taart , maar waar heb je die confetti vandaan.
  Zo’n taart is zeer leuk voor een kinderfeestje

  • Shifra

   Jaaa! Dat vond ik ook! :) De confetti heb ik van de HEMA (nu afgeprijsd en 1+1 gratis!, ik ben bang dat het daarna niet meer terug komt).

 5. Ziet er super uit, ik word er spontaan vrolijk van! En ik krijg opeens zin in vruchtenhagel… Nog gefeliciteerd met je verjaardag!

  • Shifra

   Aaaaah, wat ben ik blij dat je dit zegt! Ik had er met iemand over, dat deze kleuren in ander eten ook terug komt. Maar we kwamen er maar niet op. Maar de vruchtenhagel natuurlijk!! Haha!

 6. Oh so pretty!
  Loop te kwijlen bij het plaatje hoor. ;-)

  Even pinnen op mijn sweet-tooth bord, leuk idee voor moederdag! ^^

 7. Wat een vrolijke taart! Past ook precies bij jou ;) Ik vind hem erg leuk en ga het denk ik ook eens proberen om na te maken (en heb ik gelijk een smoes om taart te eten ;) ).

  xxx

  • Shifra

   Ik wilde zo graag een vrolijke taart, ik was heel blij dat hij zo goed gelukt was. :) Zeker eens namaken!

 8. Ziet er geweldig uit! Ik zoek nog een taart om voor de verjaardag van mijn vriend te maken, en dit is zeker een kanshebber denk ik :)

 9. Wat een prachtige taart en heerlijk kleurrijke foto’s! Heel erg ‘ a cup of life’. En een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd met je verjaardag :).

 10. Anja

  Suuuupergaaf! Ik ga m vanavond proberen! Morgen zijn we 1 jaar getrouwd, dus een mooie gelegenheid voor n FEESTtaart!

 11. Hey Shifra,

  De taart ziet er super uit! Ik vind de kleuren echt leuk.
  Ik geef zondag mijn verjaardagsfeestje voor de familie en we gaan hem ook proberen te maken, dus vingers gekruist!

  Groetjes,
  Stephanie

 12. Charlaine

  Ik heb hem gisteravond gemaakt en na een nachtje koelkast vanmiddag geproefd!
  Hij is inderdaad heel lekker! Juist ook door cake te maken ipv biscuit.
  Ik zou volgende keer denk ik de helft van het beslag gebruiken en zo een iets minder hoge cake maken. En misschien plakjes aardbei ertussen en/of erop. Of speculaasjes! Of chocolademouse met stukjes pure chocola.
  Ik kan hier echt te lang over nadenken haha.

  Ik kon helaas geen confetti meer vinden, dus ik heb discodip spikkels gehaald en van die minismarties en dat ziet er ook leuk uit!

 13. Inez

  Ohh wat ziet deze er feestelijk uit! Kan de taart met de confetti ook in de diepvries??

  • Shifra

   Ja! Het ligt eraan wat voor vulling je erin doet, maar deze vulling zou prima kunnen! Zet de taart afgesloten (taartdoos, plastic zak etc. ) in de vriezer en laat 24 uur van tevoren ontdooien in de koelkast met de verpakking zoals hij in de vriezer stond is. Door de condens kan de confetti nat worden, maar als je echt 24 uur wacht dan droogt dat vanzelf op. :-)

 14. Inez

  Wat voor cakemeel heb je gebruikt? Ik kom alleen maar mixen voor cake tegen…lijkt mij niet goed toch?

  • Shifra

   Echt cake-meel! Ik had geloof ik van Koopmans, net wat ik nog in de kast had staan. :)

 15. Inez

  Ik heb hem vandaag gemaakt én het is gelukt!! Hij is heerlijk!! Ik heb ook de confetti door het beslag gedaan, erg leuk resultaat!! Bedankt voor dit leuke recept! De taart staat volgende week te stralen op de eerste verjaardag van mijn zoontje!! ?

 16. mirjam

  Heel laat dit, dus ik hoop dat je het nog leest. Hoeveel confetti heb je gebruikt voor deze taart? Ik wil ‘m graag maken, maar ik weet niet hoeveel confetti ik nodig heb.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.