Corn Rookworst

Corn rookworst Tijdens oud & nieuw maakte ik deze Corn Rookworst als extra alternatief op de oliebollen en appelbeignets. En het was zo’n succes! Iedereen was zo verwonderd over het hapje (ik had niet verteld dat er een rookworst in zat, ghehe) dat ik het recept heel graag nog even wilde delen. Nu weet ik dat de goede voornemens weer zijn begonnen (bij mij ook!), maar dan doen we gewoon nog even alsof dit recept bij het oude jaar hoort, goed? En dan beginnen we morgen! Maak deze Corn Rookworst als tussendoortje of geef die saaie stamppot wat pit met deze Corn Rookworst! Het is lekker, het is makkelijk en als we er ééntje nemen, dan vallen die calorieën toch best mee?rookworst receptHa, dit ziet er Amerikaans uit hè? En dat is het dus ook! In Amerika wordt dit net als hotdogs veel op straat verkocht. Zij noemen het “Corn Dogs”. Het is een lekkere snack, die lang niet zo vet voelt als dat hij oogt. Tijdens Oud & Nieuw maakte ik halve Corn Rookworsten (zoals hierboven). Maar je kunt de rookworst ook in schijfjes snijden, zodat je een klein borrelhapje voor ‘s avonds bij de wijn krijgt. Nu is de rookworst van zichzelf natuurlijk al lekker, maar juist dat knapperige jasje van maïsmeel, maakt het wat specialer en lekkerder.
Corn rookworst blogpost (1) Corn Rookworst (8-10 stuks)
2 rookworsten
70 g bloem
70 g maïsmeel
2 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl peper
120-15o ml melk
1 ei
stokjes (ik gebruikte cakepop-stokjes)

Verhit frituurvet of olie op 180 graden. Meng in een kom bloem, maïsmeel, bakpoeder, zout en peper met elkaar. Voeg het ei toe en schenk in delen ook de melk erbij. Begin met 120 ml melk, als het mengsel te stug en dik blijft mag er nog wat melk bij. Roer dit goed door elkaar. Giet het mengsel in een lange grote pot (zoals een maatbeker), zodat het dippen straks makkelijker gaat. Snijd de rookworst in drie of vier delen en prik er een stokje in. Dip ze helemaal onder in de kan met het beslag en leg ze voorzichtig in de frituurpan* voor ongeveer 6 minuten of totdat ze bruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

*Het kan gebeuren dat de worst aan het mandje van de frituurpan blijft plakken. Laat sowieso altijd het mandje eerst zakken voordat je de worsten erin legt. Klem voorzichtig het stokje vast tussen een tang en laat de buitenkant van de worst de eerste 20 seconden even sealen voordat je hem loslaat in de frituurpan.
rookworst receptrookworst receptEr hoeft echt maar een dun laagje beslag om de worst te zitten, dus wees niet bang dat alles er af druipt of dat het beslag te dun is. Ik liet ze in beker staan en haalde ze pas uit de beker vlak voordat ik ze in de friteuse legde.

Corn rookworst blogpost (2)rookworst receptServeer lekker met mosterd of ketchup en zie hoe snel deze snacks verdwijnen bij je volgende gezellige gelegenheid. Echt, ze zijn goed! ;-)  Geniet ervan! Liefs, Shifra

Dit artikel schreef ik oorspronkelijk voor de HEMAblog! Lees hier welke artikelen ik nog meer voor hen schreef!

Comments

 1. Dit ziet er inderdaad uit alsof het eigenlijk echt niet mag, maar stiekem is dat natuurlijk alleen maar goed ;)

 2. Dat ziet er erg lekker uit en een leuk alternatief. Voordat ik het artikel las, dacht ik ‘Heh, zoiets zie je toch altijd op de kermis in al die Amerikaanse films?’.

 3. Ooooo wat lekker. Doet me een beetje denken aan een viandel, maar dan nog lekkerder door die rookworst. Gat op mijn lijstje van die MOET ik zeker maken. Bedankt voor het delen!

  • Shifra

   Ja, nu je het zegt! Viandel, daar lijkt het wel een beetje op ja. Maar dan is het ‘jasje’ nog net iets meer aanwezig. :)

 4. Marije

  Klinkt heel lekker! Dit ga ik even opslaan. Complimenten ook voor de duidelijke uitleg en tips tussendoor (in een maatbeker schenken, even ‘sealen’ etc. – was ik zelf niet opgekomen haha) en de leuke foto’s :)

 5. Ilse

  Nu weet ik ook wat corn dogs zijn, nog meer geleerd vandaag! En dit weekend maar eens maken en eens kijken wat mijn huisgenootjes ervan vinden! :)

  • Shifra

   Als je hier een vegan versie van zou willen: vervang de worstjes door vega worstjes (ik zag pas zelfs vega rookworst). Vervang de melk door sojamelk (of andere melk) en het ei door een eivervanger (no egg). De ei zorgt voor een lekkerdere textuur en smaak, maar het is ook een bindmiddel. Met een eivervanger moet dat ook prima te doen zijn denk ik! Succes!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.