Customize je deurmat met verf!

Customize je deurmat met verf! Ik heb deurmatten altijd ontzettend lelijk gevonden, maar het afgelopen jaar heb ik zoveel verschillende leuke ontwerpen in winkels gezien. Ik ben bijvoorbeeld heel erg fan van deze! Sinds mijn keuken aan de achtertuin (het dakterras) grenst wordt de vloer gigantisch snel vies en is een deurmat heel welkom. (Nu klinkt het alsof ik mijn achtertuin heb verhuisd, maar ik ben diegene die verhuisd is dus). Ik kreeg deze mat van mijn ouders en ik gaf hem een snelle make-over! Customize je deurmat met verf! Ik gebruikte een deurmat van IKEA (10,-!), verschillende kleuren verf, een template (download hier de mijne!) en een kwast! Print het template uit op dikker karton en knip de vlakken eruit. Je kunt ook het papier op karton leggen en het op karton zo uitknippen. deurmat verven, deurmat spuiten, diy blog, Om de deurmat te verven gebruikte ik buitenverf. Ik zie en hoor ook veel mensen latexverf (muurverf), spuitbusverf of textielverf gebruiken. Dit kan prima, maar het meest duurzame is buitenverf; zeker voor een buitenmat.  De kleur blijft daardoor het beste zitten op de mat, vervaagd minder snel en de kleuren komen zó mooi uit. Als je wat sneller wilt verven kun je ook spuitbusverf voor buiten gebruiken! Ik kan niet vertellen welke kleuren ik heb gebruikt, omdat ik heel wat buitenverf van mezelf en vrienden en familie door elkaar heb gemixt. Zo ontstonden er heel wat leuke kleurtjes! deurmat verven, deurmat spuiten, diy blog, deurmat verven, deurmat spuiten, diy blog, Ik legde de template op de mat, kleurde hem in (een beetje tamponerend) en verschoof deze keer op keer voor een nieuw paar vlakken. Ik wisselde elke keer keer van kleur, omdat ik niet precies had uitgedacht waar ik welke kleur wilde hebben. Ik heb de vlakken dus echt om en om ingekleurd. Het is belangrijk dat de template goed op zijn plek blijft zitten, dus ik plakte het vast met schilderstape.  Ik heb uiteindelijk twee lagen verf aangebracht om alle vezels evenveel kleur te geven.

Iets wat makkelijker is tijdens het verven, maar wel meer voorbereiding vraagt, is je template maken van plakfolie. Teken je template hierop uit en leg deze op de mat. Het is niet alleen handig dat dit vastplakt aan de mat, je kunt nu ook eerst de gele vakken inkleuren, dan de blauwe enz. Ik heb hier niet voor gekozen, omdat mijn plakfolie hier te klein voor was (zeker vergeleken met de mat) en ik het geduld niet had om zoveel vlakken uit te knippen. Customize je deurmat met verf! deurmat verven, deurmat spuiten, diy blog, deurmat verven, deurmat spuiten, diy blog, Alleen ik moet hém nog even leren pootjes vegen… (Of leren Twister te spelen!) X Shifra

Comments

 1. Wat een gaaf exemplaar! Heel leuk idee! Verliefd op je kleurtjes!!! Vraag me wel af als je hard je voeten veegt ofzo of je dan niet allemaal stukjes verf overal heb?

  • Shifra

   Zolang je goede verf gebruikt (niet de goedkope 2-3 euro verf) wat echt voor buiten bedoeld is, blijft het 100% goed zitten als het goed opgedroogd is. :)

  • Shifra

   Daar ben ik ook heel benieuwd naar! Ik kan er nu nog niet zoveel over zeggen, omdat ik hem nog maar een paar weken heb. Maar ik verwacht dat op den duur de kleuren wel wat vervagen, dit gebeurt helaas ook vaak is bij de geschilderde matten uit de winkel. Je hebt in ieder geval geen verfsporen van je schoenen in huis, omdat de verf ook geschikt is voor sneeuw en regen! :)

 2. Wat superleuk en vrolijk! Ik hou sowieso van die honingraat vorm/print dus dit is echt mijn ding. Toffe kleurtjes ook! Deurmatten zijn inderdaad meestal niet de mooiste. En whaha, wat een gewéldig model heb je weten te strikken voor je laatste foto. Dat maakt de deurmat alleen maar aantrekkelijker ;)! X

  • Shifra

   Ja, ik ben ook dól op de honingraat! Ik heb er nog veel te weinig mee gedaan. En ja, ik ben blij dat Charlie af en toe model wilt zijn!

  • Shifra

   Dankje! Het is een Cavalier King Charles Spaniël (ook wel een Pim Fortuyn-hondje genoemd!).

 3. Wat een gaaf idee zeg! Wat zitten jullie vol met ideeën, dat maakt alles alleen maar leuker in je huis! Zo een saaie mat hebben wij ook liggen haha

 4. Ik vind hem zó leuk zeg! Hij is ook heel erg vrolijk om te zien ;) En wat kijkt charie toch zo schattig in de laatste foto, zo lief!

  xxx

  • Shifra

   Dankje! Hij geeft het hoekje ook zoveel vrolijkheid! En jaaaa, Charlie kan soms veel te lief kijken! Hij krijgt veel te veel gedaan zo. Haha!

  • Shifra

   Ik kan er nog niet zo heel veel over zeggen helaas, want ik gebruik de mat nog maar een paar weken. Ik vermoed, net als bij gekochte gekleurde matten, dat de kleuren vervagen. De verf brokkelt er in ieder geval niet af en je krijgt ook geen verf-voetsporen in huis (ooh wel heel fijn!), want de verf is namelijk bedoeld om tegen sneeuw en water te kunnen!

 5. Ben even doorgeklikt naar dit blogje. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe de mat er nu uit ziet? Want ik vind het een leuk idee, maar we zijn een half jaar verder…..

  • Shifra

   Er is echt nog helemaal niets af. Ik had verwacht dat er inmiddels wat af gesleten was (bijv. door uitkloppen, verweer, stofzuigen enz.), maar nee. Sterker zelfs, ik heb vlak daarna hetzelfde gemaakt voor iemand anders met gewoon action verf (!). Die mat ligt ook binnen, maar alles zit er daar ook nog op. Blijkbaar pakken de haren de verf heel goed en houdt het het goed vast. :-) Echt een aanrader dus! (Een vriendin van mij kocht een geverfde mat in de winkel, en daar was na een half jaar de print er al vanaf. Het scheelt denk ik dat de verf echt tot diep in de mat en tussen de haren laten komen door te tamponeren. Bij een winkel wordt het erop gedrukt is en ligt de inkt/verf meer alleen aan de oppervlakte. Dat slijt sneller.)

 6. Wat tof, super leuk gedaan. Super ook dat het zo lang blijft zitten. Ik heb inderdaad ook wel eens een geverfde mat in de winkel gekocht en het was er meteen weer af.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.