De tekeningen van ons nieuwe huis

a-cup-of-life-6
Hi! Ik kan nog helemaal niet zoveel van ons nieuwe huis laten zien (we krijgen de sleutel pas over een paar weken). Heel gek, want we zijn al wel heel druk met de verbouwing! En dat is ZO leuk. Het voelt alsof ik de Sims speel in mijn eigen huis! Een muurtje daar, een raam daar of toch iets meer naar links? En dan te beseffen dat je dit in je eigen toekomstige huis doet, heel gek! Vlak voordat we op vakantie gingen moesten we alle tekeningen inleveren en ik deel ze vandaag met je om een beetje een idee te geven van het huis! (En dat alles natuurlijk in vrolijke Sims-kleurtjes.)

a-cup-of-life

Dit is de huidige begane grond van het huis. We zochten in eerste instantie naar een huis met een grote leefkeuken en een niet al te kleine woonkamer/eetkamer. We willen heel graag (nog) meer in de keuken leven, koffie drinken, lunchen met vriendinnen, borrelen, ontbijten, snelle dineetjes enz. En ik droom van een grote keuken met een echt fornuis. Dan is dit dus niet het huis wat als eerste opvalt, want de keuken is klein in verhouding tot het huis. Maar we zagen wel veel mogelijkheden om dit tot ons verliefde-droom-huis te maken!a-cup-of-life-2

Dus we zijn aan het tekenen geslagen (en overleggen met aannemers) en dit is hoe we het graag zouden zien na de verbouwing.

Deze dingen zouden we graag willen veranderen:
– de garage uitbouwen naar de voorkant van het huis
– de muur van de woonkamer van de garage doorbreken en daar een woonkamer van maken
– verplaatsingen van de keuken naar de andere kant van het huis
– nieuwe keukenramen in de (oude) garage
– openslaande deuren van de woonkamer naar de tuin
– nieuwe ramen in de muur naar de tuin (die passen bij de openslaande deuren)
– nieuwe keuken (met fornuis!! AAH.)
– een keukeneiland of bar in de keuken (eigenlijk al bijna zeker dat het een bar wordt, maar ik houd de optie nog even open)
– van de woonkamer naar de eetkamer komt een grote boog als afscheidinga-cup-of-life-1

a-cup-of-life-3Nog even in 3D!

Omdat een huis kopen veel (veel, véél) geld kost en ook alles wat daar al bij komt kijken, heb ik geen idee wat er allemaal over blijft van onze plannen. De verbouwing gaat sowieso door (de datum van de aannemer staat al vast! Hij werkt er 3 weken aan, en daarna gaan wij zelf verder aan de slag), maar er zullen best wel wat dingen goedkoper en makkelijker moeten dan wat we hadden gedroomd. Ik ben benieuwd met wat voor huis we uiteindelijk eindigen en hoeveel het nog klopt met deze plannen! Ik kijk nu nog wel eens tussen mijn inspiratiepost van mijn huidige huis; het is leuk om te zien wat er allemaal wel en niet van terecht is gekomen.

Oh en mocht je je het afvragen: dit zijn natuurlijk niet de tekeningen die naar de gemeente zijn gegaan. Dit zijn gewoon mijn lekkere Sims-tekeningen waarin ik lekker kan dromen. (Vergunning-tekeningen zijn saaaaaai).

Met het vergroten van onze woonkamer en keuken hopen we dat het een uitnodigende, casual en gezellige plek wordt om met veel vrienden en familie te zijn. Dat is een groot doel van ons, meer een plek te maken van ons huis waar iedereen makkelijk even naar binnenloopt en zich thuis voelt.

Zodra ik de sleutel krijg van ons huis, maar ik een video-tour! X Shifra

Comments

 1. Dat ziet er al super uit! Ik ben heel benieuwd naar alle foto’s van jullie huis die vast binnenkort wel zullen volgen :)

 2. Wat leuk om te zien! Ik krijg helemaal zin om mijn -nog niet bestaande- huis te verbouwen. Waarschijnlijk enorm veel werk om alles te realiseren, maar jullie gaan er vast iets moois van maken!

 3. yvon

  Leuk he, om zo al je fantasieën de vrije loop te kunnen geven………………..;-D
  En ja, er komt zo een tijd dat het volledig allemaal naar jullie zin zal zijn.

  Veel succes met al jullie plannen.

 4. Wauw! Wat een verbouwing ga je dan tegemoet! Het klinkt alleemaal wel alsof het dan een mega mooi (en groot!) huis gaat worden! Wij zijn zelf een jaar geleden verhuisd en hebben toen een muur doorgebroken en een nieuwe keuken, met vrijstaand fornuis, geplaatst. En ik vond het inderdaad ook zooo duur echt bizar!

  Ik vroeg me wel af, wij hebben nu ook een garage en zouden echt neit zonder kunnen. Heb je dan nog wel iets van een schuurtje of zo? Of denk je dat je dat niet gaat missen als je de garage verbouwd tot woonkamer? :)

  • Shifra

   AAAH, vrijstaand fornuis! Wat heerlijk! Van welk merk heb jij hem gekocht? (dat ben ik nog een beetje aan het uitzoeken..) En we hebben inderdaad nog een schuur in de tuin! Onze auto hoeft niet per se in de garage, maar voor andere dingen zal ik hem wel een beetje missen hoor. :( De andere optie was namelijk dat we er een bijkeuken van maakte, en dat had ik ook wel heel lekker gevonden (met wasmachine, vriezer, voorraad enz.). Maar al met al met heb ik liever een grote keuken en vinden we voor de andere dingen wel een andere plek. Maar ik snap heel goed dat je niet zonder je garage kan! ;-)

 5. Jullie hebben je creativiteit weer goed de vrije loop laten gaan, ik ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat lopen! Spannend ook met vergunningen hè? Zeker met garage-naar-woonruimte zijn gemeentes vaak behoorlijk kritisch heb ik het idee. Geniet van de verbouwingstijd, lekker wegdromen bij hoe mooi het wordt! Sinds mijn ouders een dik half jaar verbouwden toen ik 11 was, heb ik nog al tijd een zwak voor de geur van aftimmerhout. Ik vond het geweldig.

  • Shifra

   Oh ja, ik vind het zo spannend! Maar toen ik thuis kwam zag ik gisteren een brief van de gemeente, met heel veel regels en andere dingen over onze vergunning. En volgens mij is het er nu bijna doorheen (het hangt nog heel even af van het doorbreken van de muur, het belangrijkste dus eigenlijk. Ha.) En ja, überhaupt de geur van hout. HEERLIJK. Het mag in een geurkaars van mij. ;-)

 6. Whoaahh, zo gaaf! Wat tof dat je heel die garage eruit haalt en een supergrote keuken gaat bouwen. Heel tof. Ben benieuwd naar alle updates hierover!

  • Shifra

   Thanks! En haha! Op kamers kun je wel weer lekker je eigen stijl ontdekken en meer risico’s nemen (zonder daar een heel huis naar in te richten en na een jaar het zat te zijn). :)

 7. Uit ervaring: de keuken ver weg van de voordeur is onhandig, zeker als het een leefkeuken is. Ik heb dat ook en hoor soms de bel niet eens omdat ik vrijwel altijd “achter” ben. En je moet altijd door je zitkamer heen om in de keuken aan de fijne, gezellige tafel te gaan zitten met je gasten, vrienden, kids etc. Ik zou de keuken aan de voorkant zetten, is ook meteen gezellig binnen komen :-).

 8. Spannend! Mijn moeder gaat ook verbouwen. Jawel: de keuken. En ik heb die bouwtekeningen gezien, maar ik snap ze nog steeds niet helemaal. Zij krijgen een kookeiland, zo tof! Ik ben benieuwd hoe het eruit komt te zien!

 9. Oh dit ziet er al zo gaaf uit! Super leuk om mee bezig te zijn! Een grote keuken mét groot fornuis was ook een wens van ons en in ons nieuwe huis staat ie er! Het fornuis is van Smeg (super mooi, maar nog geen idee of het fijn is want staat nog in het plastic😉). Ik ben heel benieuwd wat het uiteindelijke plan gaat worden!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.