DIY bagage label

snapshots oktober #3 (26)Ik heb nooit bagage labels met mijn adres aan mijn koffer gehad. Tótdat ik dit jaar de koffers van mijn ouders leende en ik met hun naamkaartje aan mijn koffer naar Amerika reisde. En dat bleek eigenlijk heel handig te zijn! Mijn bagage was duidelijk te herkennen en het heeft een adres, mocht het ooit kwijt raken. Dus bij thuiskomst besloot ik gelijk eigen labels te maken. En ondanks dat er genoeg labels te koop zijn, is het natuurlijk altijd leuker om ze zelf te maken! 

A-Cup-of-Life-HEMA-bagage-labels-7Je moet even oefenen om met leer te werken, maar als je het eenmaal een keer hebt gedaan is het simpel en ZO leuk!

Je hebt nodig:

– een stuk leer
– liniaal
– x-acto snijmes
– snijmat
– ponstang/gaatjestang
– stempelset (slagletters)*
– suède veters

*Zorg ervoor dat je een goede stempelset hebt. Ik heb er meerdere gebruikt en sommige merken hebben de letters niet netjes recht op de stempel zitten, waardoor het vrijwel onmogelijk is om recht te stempelen. Heel frustrerend. Gebruik een stempelset zonder smeer, anders krijg je het smeer ook op je leer.A-Cup-of-Life-HEMA-bagage-labels-9Gebruik de x-acto snijmes om uit het leer een mooie vorm te snijden.A-Cup-of-Life-HEMA-bagage-labels-11Pons met de gaatjestang een gat aan het einde van het leer, groot genoeg zodat de suède veter er straks twee keer doorheen kan.A-Cup-of-Life-HEMA-bagage-labels-13(Zodra ik de kans krijg om mijn nieuwe hond-plakbandrolhouder te laten zien, pak ik hem hoor! Haha.)
Plakband is nu heel handig, want daarmee kun je een rechte lijn af beelden op het leer als hulp om de letters straks recht te stempelen. Leg het leer op een stuk hout (zoals ik deed) of op een andere harde ondergrond (waarop gewerkt mag worden). Stempel** de tekst letters voor letter in het leer.

**Als je nog nooit letters in leer hebt gestempeld, raad ik je echt aan even te oefenen. Je moet (ik moest!) er even aan wennen hoe je moet slaan op een letter en hoe je ze mooi recht krijgt. Sla een paar keer hard genoeg op je letter, zodat je zeker weet dat de letter in het leer gedrukt blijft en niet na een tijdje weer om hoog komt. Sommige mensen maken het leer nog nat voordat ze gaan stempelen, dit zorgt er ook voor dat de letter langer gedrukt blijf staan in het leer.A-Cup-of-Life-HEMA-bagage-labels-20Knip een stuk veter af, trek door het gaatje heen en knoop vast.A-Cup-of-Life-HEMA-bagage-labels-16A-Cup-of-Life-HEMA-bagage-labels-19Ik vond dit een heel leuk project om te maken. Het is zo simpel, je hoeft alleen maar een mooi stuk leer uit te zoeken en daar je informatie op te stempelen. (Oh enne.. mocht je het je afvragen, de adressen op de labels bestaan niet echt hoor!) Liefs, Shifra

Dit artikel schreef ik voor de HEMAblog! Bekijk hier welke artikelen ik én andere-bijna-net-zo-leuke-bloggers nog meer voor hen schrijven! 

Comments

 1. Wooo wat is dit mooi! Lijkt me alleen best ingewikkeld om met leer te werken, maar zoals je al schrijft baart oefening natuurlijk kunst ;-).

 2. Oh wow, wat awesome! Ik ben nu net bezig met het plannen van een vakantie, dus zo’n DIY komt als geroepen. Veel leuker dan zo’n ‘standaard’ labeltje waar je met een papiertje met je gegevens instopt. Een feestje om naar te kijken :).

 3. Hilde

  super tof!
  Maar eigenlijk wilde ik je vooral waarschuwen dat je nu je adres, vast per ongeluk, online hebt staan.

 4. Wat een super leuk idee! Volgens mij heeft mij vriend ook nog een leertang ergens liggen. Ik ga het ook eens proberen. Vind het idee ook wel tof als visitekaartje overigens maar ja dat word dan weer zo duur :p

 5. Wauw wat een leuk en origineel idee! en ik wilde ook even zeggen dat ik je hond plakbandhouder echt fantastisch leuk vind!

 6. H*

  Wat een schoonheden. Ik heb wel altijd geleerd dat je adres niet te zichtbaar moet zijn op je koffer, omdat er schurkachtige types op luchthavens kunnen rondhangen die linea recta naar jouw leegstaande huisje rijden om het leeg te halen tijdens jouw vakantie. vandaar die inschuiflabels met een klepje erop. Ik onthoud het idee in elk geval voor cadeaulabels!

  • Shifra

   Ja, en dat is ook zo! It crosses my mind. Maar als je het eng vindt (of er past niemand op je huis) dan zijn er meerdere opties, waardoor dit nog steeds heel handig is!
   – Je kunt je label aan de binnenkant van je tas doen (vaak doen luchtmaatschappijen hem open, als ze een verdwaalde tas vinden, en leggen ze er briefje in dat ze hem hebben open gemaakt).
   – Je doet hem aan de buitenkant (ik heb er gisteren voor het eerst mee gereisd) maar maak ik hem zo vast dat ik de tekst aan de binnenkant heb. En omdat het leer is, blijft het dus zo, tenzij je hem vast pakt en draait. Daarnaast, is het echt niet te lezen van een afstand. Je moet echt het kaartje vast pakken of een met een camera van een afstand inzoomen (en misschien gebeurt dat wel?), omdat het gedrukt is in leer.
   – Of je zet alleen je naam + 06 nummer erop! Huis telefoonnummer is te herleiden tot je adres, maar 06 niet.

 7. Echt, héél leuk! Maar zoals iemand anders ook al zei: ja adres staat nu online (ik hoop stiekem dat je gewoon een adres hebt verzonnen ;p)!?

 8. yvonne

  Superleuk!!!

  Een tip: zet het adres van het hotel erop als je op vakantie gaat. Dan weet je zeker dat de koffer bij het hotel wordt afgeleverd en niet weer terug in Holland terwijl jij op vakantie bent. ;-)

  • Shifra

   Oh wauw, dat is ook een hele goeie inderdaad! Ik heb ook wel eens gehoord, dat alleen je naam + 06-nummer heel handig is. Dan bellen ze je gewoon en hoef je adres er niet op te staan (stel dat je dit eng vindt).

 9. Arjanne

  Wat een leuk idee zeg! Helaas heb ik al die spullen niet in huis, maar ik ga er toch eens naar kijken!

  Oh en ik vind je koffer zoooo leuk! ?

  • Shifra

   Dankjewel!! Het was heel grappig, maar toen ik naar Amerika reisde keken de stewardessen (die bij de uitgang van het vliegtuig stonden) mijn koffer echt na en zeiden tegen elkaar dat ze hem zo mooi vonden. (Hans zag en hoorde dit omdat hij achter mij liep!)

 10. Yvon

  Zeer leuk idee, omdat met leer te doen, bij ons hangt er altijd wel een label aan, maar ik ga dat eens veranderen met dit soort labels………….;-D

 11. LindaM

  Nu is alleen mijn grote vraag nog waar je dat mooie stuk leer gekocht hebt. Ben al een tijdje op zoek naar zoiets!

 12. Manon

  Superleuk, Shifra! Dit wil ik zeker eens doen. Dat hele letters in leer stempelen is te tof om geen projectjes mee te doen!

 13. Superleuk! Alleen ik lees het net te laat, ik heb gisteren oersaaie labels bij Hema gehaald. Waar heb jij trouwens je letterset vandaan? :)

 14. Zo mega gaaf. Moet dat maar eens proberen. Ik reis namelijk veel een dit maakt mijn backpack wel erg persoonlijk. Ik zou echter niet mijn adres doen. Er zijn echt mensen die op airports labels na gaan om na te gaan waar ze kunnen inbreken. En afhankelijk van de vlucht of het seizoen, kan de persoon wel inschatten of je een weekend weg bent of langer.

  Zelf kan ik best lang onderweg zijn. Ik houd het daarom op naam, land, telefoonnummer en e-mail adres. Dan kunnen ze me snel bereiken. Ik heb er niets aan als mijn backpacknaar huis wordt gestuurd en ik nog 2 maanden moet reizen ?

 15. Sabrina

  Ik heb al een hele poos slagletters in huis maar ik kan nergens mooi leer kopen. Heb je misschien een tip waar dit te koop is?

 16. Rachel

  Gave blog! Ga het zeker een x doen.. (:
  Waar heb je je koffer vandaan? Mijne is net stuk.. dus hard op zoek naar een nieuwe ;)

 17. Femke

  Super gaaf en mooie foto’s!
  Vraagje: welke slagletters heb jij gekocht? En waar? Of waar kan ik de juiste vinden?
  Ik wil graag eigen leren armbandjes maken met slagletters!
  En waar kun je die mooie leren velletjes kopen?

  Liefs!

 18. Jose

  Hey, ik weet niet of je t bewust doet, maar in vlogs enzo ben je altijd heel zuinig met je adres, en hier staat dat van jou, en ik gok ook je ouders gewoon openbaar op je blog.

  T is geen kritiek.

 19. Juliët

  Die koffer heb ik ook, tof is ‘ie hè? En zo’n label eraan wil ik ook wel. :-)

 20. Super leuk idee. Ik heb nu slagletters, dus nu maar eens leer aanschaffen. Wel balen dat je bij de eerste label een letter bent vergeten in The Netherlands. Ben je zo lang bezig geweest! Zou mij ook kunnen gebeuren als ik enthousiast aan de slag ga.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.