DIY gender reveal pull string piñata

a cup of life pinata maken-2Ik ben enthousiast dat ik vandaag de diy kan delen van onze gender reveal piñata! Ik maakte de middag van tevoren (!) een pull string piñata; een piñata waar je aan trekt in plaats van eentje die je kapot slaat. Niet alleen heel leuk voor een gender reveal, maar ook om te vullen met snoep voor een (kinder)feestje. Het is totaal niet aan te raden om de middag van tevoren hieraan te beginnen, maar ik was zo blij dat ik hem zelf had gemaakt! Geen standaard  blauw-roze piñata, maar een gróte, gouden piñata. 25th birthday a cup of life (14)25th birthday a cup of life (13) 25th birthday a cup of life (15)Ik wilde een piñata die je achteraf nog kon vullen (een vriendin vulde hem) en ééntje waar je aan kon trekken (i.p.v kapot slaan). Ik was heel  bang dat als je de pinata zou vullen met blauw of roze confetti een van deze dingen zou gebeuren: 1. Er zouden een paar kleine confetti-stukjes tussenuit vallen. 2. Ik zou de kleur aan de buitenkant erdoorheen zien.  Maar daar heb ik een oplossing voor bedacht!

Ik haalde inspiratie voor de buitenkant van de piñata van deze diy!

a cup of life pinata maken (1)Benodigdheden

– tang (waarmee je ijzerdraad kan doorknippen)
– gouden rondjes van vloeipapier (je kunt ze kopen of zelf maken)
– grote papieren lantaarn (ik kocht deze!)
– plakband
– schaar
– karton
– papier
– lint
– blauwe/roze vulling (ik heb zelf confetti geknipt van roze/blauw papier)a cup of life pinata makenStap 1.
Zet de papieren ballon in elkaar en knip het ijzerdraad door bij het grootste gat. Dit wordt later de onderkant.
Vouw het terug en maak hem vast aan de haakjes aan de zijkant. Zo blijft de ballon sterk en is het gat open.

a cup of life pinata maken (1)Stap 2. 
Knip een rondje van papier dat het gat overlapt (mijne was 15 cm) en een rondje van karton (8 cm) dat door het gat heen past. Maak vier (!) gaatjes in het karton en in het papier. Ik heb dit snel met een boormachine gedaan, maar het kan ook met een schaar of dikke naald.
a cup of life pinata maken (2)Stap 3. 
Knip het witte papiertje rondom in, zodat het ‘vleugeltjes’ krijgt en flexibel wordt.

a cup of life pinata maken 1Stap 4. 
Trek 4 lange lintjes door de gaatjes heen.
a cup of life pinata maken (3)Stap 5. 
Plak het geheel, met het karton aan de binnenkant, aan de onderkant van de lampion vast. (waar je eerder het ijzerdraad doorknipte)
Ik heb dit gewoon met heel veel plakband gedaan. Let erop dat je het niet té stevig vast maakt, anders moet je straks heel hard trekken of de hele lampion kapot trekken.
a cup of life pinata maken (4)Stap 6. 
Plak nu rondje voor rondje overlappend over elkaar op de lampion. Maak ze aan één kant (elke keer dezelfde kant) vast met een plakbandje, zodat de andere kant leuk los gaat hangen.
a cup of life pinata maken (5)En já, dit is heel veel werk. Doe het lekker een avondje voor de televisie, zodat ook het 40e gouden rondje nog leuk is om op te plakken. :’) Het kostte mij 2 uur hard doorwerken. a cup of life pinata maken (7)Stap 7. 
Maak aan de bovenkant van de pinata een lintje vast. Door het gat aan de bovenkant kan je (of iemand anders) de roze of blauwe confetti gooien.  En daarna kun je hem nog afplakken met gouden rondjes, zodat je er aan de bovenkant niet in kan kijken. 25th birthday a cup of life (12)En als de lantaarn dan gevuld is, is het officieel een piñata! Ik heb zelf de blauwe en roze vulling geknipt (in rondjes, vierkantjes en slingers) en de hele kleine confetti (perforator-grootte), achterwege gelaten. Just to be sure.

(p.s Gender reveal foto’s zijn gemaakt door Rianca!)

Comments

 1. Ik vind dit zo’n leuk idee! Wat moet het spannend zijn geweest om aan dat touwtje te trekken. Hier nu zwanger van de tweede (en tevens laatste), maar ik zal deze zeker onthouden voor vriendinnen of een verjaardag!

 2. Ik vond het zo leuk om te zien hoe jullie gender reveal ging op video en vind het idee met een piñata zo’n leuk idee! Dit ziet er eigenlijk vet easy uit om te maken, maar er zitten dus nog wel flink wat manuren in. Pfoe! Ik heb ook reveals gezien met een zwarte ballon, dat vond ik ook echt een tof idee en lijkt iets minder arbeidsintensief. Ik ga dit soort ideetjes sowieso onthouden voor als het ooit weer eens zo ver mag zijn, want dan ga ik echt helemaal hysterisch all the way.

 3. Ilse

  Een heel tof idee! Die ga ik onthouden voor als ik (hopelijk) ooit zo’n feestje ga geven!

 4. Belinda

  Hij is echt tof geworden. Echt iets voor jou om dit dan helemaal zelf te maken, gaaf hoor! :)
  En je kunt hem hergebruiken denk ik? ;-)

  • Shifra

   Ja! Dat zou kunnen, maar dan moet je hem wel een beetje retouchen. Je plakt de rondjes namelijk voor een deel ook over de sluiting heen waar je aan trekt.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.