DIY HANDGESTEMPELDE MUUR

zelf stempels maken, stempels van foam, handstempelenIk houd van statement walls; ze geven zo makkelijk een enorme boost aan je kamer! In plaats van je hele kamer te renoveren of enkel een ander kleurtje aan de muur, kun je er ook voor kiezen de muur te restylen tot een statement wall. Het geeft je woonkamer weer een hele andere sfeer en het maakt je kamer veel persoonlijker! Ik besloot daarom mijn blauwe muur te bestempelen met zwarte verf. Mijn woonkamer ziet er meteen heel anders uit en het mooiste: het was ontzettend goedkoop en koste maar een middagje werk!zelf stempels maken, stempels van foam, handstempelenzelf stempels maken, stempels van foam, handstempelenzelf stempels maken, stempels van foam, handstempelenBenodigdheden: foam, karton ter ondersteuning, superlijm, schaar, penseelkwast, zwarte verf (ik gebruikte acrylverf), schilderstape en voor mijn patroon: draad.
1. Teken een patroon op foam (ik maakte meerdere patronen) en knip dit uit.  2. Plak met superlijm (ik gebruikte alleslijm) de foampatronen vast aan karton. Laat niet teveel kartonruimte om de stempel, dit is straks alleen maar lastig met stempelen. 3. Bedenk waar je je patroon wilt afdrukken en plak stukjes schilderstape op die plekken. Nu mag je nog fouten maken ;-) (Voor mijn patroon heb ik drie lange touwen tegen de muur geplakt, als slingers, zodat ik precies wist waar ik moest stempelen.) En dan kan het stempelen beginnen! 4. Als je net als ik op een muur met structuur hebt gestempeld, is het patroon niet helemaal gevuld met verf. Om het patroon wat dichter te maken en een minder gestempelde uitstraling te geven, heb ik met een kwast bijgestipt.zelf stempels maken, stempels van foam, handstempelenHandgestempelde muurHet is een ontzettend leuk karweitje, omdat het helemaal niet zoveel tijd in beslag neemt. Je hoeft niets af te plakken, enkel te stempelen en in een middagje geef je zo je woonkamer een hele andere look. Houd er rekening mee dat stempelen wel wat imperfecties geeft, maar dat maakt het ook weer heel persoonlijk! Veel plezier met stempelen (het is zoooo leuk!), xx! Shifra

Comments

 1. Pauline

  Wow, Shifra het is echt mooi geworden!. Nu ik het totaalplaatje zie ben ik om.
  Marinus heeft vlug alle verf verstopt…..

 2. Toen ik gister een foto zag via twitter en jouw tweets over dat je twijfelde of het wel goed zou gaan was ik ook een beetje pessimistisch geworden. Maar joh, dit is echt superleuk! :)

  • Shifra

   Ik weet ook niet altijd van tevoren of het wel écht iets gaat worden.. (in mijn hoofd is het áltijd mooi;-)) En Hans was ook al een beetje pessimistisch… Maar net als jij, vindt Hans het nu ook super leuk!

 3. Ik vind het echt zo knap hoe je dit soort dingen bedenkt! De eerste en laatste foto kunnen wat mij betreft zo in een woonmagazine. Gaaf!

 4. Emma

  Wat ben je toch ongelooflijk creatief! Heel inspiratievol, wauw wat een leuke diy :)
  (ik begin af en toe subtiel al over jouw site en diy’s tegenover mijn vriend, over een paar maand een huisje samen dus hopelijk is hij dan overtuigd haha!)

  Moeten jullie trouwens de muren weer ‘neutraal’ maken voor jullie uit dit appartement verhuizen of niet? Als ik de volgende huurder zou zijn zou ik de muren zo laten haha!

  • Shifra

   Haha! Hans is ook nooit fan van mijn DIY’s hoor, totdat het af is. Dan ziet hij ook wel het mooie er van in. Misschien straks stiekem in het nieuwe huisje gewoon geheel overtuigd dat het mooi is, gewoon dóen?;-)

   Oh en ha! Leuk dat je het vraagt. De nieuwe bewoner (een man) vindt onze stijl zo leuk, dat hij alles overkoopt. En alles ook zo wilt houden. Inclusief deze muur, de driehoekenmuur, de gele stoelen, álles. Ha! Heel erg veel geluk hebben we daarmee!

 5. Ik vind het heel leuk staan. Probleem met mij en dit soort dingen is dat ik het snel beu ben. Ik moet dan toch maar aan de slag met papier en maskingtape ofzo haha.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.