DIY HANGPLANTEN

diy hangplanten, toilet inspiratie, planten verpottenOke oke.. eerlijk toegegeven: ik ben een beetje late to the game als het om hangende planten gaat. Maar ik vind de trend al vanaf het begin af aan leuk!  Ik kon tot dusver alleen niets vinden en bedenken wat echt ook bij mij past. En dan stel ik mezelf ook nog eens de uitdaging  iets originelers te vinden dan de veelgebruikte (leuke) touwen (waarin de plant dan hangt). Totdat ik deze foto een paar maanden geleden op Etsy voorbij zag komen! “Dát is het!” Maar yikes, de prijs is het dus écht niet. Vanaf dat moment probeerde ik het uit mijn hoofd te zetten. Dat ging niet, kan ik je vertellen. En dus ben ik zelf aan de slag gegaan! Easy-peasy en zó’n leuk projectje!

diy hangplanten, toilet inspiratie, planten verpottenBenodigdheden: bakje (ik gebruik deze van de ikea, eigenlijk bedoeld voor bestek.), een plantje (ik gebruikt Rhipsalis plantjes), dik touw, haakschroef/oogschroef (één per plantje) en wat grond voor het ompotten.

diy hangplanten, toilet inspiratie, planten verpotten1. Trek het touw door het gat van het bakje en haal de oogschroef door het koord. Als je een haakschroef hebt kun je dit overslaan. 2. Maak nu een dubbele knoop aan het uiteinde van het touw en trek dit goed strak. diy hangplanten, toilet inspiratie, planten verpotten3, 4 & 5. Haal de plant uit het plastic potje, stop een bodempje grond in het nieuwe bakje en stop de plant erin. Gooi er nog wat grond bij en druk dit voorzichtig aan. diy hangplanten, toilet inspiratie, planten verpotten6. Boor een gat in de muur en schroef vervolgens de haak in de muur. Als je net als ik een schroefoog hebt gebruikt zit het plantje er al aan vast. Draai het plantje voorzichtig (horizontaal, dus niet op z’n kop) mee terwijl je de schroef in de muur draait. En klaar! Is het zo makkelijk? Ja, het is echt zó makkelijk!

Je zou de haakschroeven/oogschroeven ook kunnen vervangen door spijkers of (houten) kapstokknoppen. Dat geeft weer een heel ander effect! Of het touw vervangen door een leren bandje of een kettinkje. :)
DSC_1601 - 2014-06-16 at 22-59-10Ik ben echt ZO enthousiast over dit project! Mijn plantjes hangen aan de zijmuur van mijn toilet en ze fleuren letterlijk het gehele toilet op. Het voelt zo lekker fris, natuurlijk en alsof er plotseling heel veel zuurstof in mijn kleine toilet is. Haha! De rest van mijn toilet is heel wit, dus het groene van de plantjes knalt er mooi uit. Ik ben er echt heel blij mee. Zo blij, dat ik soms zelfs wat langer genietend op het toilet blijf zitten. Liefs, Shifra

Comments

  • Shifra

   Ja hoor, sommige plantjes kunnen dat prima :) Je moet ze er even op uitzoeken. Maar Rhipsalis is een goede bijv. Staat erom bekend in de meest barre omstandigheden te kunnen overleven.

  • Shifra

   Ja, echt heel veel! Maar ze zijn eigenlijk allemaal bedoelt voor in de keuken, dus daar moet je kijken :) Deze waren bijvoorbeeld bedoeld voor bestek!

 1. Wauw, ten eerste wat een prachtige foto’s! (zoals altijd)! En wat een leuk/goedkoop idee, echt ontzettend leuk.

 2. Hangt er leuk bij ;) Ik ben de hangplantjes ook al regelmatig tegengekomen op pinterest etc, maar heb me er nog niet aan gewaagd. Planten gaan namelijk standaard dood bij mij :D

 3. Mara

  Wat een tof idee zo! Ik vind hangplantjes ook altijd heel tof, maar het is lastig de juiste te vinden.
  Ik ga dit zeker onthouden, ik ga binnenkort namelijk op kamers. De Bommelerwaard verruil ik voor Deventer!

 4. Marije

  Suuuper tof! Dit komt op mijn to-dolist :D En wat een mooie foto’s weer Shifra!

 5. Oh ik heb hier al zo vaak naar zitten kijken. Zag het op Pinterest en vind het zo leuk! Het resultaat mag er zeker wezen!

 6. Super leuk ziet dat eruit! En je hebt dus geen daglicht in je wc? Of wel wat, via een raampje boven je deur ofzo? Als ze blijven leven ga ik het ook doen :) Hou ons op de hoogte…

  • Shifra

   Nee, ik heb helaas geen daglicht.:( Maar ik ben om die reden op zoek gegaan naar plantjes die dit goed kunnen verdragen. De Rhipsalis (mijn plantjes dus) staan er om bekend onder barre omstandigheden te kunnen overleven. Later heb ik het nog bij een bloemiste gecheckt en die zei dat het eigenlijk wel zou moeten lukken. Als ik af en toe de toiletdeur maar even op laat staan.. Haha! Mijn gang (die uitkomt op het toilet) heeft wel veel licht namelijk. Tot nu toe gaat het goed!

 7. Wooaaah, dit ziet er zó verschrikkelijk mooi uit!
  Het model van de bloempot/bakje is echt heel erg gaaf, maar de foto’s zijn vooral ook echt héél erg mooi. Het groen vormt zo’n prachtig contrast met de witte achtergrond en de lichtinval is ook gewoon perfect! Heel tof!

  Liefs.

 8. Ama

  Wat tof. Ik wilde deze ook gaan maken maar kan de bakjes niet meer vinden bij de Ikea. Weet jij toevallig hoe ze heten?

  • Shifra

   Oh ik zie dat het linkje het niet meer doet. :( Ik zie ze ook niet meer op de site staan, ze stonden hier tussen altijd http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/categories/departments/kitchen/20677/.

   Ik zag ze nog wel in de IKEA staan, waarschijnlijk restmateriaal. Ik denk het uit de collectie gaat, dus ik zou er snel heen gaan! :) Het is officieel bedoelt voor bestek, dus het ligt altijd boven (en ook beneden geloof ik) bij de pollepels e.d Succes! Ik hoop dat je er nog een paar scoort!

 9. Laurien

  Super leuk idee! Wil heel graag een paar van die bakjes kopen maar volgens mij is het uit het assortiment bij de IKEA:((

 10. Wat een super leuke DIY! Eigenlijk wilde ik deze schaamteloos van je na-apen voor in mijn nieuwe huis, maar helaas pindakaas worden de bakjes niet meer verkocht in de Ikea :(

 11. Peggy de Cocq

  Shifra! Ik ben echt intens verdrietig! Al hele lange tijd zwijmel ik bij deze mooie post van jou en de hele tijd dacht ik ‘Zodra ik uit huis ga, ga ik dit ook doen!’. En nu is het dit jaar zo ver en nu zijn ze uit het assortiment! :(

  Ik heb zelfs al meerdere wanhopige oproepjes op marktplaats en Ikea facebook gedaan, maar helaas.

  Heb jij al een vervanger gevonden toevallig?

  • admin

   Neeeeeee, ik weet het. :( Ik vind het ook heel stom! Ik heb het al van meerdere mensen gehoord. Ik heb nog geen (goedkope) vervanger gevonden, maar ik houd mijn ogen open en als ik hem tegen kom, vertel ik het meteen! Stom. (Succes met je verhuizing! Hopelijk voel je je snel thuis op je nieuwe plekje!)

   • Peggy de Cocq

    Ik ben ook druk aan het zoeken! Als ik een alternatief vind laat ik het weten! Of we moeten met z’n allen Ikea bericht gaan doen! Haha.

    Dank je wel!

 12. Michelle

  Super idee!. Waar haal je het mooie dikke touw vandaan? Ik kan alleen heel erg duur dik sisal touw vinden.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.