Ice cream paaseieren

Paaseieren beschilderen Er is niets leukers dan paaseieren versieren. Behalve dan het opeten van de eieren en het zoeken naar de eieren. Ooit wel eens paaseieren verstopt met of voor mij? You don’t wanna. Ik ben fanatiek en ik neem het spel heel erg serieus. Dit jaar doe ik zelfs met Hans een wedstrijdje! Als ik ooit veel geld heb dan koop ik een huis met een grote tuin om jullie uit te kunnen nodigen om paaseieren te komen zoeken. (I’m serious) Maar ik was gisteren aan het dromen over paaseieren versieren. En hoe ik ze dit jaar origineel zou kunnen maken. Ik dacht eerst aan een zomereditie met palmbomen en ananassen. En toen kwam ik bij ijsjes! Diezelfde middag kwam in de winkel eierdopjes tegen in de vorm van een ijscoupe. Pérfect! Step up your game en maak ice cream paaseieren!

Paaseieren beschilderen 3Benodigdheden
(witte) eieren*
verf
kwasten
eierdopjes (ik kocht ze in Xenos)
sharpies/viltstiften (optioneel, ik heb ze uiteindelijk niet gebruikt! Ha. Maar ze zijn leuk voor ‘vanille ijs’ met sprinkles! Mijn favoriete ijs. Nu ik er over nadenk, dit ei komt er nog)
fluffy bolletjes (Iemand een idee hoe je ze noemt? Ik heb – heel cheapass – er een paar gevraagd in de Etos!)

* Blaas de eieren van tevoren leeg of kook ze totdat ze hard zijn. Ik raad niet aan om ze na het verven nog te eten.
Paaseieren beschilderen 2Verf met een kwastje de eieren in verschillende kleuren. Zet ze op een eierdopje of verhoging of verf eerst de ene kant en laat drogen en doe dan de andere kant. Doe het in twee of meer lagen totdat het helemaal dekkend is.

Paaseieren beschilderen 1 (Dit lijkt nu bijna een bruin ei op de foto, maar het is een wit ei dat al oranje is geverfd.) Als het ei goed droog is verf je de bovenkant bruin in 2 lagen. Je kunt eerst met een bruine stift een lijntje tekenen hoe de chocolade loopt, maar je kunt het ook prima uit de losse pols verven. Begin klein en maak steeds grotere, druipende klodders. (Besef je eens dat we het over chocolade hebben! AAH. “grotere, druipende klodders chocolade!)

Laat dit drogen. Dip een schoon, klein kwastje in verschillende kleurtjes en trek hele dunne streepjes op de chocolade voor de sprinkles. Paaseieren beschilderen (1)

Paaseieren beschilderen 2 (3)Deze eieren zijn toch letterlijk om OP TE ETEN! AAAH! Frustrerend gewoon, zó lekker zien ze eruit.
Paaseieren beschilderen (3) Nope, het werkt niet. Ik heb mijn eieren in deze eierdopjes op mijn kast gezet (in mijn werkkamer), maar het lijkt mij ook leuk om ze als accessoire op de ontbijttafel te zetten tijdens Pasen! Probeer deze eieren en stuur een foto van hoe ze geworden zijn! (of tag ze met #acupoflife)  xx Shifra

Comments

  1. Wat zijn deze ontzettend leuk geworden. Let er trouwens bij deze eierdopjes wel bij op dat je ze niet in vaatwasser doet, de kleur gaat er dan af. Ben ik helaas achter gekomen 😕

  2. Tess

    Hahah heeeeel leuk en origineel!! Ik ga dit weekend paaseieren verven en ik ga dit ook doen.

  3. Wat een leukerds! Gezellig weer al die kleurtjes :-) genoten weer ook van jullie vlieg, t is echt zo’n momentje aan het worden voor me eind 10u in de ochtend. Ga jullie missen over 2 weken! X

  4. Ahw, wat ziet dit er ontzettend leuk uit, zeg! Ik heb toevallig voor mijn familie een paasbrunch georganiseerd volgende week, dus misschien dat ik deze dan wel ga maken! :D

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.