D.I.Y. KATTENTRUI

diy kattentrui, kattentrui borduren, kattentrui naaienVorig jaar vond ik het hélemaal niets, maar dit jaar ben ik fan! Dierenprints. En nu ze dit jaar weer hip zijn -heb ik me laten vertellen-, wil ik ook dingen met dierenprints! Ik vind het plotseling allemaal lief en dan vooral die schattige kattentruien. En die blijken ook nog eens simpel en makkelijk na te maken. Ik zeg: bonus!kattentrui maken, kattentrui naaien, trui bordurendiy kattentrui, trui borduren, trui zelf makendiy kattentrui maken, zelf trui maken, kattentrui naaien, kattentrui borduren1. Benodigdheden: een trui, pailletjes/lovertjes, textiellijm, wol en (kleermakers)krijt.
2. Pas de trui en zet streepjes waar de zijkant van de trui begint. Zo weet je zeker dat de print straks goed zichtbaar is.
3. Teken een kat na met krijt. Ik heb veel inspiratie van internet gehaald. Klik hier om te zien welke kattentrui ik probeerde na te maken.
Ik had de kat niet helemaal perfect getekend, maar tijdens het naaien kun je ook nog veel corrigeren.
diy kattentrui maken, trui borduren, trui naaien, zelf trui maken4. Borduur nu alle getekende lijntjes over met wol. Ik heb de wol in tweeën gesplitst om voor de ogen en neus dunner draad te hebben. De snorharen en oren heb ik met de originele dikte van het draad geborduurd.
5. Dit is het leukste gedeelte! Leg een krant aan de binnenkant van de trui en breng wat lijm aan op de neus en de ogen om de lovertjes er aan vast te maken. Je kunt lovertjes ook met nylondraad vast naaien, maar ik vind plakken leuker en makkelijker! Mochten er terloops een paar afvallen, dan kan ik er altijd nog een paar bij plakken.

EDIT 19/01/2017: ALLES zit nog perfect! Ruim  3 jaar later. Ik was hem altijd op handwas en er is nog geen pailletje afgevallen.diy kattentrui, kattentrui borduren, kattentrui naaienzelf kattentrui makenTrui: Mango (s/s 13), jurkje: H&M (s/s 12), horloge: Fossil.
Enjoy! xx Shifra

Comments

 1. Heel creatief! Ik vind hem erg leuk (ik ben kattengek ;-)) en zou hem zo dragen!

  [link en/of reclame verwijderd door moderator]

  • Dankjewel! En ja, dat blijft verbazingwekkend goed zitten! Ik doe dit vrij vaak, en heel soms valt er dan eentje af die ik toevallig net met te weinig lijm heb vast geplakt. :)

 2. Marjolein

  Wat mooi! En dat jurkje heb ik geloof ik ook! Met knoopjes vanaf de middel en 2 borstzakken (:

  Thanks for sharing!

 3. Wauw ik vind het er erg mooi uit zien! En erg schattig! Lijkt me zelf ook heel leuk om te maken, ik ben helemaal gek van truien en shirts met katten erop.

 4. Hij is echt geweldig! Ontzettend goed gelukt en blijkbaar ook nog eens heel erg gemakkelijk te maken. Heel erg gaaf, dit ga ik zeker eens proberen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.