DIY kerstdiner naamkaartjes

Kerstdiner naamkaartjes DIYEen naamkaartje op een bord doet iets speciaal met een diner; alsof er speciaal een plek voor jou uitgekozen en vrijgehouden is. En het voelt meteen als jóuw plekje. Of je nu een groot diner (waarbij het noodzaak is) of een klein diner (waarbij het juist éxtra schattig) is hebt, naamkaartjes geven een extra sparkling aan ieder diner. Maar hoe leuk ze ook zijn, ze mogen niet teveel werk zijn. Er is al genoeg te doen. Dus, vandaag maken we deze eenvoudige naamkaartjes van klei!

Kerstdiner naamkaartjes DIYJe hebt nodig:

– luchtdrogende klei (ik kocht klei bij Sostrene Grene waar ik heel blij mee ben!)
– x-acto knife
– deegroller
gouden marker 
– witte verf
– kwastje
– optioneel: template kerstboompjesKerstdiner naamkaartjes DIYStap 1. Rol het klei uit tot een plak van 0,5 cm dik.
Kerstdiner naamkaartjes DIYStap 2. Leg het template-kerstboompje op het klein en snijd er met de x-actio knife langs. Of snijd uit de hand een kerstboompje uit het klei. (Mijne waren ook niet allemaal even gelijk, maar dat ziet er wel weer lekker handgemaakt uit.)
Laat aan de lucht uitharden.
kerstnaamkaartjes-diy-2-1Stap 3. Verf de kerstboompjes in 2 lagen wit. En laat goed drogen.
Kerstdiner naamkaartjes DIYStap 4. Schrijf met een gouden stift de namen erop. En that’s it! Kerstdiner naamkaartjes DIYJe kunt er ook een cadeaulabel van maken! Daarvoor maak je een gat bovenin het kerstboompje met een saté prikker en met een lintje maak je het vast aan een cadeautje.
X Shifra

Comments

 1. Oeh leuk! Je zou ze ook bij gerechten neer kunnen zetten met de naam van het gerecht. Die luchtdrogende klei is sowieso erg leuk en handig!

 2. yvon

  Wat een ontzettend leuk idee om zo een naamplaatje te maken.
  Ik maak zoiets altijd van karton.

 3. Wat leuk! Ik dacht dat het karton was, haha! Ik heb nog van die zelfdrogende klei liggen. Kijken of ik nog ergens een uurtje vrij heb om wat te knutselen. Ik heb kerstboom-uitstekers, dus die kan ik dan mooi gebruiken :-)

 4. Tessa

  die naamkaartjes zijn super.
  Toch lijkt het mij nog een heel werk om die te maken.
  Ik ga dat van wit karton maken.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.