DIY kerstversiering van wol

maak je eigen kerstdecoratie, zelf kerstballen maken, It’s the most wonderful time, of the yeaaaar! Yes! En dat betekent op dit moment maar één ding: de kerstboom versieren en het gezellig maken binnenshuis! En dat doe ik natuurlijk het liefste met heel veel zelfgemaakte dingen.  Als je dit jaar ook zelf je kerstversiering wilt maken, ben je vandaag op de goede plek! Wollige lieve kerstversiering zijn de deal voor vandaag!

DIY kerstdecoratie1. Teken een kerstboom en teken binnenin weer een kleinere kerstboom (of download mijn template hier!). Knip beide kerstbomen uit zodat je de vorm krijg die links op de foto te zien is.
2. Leg het kleinste kerstboompje op zilver glitter papier en knip dit twee keer uit.
DIY kerstdecoratie (1)3. Leg de papieren kerstboom op een stuk karton en teken hem over.  Snijd met een x-acto de kerstboom uit.
4. Omwikkel de kerstboom nu met heel veel lagen wol. Doe dit door de wol elke keer van binnen naar buiten te trekken zodat de opening vrijblijft.maak je eigen kerstdecoratie, zelf kerstballen maken,

5. Plak het zilveren glitter papier op het binnenste kartonnen kerstboompje en duw dit terug in de grote kerstboom. Het kan zijn dat de opening door de wol té versmald is en het er echt niet meer in past. Knip in dat geval het kerstboompje iets kleiner, niet teveel, want het moet echt klem zitten. Maak met een touwtje een haakje aan het kerstboompje of prik er een haakje in. En klaar!
maak je eigen kerstdecoratie, zelf kerstballen maken, Ze hangen bij mij nu even in kale takken om het goed te kunnen laten zien op de foto, maar ze komen uiteindelijk echt in de kerstboom te hangen. Daar staan ze écht prachtig tussen de groene takken! Het staat zo lekker huiselijk, wollig en knus. Love it! Ik heb gekozen voor een zilveren binnenkant, maar je kunt natuurlijk voor allerlei kleurtjes gaan. Ik vind goud érg mooi, maar dit stond niet bij mijn kerstboom dit jaar.  En als je de DIY wat simpeler wilt houden, dan laat je de binnenkant gewoon achterwege. Ook heel erg leuk!maak je eigen kerstdecoratie, zelf kerstballen maken, Ik hoop dat je het leuk vond! Ik deel snel nog wat meer kerstprojecten! Liefs, Shifra

Comments

  1. Mens, wat heb jij een heerlijke blog! En je bent zo creatief dat ik er gewoon een beetje jaloers op ben :) Ik had net besloten om dit jaar niet aan kerstversieringen te doen (omdat ik vorig jaar echt ZO klaar was op 2 januari met alle troepjes enzo), maar nu ik dit zie, krijg ik gewoon de neiging om toch stiekem iets te doen. Al is het maar een beetje. :D

  2. Annette

    Wauw, dit vind ik echt super! Wat heb je hier voor ‘n wol gebruikt? Deze ziet er zo mooi natuurlijk uit.

  3. Shifra!! Ik heb hier allemaal geen plaats voor!! Mijn vriend klaagt nu al de hele tijd dat ik teveel spullen heb, haha!! Maar deze is wel echt erg leuk!!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.